Manna mydielka

12:59

Dnes by som vám rada predstavila ďalšiu značku slovenskej prírodnej kozmetiky a tiež mydielka, ktoré mi už nejaký ten piatok robia spoločnosť. V roku 2010 sa zrodila Manna. Dnes Mannu vyrábajú tí najlepší a kvalifikovaní odborníci v menšej výrobni. Manna sa stále vyrába a balí ručne, a každá prejde rukami deviatich ľudí. Manna je uznaná BUAV-om a organizáciou Cruelty Free International, ako kozmetická značka vyvinutá zaručene bez testovania na zvieratách.  Slovensko nemá podobnú známu a rešpektovanú značku prírodnej kozmetiky. COSMOS Natural, prírodný kozmetický certifikát, získajú jedine výrobky, ktoré sú bez parabénov, nie sú z geneticky modifikovaných surovín, z ropy a jej derivátov a  pri ktorých sa dokázalo, že aspoň 95 percent z poľnohospodárskych zložiek potrebných na výrobu pochádza z vypestovaných ekologických produktov a že tieto zložky predstavujú najmenej 20 percent kozmetického výrobku. Ešte musím podotknúť, že nepoužívajú palmový olej, ktorý je síce lacný, ale kvôli nemu sa likvidujú pralesy, ktoré sú domovom mnohých zvierat. Mám niekoľko ich mydielok  a musím sa s vami podeliť o to, akými skvostami sú :)






O zázvorovom mydle si môžete prečítať:

     "Podľa viery ZEN máme žiť pre túto chvíľu, ale nie tak, že si vychutnáme to, čo nám ponúka daná minúta, ale tak, že prežijeme a precítime každú jej sekundu. Naučme sa žiť plnohodnotne! Mydlo s kozím mliekom a zázvorom obsahuje vitamín A, B6, B12 a vitamín E, ako aj beta-kazeín. Je krémové a má hydratačné a vyživujúce účinky. 100% čistý zázvorový esenciálny olej Vám okamžite zlepší náladu.

Zloženie: kokosový olej v podobe mydla, olivový olej vo forme mydla, voda, zázvorový esenciálny olej, sušené kozie mlieko, sušený zázvorový prášok, Gerániol*, Linalool*

Ingredients (INCI): Sodium Cocoate, Sodium Olivate, Aqua, Zingiber Officinale Oil, Caprae Lac, Zingiber Officinale, Geraniol*, Linalool *


*prirodzené zložky esenciálnych olejov "
O medovom mydle s kozím mliekom si môžete prečítať:
  "Obsahuje Alfa-hydroxy kyseliny (napr. kyselinu mliečnu), ktoré pomáhajú pri jemnom odstránení odumretého epitelu z povrchu pokožky, čím sa stáva pokožka žiarivejšou a čerstvejšou. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, predovšetkým vitamínu A; pomáha pri redukcii vrások a pomáha v boji proti vyrážkam resp. pri prevencii ich vzniku. Ani jeho obsah minerálnych látok nie je zanedbateľný, okrem toho sa v ňom nachádza aj selén.

Zloženie: olivový olej v podobe mydla, kokosový olej v podobe mydla, voda, med, sušené kozie mlieko, ovsené vločky


INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua, Honey, Caprae Lac, Avena Sativa Bran"
Mydielka používam už roky a považujem ich za jeden z najúžasnejších produktov, ktoré môžete mať vo svojej kúpeľni. Používať sa dajú na telo i na tvár, neobsahujú žiadne chemické škodliviny a oproti sprchovým gélom majú tiež svoje výhody - nevylejú sa, zaberú menej miesta a dlhšie vydržia. Manna ma svojou filozofiou okúzlila. Ako atopik, ktorého trápi aj akné, sa pozerám čoraz viac na zloženie a verte či nie, ale s prírodnou kozmetikou sa zmenil aj môj pohľad na mnohé veci a tiež stav pleti, ktorá s pribúdajúcimi rokmi konečne vyzerá krajšie a zdravšie. Manna mydlá radím k tým zdravým pokladom, ktoré sa doma oplatí mať. Na papierovom obale nájdete všetky podstatné informácie o mydle. Zloženie je dobre čitateľné i odfotiteľné a nájdete ho aj na stránke, preto viete, čo kupujete. Malé kocky sa dobre držia v ruke. Každé z nich má osobitú vôňu. Zázvorové mydlo vonia tak zázvorovo, až máte pocit, že je pred vami šálka horúceho čaju. Priznám sa, že túto vôňu ( a rovnako ani čaj) nemám rada, takže výnimočne mydielko vôbec neovoniavam. Medové mydlo vonia nežne a jemne, sladšie, nie veľmi nápadne a krásne. Vytvárajú krémovú penu, ktorá jemne čistí pokožku bez toho, aby ju vysušovala. Medové mydlo obsahuje nielen medík a kozie mlieko, ale aj vločky. Nečakajte výrazný peelingový účinok, uvidíte ich tam, ale výraznejšie ich nepocítite. Vhodné je aj pre suchú a citlivú pleť, pretože nielen účinne umýva, ale zanecháva pokožku aj hydratovanú a hodvábne jemnú. Môžete ho použiť miesto sprchového gélu, ale aj pleťového gélu. Účinne odstraňuje zvyšky make upu, pleť umýva, zjemňuje a nezanecháva napnutý pocit. Mám mastnejšiu pleť, ale mydlo je pekne zmatnilo a zanechalo sviežu. Ako som už spomenula, mne zázvor nevonia, skôr naopak, ale mydlo s ním mám rada. Vhodné je pre všetky typy pokožky, akurát ľudia s citlivou pokožkou si musia dať pozor, aby im zázvor nespôsobil alergickú reakciu. Mydlo zjemňuje, upokojuje, hydratuje pokožku, opäť ho možno použiť nielen na telo, ale i na tvár, lebo dôkladne vyčistí póry a zabráni tak vzniku nových nedokonalostí. Pokožka je jemná a svieža, neostáva pocit pnutia. Celkovo hodnotím obe mydlá ako veľmi vydarené. Sú milé a malé, ľahko uskladniteľné, zaujímavo voňajú, pokožke dodajú všetko, čo potrebuje a nesmiem zabudnúť na to, že sa dajú použiť na pleť i na telo.
Plusy:
  • mydielka ideálne do ruky
  • zaujímavo voňajú
  • vytvárajú bohatú krémovú penu
  • pokožku nevysušujú, naopak, kydratujú, zjemňujú, čistia
  • možno ich používať na tvár aj telo
Mínusy:
  • žiadne, mydlá sú veľmi kvalitné
90 gramové mydlá stoja 5,90 a kúpite ich na stránke  https://mannamydla.sk/.

Poznáte značku Manna? :)

You Might Also Like

18 Vaše komentáre

  1. Moc moc sa mi páčia tieto mydielka. Sú zaujímavé ako u tvoj celý blog

    Pozývam ťa i tvoje fanusicky na môj blog: www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, ja som sa s Mannou stretla len nedavno a urobila som hned aj objednavku a nelutujem, mam mydielko pilingove coco s morskou solou a e výborne a taktiež olej Manoi de tahiti a ten je božský, skratka velka spokojnosť z mojej strany

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som Mannu objavila náhodou cez reklamu a bola to super náhoda, mydielka sú kvalitné, krásne voňajú, sťahujú póry a pokiaľ ich používam naozaj pravidelne pleť je v lepšom stave. len si asi ešte stále musí zvykať na prírodné produkty. tiež chystám článok na blog o týchto mydlách :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na prírodnú kozmetiku sa rýchlo zvyká :) Lebo je super.

      Odstrániť
  4. Aj ked som sice ešte u teba nič nekomentovala, napriek tomu, že ťa už dlhšie sledujem musím pochváliť rovnako ako tento príspevok tak aj tvoj blog celkovo. Pretože tu nájdem kopu príspevkov, kde prezentuješ recenzie výrobkov na, ktoré na iných blog veľmi človek nenatrafí a to veľmi oceňujem. Pretože pri niektorých blogoch si často človek myslí, že je stále na tom istom blogu, pretože všade je všetko to isté :) Takže len tak dalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je od teba milé :) Veľmi rada skúšam neokukané značky, lebo o nich neviem a môžem ich spoznať. Občas sa aj ja nechám zlákať nejakým obľúbeným produktom, napríklad EOS balzamami, ale radšej skúšam menej známe veci :)

      Odstrániť
  5. Zrovna nedávno jsem na tuto značku s mýdly narazila, takže se recenze hodí, přemýšlela jsem jestli do nich jít nebo ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Už jsem na tuto značku koukala, chystám se, že si něco pořídím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Značku Manna nepoznám ale tie ceny mi prídu prehnané za tú gramáž :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reklama na túto značku mi niekedy vybieha na FB, vždy ma zaujali, ale nikdy som reálne nevidela žiadnu recenziu. Vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe