Taký iný parfum - podobný a pritom nový

17:39

Myslím si, že každá z nás má nejakú svoju srdcovku aj vo svete parfumov. Nejaký, ku ktorému sa s láskou vraciame a jednoducho musí byť doma aj keby čo bolo. U mňa je to Light Blue od Dolce & Gabbana. Že vraj je už otrepaná a má ju každá druhá (ako mi povedal jeden známy), ale ja sa jej neviem nabažiť. Je ľahká, ženská a výdrž je dokonalá. Milujem ten pocit, keď otvorím dvere na skrinke, aby som vytiahla oblečenie a ovanie ma závan Light Blue. Mnohé svetové vône majú aj svoje lacnejšie verzie. Nechcem povedať, že sú to atrapy (lebo mi to napadlo ako prvé), skôr sú nimi inšpirované. Je viacero dôvodov, prečo sú takéto parfémy podstatne lacnejšie. Časť z tej vysokej sumy, ktorú platíme, ide na reklamu, marketing, drahý flakón, celebrite za požičanie mena, predajne, sklady a tak. Koniec koncov, nie je to novinka, že niekedy platíme skôr za zvučné meno ako za naozaj kvalitný produkt. Rozhodla som sa taký produkt vyskúšať. Ako inak, vybrala som si verziu Light Blue.






O parféme FM 33 si môžete prečítať:
      "Hlava: sicílsky citrón, zelené jablko, cédrové drevo, zvonček
Srdce: jazmín, bambus, biela ruža
Základ: cédrové drevo, pižmo, ambra

Parfum FM 33 patrí medzi jeden z najobľúbenejších dámskych parfumov. Jeho vôňa je krásne čistá, svieža, ľahko citrusová. V pozadí je tiež výrazná vôňa čerstvého zeleného jablka s miernejším ostrejším kvetinovým nádychom. Celkovo v tomto parfume najviac dominujú svieže citrusové tóny v harmonickom spojení so šťavnatým zeleným jablkom. Dámsky parfum FM 33 nezamieňajte s DOLCE GABBANA Light Blue je zaraďovaný medzi citrusovo citrónové parfémy a je ideálny ako letná osviežujúca vôňa.

Obsah vonných esencií 20% (P)
Flakón FM 33 obsahuje 30 ml parfumu
Typ parfumu: Svieža vôňa
Parfém FM 33, 30 ml."
Parfémy sa označujú číslami. Na jednej strane je to neprehľadnejšie, lebo hneď neviete, čo si kupujete. Ako som sa však dočítala, je to lacnejšie, pretože neplatíte za meno celebrity či práve za meno značky. Našťastie je orientácia v eshope jednoduchá a parfum si vyberiete ľahšie ako by sa na prvý pohľad zdalo. Stačí si vybrať názov parfumu, ktorým je FM vôňa inšpirovaná a dostanete sa tak k svojmu vyvolenému. Ďalšou zaujímavosťou je, že k vyššej cene parfumu prispieva aj flakón. FM parfumy majú flakóniky rovnaké, čo znižuje náklady na ich výrobu. Vyzerajú pekne. Jednoduché, priesvitné, s čiernym písmom. Pôsobia celkom elegantne a keďže môj má 30 ml, je menší a šikovný aj do kabelky. Pri takýchto parfumoch nemôžete čakať, že ucítite tú svoju vôňu. Sú trochu iné. Ale rozhodne sa nedá povedať, že nie pekné! Moja tridsaťtrojka pri prvom očuchaní naozaj pripomína Light Blue. Ten prvý závan je neskutočne podobný a na okamih by som bola schopná uveriť, že sú rovnaké. Rozdiel nastáva po chvíli. Pri Light Blue ostáva jemný kvetinový nádych, ktorý trvá a trvá a trvá. V prípade FM 33 ostáva omnoho viac citrusovej vône. Nie kyslej, ale ľahkej. Nemáte pocit, že máte na sebe nejakú napodobeninu tej svojej vyvolenej, ale úplne klasický parfum. Taký iný. Milo ma prekvapila aj výdrž. Ľahká vôňa v sebe nenesie nič korenisté, ideálna je na leto. Ostala som milo prekvapená. Tiež mi pribalili aj vzorku J´Adore od Diora a tá môjmu nosu tiež celkom lahodila.
Možno váhate, či do niečoho podobného ísť. Myslím si, že je to celkom dobrý nápad. Za 14,90 som dostala peknú vôňu. Bez zvučného mena, ale kvalitnú. Okrem nich nájdete v ponuke aj darčekové kazety, feromónové parfumy, kozmetiku  a luxusné parfumy (tie majú 50 ml, aj do tých by som išla). Je pravda, že moju drahú Light Blue nenahradí nič, ale keďže ju nepoužívam denne, rada skúsim niečo nové. A toto bolo dobré rozhodnutie :)
Viac parfumov aj informácií nájdete v eshope  http://www.parfumylacno.sk/.
Skúsili ste podobný parfum, ktorý je inšpirovaný svetovou značkou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe