Dulcia mätová, nová láska na obzore

19:47

Používate ružovú kvetovú vodu? Ja áno! Už niekoľko rokov je mojou stálicou v poličke a bez ružovej vody niektoré kozmetické rituály ani nemôžu byť. Napríklad pleťový olej si dávam takmer výlučne na ružovú vodu a ráno sa budím s pleťou jemnou ako porcelánová bábika. Skúsila som ich veľmi veľa a myslím, že najviac mi vyhovovala tá od mojej milovanej Dulcie, lebo najkrajšie voňala a jej vôňu si pokojne vybavím aj teraz. Tento rok prišla s novinkou - mätovou vodou v spreji a ja som vedela, že nepotrvá dlho a bude moja!

Dulcia mätová voda

mätová voda

Dulcia mätová voda zloženie

Dulcia mätová voda

O mätovej vode si môžete prečítať:

       "Mátová květová voda se získává z čerstvých listů máty peprné, která je charakteristická čistou a svěží vůní. Listy máty obsahují silici, mentol a dalších více než 40 látek, které mají blahodárné účinky na pokožku. Bio mátová voda má schopnost pleť tonizovat a stahovat póry, proto je vhodná zejména na mastnou a problematickou pleť. Harmonizuje pH pokožky a podporuje cirkulaci krve.
Mátová voda je silně osvěžující, má výrazné antibakteriální a antiseptické vlastnosti. Příjemně ochlazuje, proto je vynikající zejména v letním období jako osvěžující tonikum na pleť, které Vás okamžitě povzbudí a rozzáří. Díky svým dezinfekčním účinkům pokožku čistí a potlačuje růst bakterií způsobujících akné a zhoršujících ekzémy. Pomáhá eliminovat záněty pokožky, zklidňuje ji a revitalizuje. Pravidelnou aplikací na pokožku hlavy navíc stimuluje růst vlasů, zabrání nadměrnému maštění vlasů a provzdušní Váš účes. Její aromaterapeutické povzbuzující účinky oceníte zejména pokud jste unavení a ztrácíte koncentraci. Může se použít i jako vynikající náhrada ústní vody k osvěžení dechu.
Složení: Mentha Piperita ( Peppermint) Flower Water:

Mätová voda od Dulcie - spása pre pleť

Mätová voda je predurčená na to, aby bola spásou pre mastnú a problematickú pokožku. Mám ju veľmi rada a vyhovuje mi, ak je aj s rozprašovačom, lebo za mňa urobí polovicu roboty :) Tento malý zázrak sa získava z čerstvých listov mäty priepornej, ktorá  je obľúbená pre svoju vôňu a chuť. Listy mäty obsahujú silicu, mentol a ďalšie látky, ktoré sú pre našu pokožku veľmi prospešné. 

Balenie z plastu? Môže byť.

Vodička ja balená v plastovom obale s rozprašovačom. Obal je vyrobený z  Polyetylénu vysokej hustoty (HDPE). Prečo to spomínam? HDPE a Polypropylén sú najzdravšou možnosťou medzi plastami, ktoré používame asi denne. Nie sú známe informácie o tom, že by sa z nich niečo uvoľňovalo do obsahu vo vnútri. Hovorí sa mu aj dobrý plast, lebo má najnižšiu pravdepodobnosť uvoľňovania látok do tekutiny, ktorá sa v ňom uskladňuje. Čo je na ňom skvelé ešte viac? Veľmi ľahko sa recykluje a recyklované HDPE nevytvára žiadne škodlivé emisie. Takže zelený obal nie je len krásny, ale aj šetrnejší k prírode a k svojmu obsahu :)

Tá vôňa

Vôňa je ľahká, jemná a nevtieravá. Ako letný večer na záhrade, kde nám mäta rastie. Niekedy, keď idem okolo nej, si len tak odtrhnem lístok a pochutnám si na jej jedinečnej chuti. Inokedy si pripravím limonádu, kde mi stačí len mäta, citrón a voda. A samozrejme, aj také mojito občas po dlhom pracovnom dni nepadne zle :) V tej vôni sa skrýva mnoho krásnych letných spomienok aj na detstvo. Nie je príliš výrazná ani ostrá, takže by nemala prekážať ani tým, ktorí majú radšej menej voňavú kozmetiku.

Výhody balenia a ľahké použitie

Rozprašovač má výhod niekoľko. Pleťovú vodu nastriekam rovno na pleť, nepotrebujem žiaden vatový tampón. Vzniká menej odpadu (jedine ak používate zero waste tampóny, ktoré sa operú a používajú zasa) a čo to tiež ušetríte. Je to rýchlejšie a lepšie sa potom aplikuje pleťový olej. Vodu možno použiť kedykoľvek a kdekoľvek aj na osvieženie a ochladenie pokožky alebo prevoňanie vlasov. Rovnako sa môže nastriekať aj na podráždenú pokožku, po opaľovaní alebo depilácii. 

Kvalitná pleťová voda

Voda je veľmi nežná k pokožke, neštípe ani nepáli. Najviac ju obľubujem ako pleťovú vodu. Jej sila spočíva v tom, že dokáže sťahovať póry. Ocenia ju tak majiteľky mastnej alebo zmiešanej pleti, pretože jej prinavracia rovnováhu, zmatní ju a tonizuje. Ochladzuje a upokojuje ju, pôsobí protizápalovo, antisepticky. Má omnoho jemnejší účinok ako éterický olej, preto nie je potrebné ju ďalej riediť, takže sa aplikuje priamo na pokožku. Má aj aromaterapeutickú účinky, pomáha pri únave, kde dokáže vzpružiť aj ducha. Dulcia ponúka ružovú vodu v dvoch veľkostiach a mätovú zatiaľ v menšom. Verím však, že časom sa objaví v tom veľkom aj ona. Sú vynikajúce, kvalitné a nádherne prevoňajú celý deň. Cestujú so mnou a vytešujem sa z nich ako doma, tak aj v zahraničí. Teším sa na to, aká ďalšia vodička sa objaví v ponuke mojej milovanej značky.

Plusy:
  • pekný obal s rozprašovačom
  • šikovná veľkosť balenia
  • krásne vonia
  • neštípe, nedráždi pokožku, naopak chladí a upokojuje
  • vhodná na mastnú a problematickú pleť, sťahuje póry, pôsobí protizápalovo, zabraňuje množeniu baktérií, pleť tonizuje a osviežuje
  • upokojuje pokožku po holení, depilácii, opaľovaní, poštípaní hmyzom
  • prevonia vlasy, zabráni aj masteniu vlasov (pri dlhodobej aplikácii)
Mínusy:
  • nenašla som

Nájdete ju aj v eshope Krásná každý den za 6,90 eur.

Ktorá kvetová voda je vaša najmilšia? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já mám moc ráda od Dulcia růžovou vodu. Tato mátová ale musí být také super!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku znám, ale teď si nemohu vybavit, jestli jsem od ní už nějaký produkt zkoušela. Každopádně tato voda vypadá moc dobře a láká mě jí vyzkoušet :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe