Malý splnený sen

19:27

Myslím si, že každá beauty blogerka (každá žena vo všeobecnosti :)) má nejaký kozmetický sen - skúsiť nejakú vysnívanú značku. Kedysi, a nebolo to tak dávno, som chcela mať niečo od Urban Decay, Chanel či Dior. Nejako ma to ale prešlo. Iste, sú to prekrásne kúsky. Ale už ma nelákajú. Podstatne viac ma zaujíma Raw Gaia, Trevarno a najnovšie PHB výrobky. Naposledy som si splnila jeden z mojich kozmetických snov - som hrdou majiteľkou pleťovej masky Raw Gaia.





O detoxikačnej maske z marockého ílu na mastnú a nečistú pleť si môžete prečítať:

       "Organický slnkom sušený marocký íl je bohatý na minerály (má unikátne zloženie oxidu kremičitého, magnézia, draslíka a kalcia) a je pokladaný za prírodný zkrášľovač. Pochádza z pohoria Atlasu v Maroku, kde sa používa už stáročia. Je svetlo hnedej farby a má výborné exfoliačné, čistiace a detoxikačné vlastnosti. Je špeciálne vhodný pre mastnú pokožku, pretože vyťahuje prebytočnú mastnotu a nečistoty z pleti a je skvelým čistiacim prostriedkom, ktorý zanechá pleť hladkú a vyživenú. Marocký íl má protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky, preto sa môže používať aj denne na umývanie pleti. Pravidelným používaním napomáha zlepšeniu vzhľadu pokožky, ktorá trpí ekzémom, psoriázou, akné, alebo rosaceou. Štúdie potvrdili, že marocký íl zlepšuje štruktúru pleti, redukuje jej suchosť a šupinatosť, zlepšuje elasticitu a pevnosť pokožky a odstraňuje odumreté bunky z pleti, čím ju zanecháva jemnú a vláčnu.
Ingrediencie: Iba bio, za slnka sušený, marocký íl.
Použitie: Marocký íl má univerzálne použitie (ako pleťová maska, telová maska, mydlo, pleťový kondicionér a šampón). Zmýva sa ako mydlo a na pokožke zanecháva sladkú vôňu.
Telová / pleťová maska: Zmiešajte 1 až 2 čajové lyžičky marockého ílu s čistou, alebo kvetinovou vodou tak, aby sa vytvorila krémová konzistencia. Umyte si tvár teplou vodou a aplikujte masku. Nenechajte masku úplne vyschnúť, zvlhčujte ju špongiou, alebo navlhčeným kúskom látky. Nechajte pôsobiť 5 - 10 minút. Ak pokožka po prvej aplikácii očervenie, nemajte obavy, ide o sprievodný znak čistenia a detoxikácie pleti. Masku aplikujte 1 krát týždenne."
Chodila som ju do eshopu obzerať dlho. Nech som však rátala akokoľvek, nemohla som si ju kúpiť, lebo z môjho platu nemôžem vyskakovať. Ak si nakúpim to, čo potrebujem, už mi len zriedka ostane na to, čo nepotrebujem, ale chcem :) Tak som sa naučila robiť si wish listy a keď sa mi v každom mesiaci podarí čo to ušetriť, časť z toho ide na nejaký wish list. Zvyšok ide pekne do prasiatka, aby bola budúcnosť aspoň o niečo ružovejšia :) Keď sa ale objavila v lákavej zľave, povedala som si, že si urobím radosť. Aj som si ju urobila a dnes sa z tej krásavice nesmierne vytešujem a veľmi si ju šetrím, aby mi vydržala čo najdlhšie. Je vo veľmi peknom sklenom pohári, ktorý nájde svoje využitie aj potom, ako masku miniem - šikovný bude aj v kuchyni, aj medzi mojimi kreatívnymi potrebami (môže v ňom skončiť ako korenie, tak korálky či gombíky). Nájdete na ňom zloženie i to, že produkt je vhodný aj pre vegánov. Uzatvára sa šraubovaním  a vrchnáčik drží výborne. Nemá nijakú špecifickú vôňu. Niečo je cítiť, ale je to jemné, nie rušivé, prirodzené a ani si to neuvedomujem. Sypký prášok by sa mal miešať s vodou alebo kvetovou vodou. Za mňa vrelo odporúčam ružovú vodu - je fantastická! Maske prepožičia jej nádhernú vôňu ruží a mala som pocit, že sa mi ľahšie mieša s kvetovou ako obyčajnou vodou. Najradšej vytváram redšiu pastu, ktorá sa dobre nanáša so štetcom. Čím menej hrudiek v nej mám, tým menej hrozí, že by opadávali z tváre. Maska pleť nedráždi, nespôsobuje začervenanie ani pnutie. Počas schnutia cítite, že sa sťahuje, ale nie je to ani nepríjemné, ani bolestivé. Ako mydlo môžete marocký íl používať denne, ako masku ho aplikujte raz týždenne. Čím dlhšie ho máte na pleti, tým ťažšie ide dolu. Odporúča sa mať ho na pleti 5-10 minút, ale u mňa nie je nič nezvyčajné, keď ho umývam aj po 20 - 25 minútach. Mojej pleti to nijako neubližuje, takže v tom nevidím žiadny problém. Umývam ju hubkou, tou to ide najľahšie a najrýchlejšie. Výsledky sú jednoducho úžasné. Marocký íl pokožku upokojuje, sťahuje zápal a pomáha hojiť vyrážky. Pleť detoxikuje, po umytí je aj svieža a podstatne žiarivejšia a zdravo pôsobiaca. Íl vyťahuje z pleti mastnostu, preto je matná, a nečistoty, preto je podstatne čistejšia. Odstraňuje aj čierne bodky. Vyhladzuje jemné linky, pleť je pevnejšia a jemná na dotyk. Navyše, moje líca, ktoré boli kedysi červené ako Marfuškine, pomaly, ale isto začínajú vyzerať tak, ako si predstavujem a vďaka viacerým produktom (aj tejto maske), začervenanie ustupuje. Na jedno použitie vám bohato postačí jedna ani nie kopcom čajová lyžička ílu a trocha (najlepšie kvetovej) vody. Oplatí sa do nej zainvestovať, pretože pokožka sa vám odmení krásou a zdravím.
Plusy:
  • pekný a praktický obal
  • super zloženie, vhodné pre vegánov
  • bez výraznejšej vône
  • ľahko z nej vytvoríte hladkú pastu - stačí lyžička ílu a trocha obyčajnej alebo kvetovej vody
  • nedráždi, nespôsobuje začervenanie
  • pokožku detoxikuje, čistí, zjemňuje, zmatňuje, vyhladzuje, je žiarivá, zdravo pôsobiaca, pomáha na začervenanie, sťahuje zápal, pomáha hojiť vyrážky, odstraňuje čierne bodky
Mínusy:
  • nenašla som
Masku som kúpila na stránke www.biokozmetikaorganicare.sk, kde ma v akcii vyšla okolo 10 eur za 70 gramov.
Aký je váš kozmetický sen? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Ja som o tom počula, no bála som sa do toho ísť. Nejako mi podobné produkty nesadli ...
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tváře jako Marfuška :D Gratuluji ke splněnému snu z wishlistu, taky si je tvořím a chodím okukovat do eshopů. Co mě ani třeba po roce nepustí, to si pak za odměnu pořídím, tahle maska vypadá úžasně už jen na první pohled :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj mám také líčka :D teda, mala som, teraz som spokojná. Aj ja si tak z času na čas urobím radosť :)

      Odstrániť
  3. Gratluluji ke splněnému snu je skvělé, když si tak můžeš něco odškrknout :_)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/makeup-10x-jinak-sleek-rio-rio.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Suhlasim ze marocky il je perfektny ..Ale ta Cena co blaznite ludia.. za 10eur kupite 400g v pohode.. len treba hladat..opat raz biznis.. smutne

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe