Malý, žltý a voňavý

11:30

Pomerne často sa na mňa obracajú známe v mojom okolí, ako sa starám o moju pleť. V podstate takmer vždy prízvukujem, že pre krásnu pleť je potrebných niekoľko krokov.   Úplným základom je dôkladné odlíčenie pleti, pretože líčidlá v noci môžu spôsobiť predčasné starnutie, zhoršenie akné, podráždenie pleti. Aj keď idem spať o tretej v noci, make up musí byť dolu. Následne už starostlivosť závisí od typu pleti. Peeling sa pri mastnej/zmiešanej pleti odporúča zhruba 2 razy týždenne, ostatným typom stačí raz. Pleťových masiek je dnes veľa, vyberie si každá z nás a ich použitie je prínosom pre telo i dušu. Potom odporúčam mydlá na čistenie a nakoniec kvetovú vodu. Dnes sa zastavíme pri základom kroku – kvalitnom odlíčení.









O odličovacom oleji my – sys si môžete prečítať:

      "Zmes je nakombinovaná s cieľom nedráždiť pleť a nenarušiť jej prirodzenú ochrannú bariéru. Je určený aj pre tých ktorým umývanie mydlom nevyhovuje. Éterické oleje umocňujú efekt a pôsobia antisepticky, protizápalovo, osviežujúco. Majitelia mastnej pokožky sa ho tiež nemusia obávať, nakoľko sťahovanie mastnoty a pórov prostriedkami na báze alkoholu ich pleti viac škodí ako pomáha. Výrobok nemá špeciálne atesty na citlivosť, ktorý je potrebný na výrobky určené na očné okolie. Môžete ho však na vlastné riziko vyskúšať, účinkuje výborne už mi nalom množstve a jemnom priložení na mihalnice.
Olej ako už je známe dokáže dokonale odlíčiť aj vodeodolný make up.  Spôsob použitia: na vatový tampón alebo látkový bavlnený tampón, (vydrží dlho, dá sa prať v pračke, ľahko si ho ušijete aj sama) alebo jednoducho na tvár streknem rozprašovačom pleťovú vodu, nakvapkám podľa potreby 3-4 kvapky oleja na chrbát  dlane a prstami nanesiem na pleť, bruškami prstov krúživými pohybmi premasírujem celú tvár. Namiesto pleťovej vody môže byť čistá vlažná voda, teplo napomáha otvoriť póry. Olej taktiež môžete naniesť na teplou vodou navlhčený tampón a jemným tlakom ťahať písmeno T od čela k brade, od stredu nosa po lícach smerom k ušiam. Určite si vychytáte vlastný účinný grif.  Výrobok nemá špeciálny atest, ktorý je potrebný na výrobky určené na očné okolie a sliznice. Môžete ho však na vlastné riziko vyskúšať, účinkuje výborne už pri malom množstve a jemnom priložení na mihalnice, ideálne zase na navlhčený tampón naneste olej až potom aplikujte. Tampón by nemal byť veľmi navlhčený aby sa vám prebytok nedostal do očí a citlivých jedincov nepodráždil. V takom prípade treba oči vypláchnuť čistou vodou."

Odličovacie oleje mám veľmi rada. Vyskúšala som ich od viacerých značiek a myslím si, že na odličovanie sú ako stvorené. Pleť čistia od líčidiel bez vysušovania, dráždenia, pálenia a zanechávajú ju jemnú a vyživenú. Odličovací olej od my – sys ma zaujal okamžite, ako som ho na stránke zbadala. Pekná sklená fľaštička je malou ozdobou poličky a etiketa na nej len dotvára krásny dojem. Možno sa vám zdá, že balenie je malé, ale na odlíčenie pleti (i očí, ale o tom neskôr) stačí len pár kvapiek, aby ste make up dôkladne odstránili. Vonia príjemne. Pripomína mi niečo orientálne, korenisté, pekné. Vonia slabšie, počas používania ho nie je ani cítiť, ale jemný závan ostane. Olej je jedným z tých menej mastných, ale netreba sa báť ho používať, pretože pleť neostáva mastná a ani neupcháva póry. Aj keď v popise sa uvádza, že je najmä na pleť, môžete ho použiť aj na oči. Primárne je však určený na tvár. Stačí na navlhčenú pleť naniesť niekoľko kvapiek a krúživými pohybmi masírujete pleť. Môžete pri tom použiť aj tampón alebo čistiacu hubku/handričku, mne vyhovujú len moje prsty. Následne opláchnem teplou vodou a pokračujem v ďalšom čistení pleti. Okamžite po použití oleja ostáva pleť svieža, čistá, úplne jemná a rozžiarená. Niekedy, najmä neskoro večer, už použijem len kvetovú vodu a pleťový krém. Pleti tento skrátený postup vôbec neprekáža, dokonca mám ráno pocit úplne čistej a hladkej pleti, akoby som mala masku alebo peeling. Olej môžete skúsiť aj na oči. Nie je na ne vyslovene určený, ale neublíži im (ak ich máte citlivejšie, skúste len trošinku, aby ste videli, ako zareagujú). Na navlhčený tampón nakvapkajte zopár kvapiek a priložte na oči. Po chvíľke sa make up akoby roztopí a ide ľahšie dolu. I keď mi viac vyhovujú dvojfázové odličovače, olej je prvou pomocou, keď doma nič iné nemám. Ako som spomenula, mne oči nepodráždil, ale ak by sa vám niečo také stalo, stačí ich len vypláchnuť a viac nepoužiť :) Na pleť je vynikajúci a už dlho som nemala tak dobrý olejček. Dokáže totiž bez problémov odstrániť aj vodeodolný make up. Mala som taký od Ryoru a držal na tvári ako kliešť. Olej s ním nemal problém a odstránil ho rýchlo.

Plusy:
  • Pekný obal
  • Zaujímavá vôňa
  • Nie je veľmi mastný
  • Stačí málo na jedno použitie
  • Odstraňuje make up, rýchlo a ľahko, pleť nevysušuje, ostáva jemná a žiarivá
  • Možno použiť aj na oči
Mínusy:
  • Nenašla som

Olej kúpite v eshope www.my-syskozmetika.sk za 7,10 eur.


Patria oleje k vaším obľúbeným odličovacím prostriedkom? 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe