Najlepší dezodorant pod slnkom

17:27

Minulý rok som si objednávala zopár kúskov Soaphorie, pretože som ju veľmi obdivovala. Ostalo mi to doteraz, stále chodím obdivovať jej bohatú ponuku a robím si wishlisty, čo si časom kúpim. Prípadne mojim blízkym nenápadne naznačím, že keď budem mať sviatok, toto by sa mi vedelo páčiť a nayvše, využije to celá rodina :) Jedným z mojich najobľúbenejších kúskov sa stal celkom suverénne organický minerálny dezodorant, ktorý som začala používať začiatkom roka. Škoda, že som nezačala skorej, pretože som našla asi ten najlepší prírodný dezodorant, ktorý má toľko plusov, že dokonca ašpiruje na najlepšie tohtoročné prekvapenie.






O organickom minerálnom dezodorante si môžete prečítať:
            "Neobsahuje žiadne chemikálie, parabény ani živočísne prísady. Vhodné aj pre vegánov. Nezanecháva šrvny a vystačí minimálne na 9 mesiacov pri každodennom použití. Je to úplne organický minerálny deodorant.
125g"
O minerálnych dezodorantoch som na internete čítala viacero článkov. Zaujali ma, pretože podľa nich vyzerali ako nesmierne vydarené produkty, ktoré sú navyše ja jemné k pokožke a nášmu zdraviu. Chvíľu mi to trvalo, ale nakoniec som si jeden objednala. Neskôr som našla aj ďalšie značky, ktoré ich ponúkajú, takže najbližšie sa pozriem aj na ne. Dezodorant je veľký, má 125 gramov a m§že vydržať až 9 mesiacov (teda nie je to ani euro na mesiac). Po otvorení sa dívate na soľný stĺp :) Lebo to tak ozaj vyzerá. Nevonia. Vôbec. A veľmi sa mi to páči, lebo nie je cítiť nič, len moju voňavku. Použitie mi prišlo sprvu zvláštne, dnes už je úplne automatické. Dezodorant namočíte pod tečúcu vodu, použijete, utriete do sucha (ja mám na to nachystané jemné obrúsky) a odložím späť do poličky. Vyššie som uviedla, že má veľké množstvo plusov:
  • je veľký. Hoci to vyzerá, že drahý, vzhľadom na to, ako dlho vydrží, je vlastne celkom lacný. Naozaj má predpoklad vydržať 9 mesiacov, lebo mám pocit, akoby z neho zatiaľ neubúdalo. Navyše, ak sa oň staráte a odložíte ho suchý, neznehodnotí sa a poslúži dosť dlho.
  • nezvyčajný tvar je sprestrením mojej kozmetickej poličky
  • nevonia a aj keď sa spotím, nič nie je cítiť, takže sa nebije s parfumom a vhodný je ako pre dámy, tak aj pre pánov
  • k pokožke je neuveriteľne jemný. Raz ma zaštípal, ale len preto, lebo som sa krátko pred tým holila (ponáhľala som sa, to len na moju obranu). Ani neviem, že som ho použila. Nedráždi, neštípe, pokožka nie je červená, je jemná.
  • Okamžite sa vsiakne. V podstate je to ako nanesenie vody pod pazuchy. Rýchlo uschne, nezanechá fľaky na oblečení a neostáva mokrý pocit ako pri gulôčke.
  • Výdrž je, na moje milé prekvapenie, výborná. Bežné nie horúce a pokojné dni ho stačí použiť raz - ráno. Počas dňa ho netreba naniesť a nie je nič cítiť. Keď už boli aj tie teplejšie skoro letné dni (okolo tých 25 stupňov), väčšinou sa držal statočne a tiež som ho nemusela použiť viac razy. Prechody z tepla do mrazu a vykúrené miestnosti boli zaťažkávajúcou skúškou, ale mám pocit, že ich prežil tiež dobre. Občas som trochu potu zacítila, ale dalo sa to napraviť. Neviem, ako zvládne 30 a viac stupňov, ale aj keby ho musím naniesť dva razy denne, vôbec mi to neprekáža, pretože je vynikajúci.
  • príde mi lepší ako niektoré krémové dezodoranty. Môžu byť tuhšie, ťažšie sa aplikujú, vydržia menej a niekedy zafarbia aj oblečenie. Mám aj tie tuhé, sú voňavou alternatívou a mám ich rada, ale tento mám radšej. Viem, že pri ňom nevydržím, lebo budem chcieť skúsiť ďalšie kúsky, ale určite sa k nemu budem vracať. Je zárukou účinnosti, prírodnosti a úplnej spokojnosti.

Mínusy pre mňa nemá žiadne. Nadšenie pretrváva už celé mesiace a som rada, že som sa nakoniec odhodlala na nákup. Neľutujem. To sa pri Soaphorii nestáva :)
Kúpite ho za 8,90   v eshope Soaphorie alebo v partnerských predajniach.

Aký prírodný dezodorant vás v poslednej dobe nadchol? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Soaphorii mam celkove rada, ale dezodorant jsem jeste nezkousela👍

    Andreablog Tu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa tieto deodoranty nepáčia :/ zloženie je čistý potassium alum (síran draselno hlinitý)čo je vlastne hliník len v inej forme. Uvádzajú síce, že je bezpečný, ale ja aj tak preferujem deodoranty bez akejkoľvek formy hlinka :) napr. Ponio, Dulcia, Nivea Pure&Nature

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvôli neme som preštudovala veľa článkov a štúdií, prelúskala som si aj anglické stránky a ako som sa dozvedela, nemal by byť škodlivý a už stáročia sa používa aj v ajurvéde, preto nemám dôvod obávať sa :) Najmä ak ho občas prestriedam s inými.

      Odstrániť
  3. Je super, mam ho doma. Pouziva ho syn pubertiak, aj pocas jeho sportovych treningov funguje super

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Súhlasím, je to oblaf, že prírodný, ale v skutočnosti je to kryštál obsahujúci viac hliníka ako tuhé antiperspiranty. Aj ja som takto naletela, ale stálo ma to iba 2€, presne takýto má totiž aj Balea.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kryštál potassium alum je prírodne sa vyskytujúca soľ, ktorá neblokuje prirodzené vylučovanie potu. Má silné antibakteriálne účinky a tým zamedzuje vzniku nepríjemného pachu v podpazuší. Špecifické typy priemyselne vyrábaného a spracovaného hliníka v rôznych zlúčeninách sú pre ľudí skutočne nebezpečné. Prikláňam sa k tomuto názoru. Prešla som veľa článkov, štúdií a obchodov s prírodnou kozmetikou, a a preto som si dezodorant kúpila :) Určite mu verím viac ako dezodorantom z drogérie.

      Odstrániť
  5. mna nadchol od hristiny taky naturally citrusovy kremovy dezodorant - zvláda telocvičňu aj ranný beh a príjemne vonia

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe