Veľmi zohraté duo

17:30

Mám veľmi rada lakovanie nechtov. Teda, ani nie tak tú činnosť, ako jej výsledok. Rada skúšam nové farby a značky, zbieram ich a striedam podľa nálady. Prevláda červená, ružová, nude a biela. Tie môžem mať stále. Odkedy som začala s pravidelným lakovaním, snažím sa o to, aby som si nechty neodlakovala viac ako raz týždenne, v najhoršom dva razy. Nie z lenivosti, ale preto, lebo aj mnoho odlakovania škodí. Už som prestala používať acetónové odlakovače a snažím sa používať len také, ktoré sú šetrné k nechtom i koži okolo nich. Nezabúdam na podkladové laky a nadlaky, ktoré majú schopnosť výrazne predĺžiť trvácnosť manikúry. Nikdy som netúžila a ani netúžim po umelých či gélových nechtoch (i keď dlho vydržia), preto hľadám všetky možné kúsky, ktoré by mi zaručili, že na odlakovač sa nemusím pozerať pričasto.








O Podlaku pre okamžité vyhladenie povrchu nechtu Fast dry base coat si môžete prečítať:

       "Benefity: Rýchloschnúci, okamžite vyhladzuje a ošetruje povrch nechtu a zvyšuje jeho odolnosť.
Rýchloschnúci transparentný podlak pre vytvorenie základnej vrstvy, ktorá okamžite vyhladzuje a ošetruje povrch nechtu. Zlepšuje priľnavosť laku na nechty a zvyšuje jeho odolnosť. Textúra podlaku sa ľahko nanáša a  UV filter zabraňuje zafarbeniu a žltnutiu nechtov.
Objem / hmotnosť: 11 ml"


O Nadlaku pre ultra lesk  Ultra gloss top coat si môžete prečítať:

        "Benefity: Ultra lesklý, rýchloschnúci, zabraňuje zažlnutiu nechtov a vyblednutiu farby laku.
Ultra lesklý nadlak vytvorí na nechte v extrémne krátkom čase tvrdý ochranný film. Chráni lak na nechty pred poškodením a odlupovaním a zároveň výrazne zvyšuje jeho odolnosť. Obsahuje celulózovú živicu, ktorá zabraňuje zažltnutiu nechtov a UV filter, ktorý zabraňuje vyblednutiu farby laku.
Objem / hmotnosť: 11 ml"


Dermacol prináša pravidelne novinky, ktoré ma obyčajne zaujmú. Občas menej, občas viac. A teraz viac. Oba laky majú po 11 ml, sú v priesvitných kockovitých obaloch a rozlíšite ich len podľa názvu. Inak sú to dvojčatá. Veľmi šikovné dvojčatá. Považujem ich za pomocníkov s veľkou silou. Podkladový lak plní niekoľko významných funkcií. So širokým štetcom sa dobre nanáša a jeho výhodou je, že rýchlo schne. Prakticky okamžite nech vyhladí. Ja si nechty po odlakovaní vždy ošetrujem elektrickou manikúrou a leštičkou, ale lak ich prácu dokončí a necht je pripravený na farebnú časť. Lak k nemu lepšie priľne a je menšie riziko vzniku bubliniek vo farebnom laku. Je to prvý krok k tomu, aby farba vydržala ne nechte o niečo dlhšie. Rovnako pomáha zabraňovať zafarbeniu nechtu. Stáva sa mi to najmä pri sýtejších červených lakoch, kedy aj necht ostáva jemne ružový.  Vyskúšala som ho na niekoľko mojich obľúbených značiek, aj na laky, ktoré bez neho vydržia dva – tri dni. Pri niektorých pridal na životnosti deň, pri iných aj tri. Omnoho lepšie výsledky sú, keď ho použijem aj s nadlakom sľubujúcim očarujúci lesk. Nie len sľubuje, aj ho dodá. Keď farebný lesk uschne, nanesiem vrstvu nadlaku. Jeho výhodou je, že rýchlo uschne a chráni farebný lak pred tým, aby vybledol. Dodá mu krásny lesk a zvýrazní farbu laku. Spolu s podkladovým lakom mám nechty niekedy nalakované aj týždeň, pretože lak drží ako kliešť a ak sa aj olúpne (či už pri umývaní, upratovaní, narazení), stačí ho len jemne pretrieť, aby malý kaz nekričal a je to v poriadku. Niektorým lakom ale ani oni nepomôžu a vydržia tie svoje dva tri dni bez ohľadu na to, či sa mu pomáha alebo nie. Oba laky môžem ako lakomaniak len odporúčať, pretože sú účinné a splnia, čo sľubujú.

Plusy:
  • Pekné obaly
  • Rýchlo schnú
  • Široký štetec
  • Bez výraznejšej vône
  • Podkladový lak chráni necht pred zafarbením, lak lepšie priľne, dobre uschne bez bubliniek a drží
  • Nadlak dodá nádherný lesk a prispieva k lepšej výdrži laku bez zmien


Mínusy:
  • Nenašla som


Laky stoja 3,95 eur a nájdete ich na internete i drogériách.


Používate podkladový lak alebo nadlak? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe