Ako som si obľúbila tuhú tyčinku

19:33

Nedávno som sedela na kávičke a išla okolo známa, s ktorou sme sa už dlhšie nevideli. Prisadla si a hneď ma pochválila, ako dobre vyzerám ( nie nie, nič nechcela, naozaj bola len milá). Poďakovala som sa, lebo po dlhej dobe som si to myslela aj ja. Nie že by som chcela byť neskromná, ale konečne som spokojnejšia. Roky som bojovala s akné a jeho zhoršujúci sa stav ma nie raz privádzal do zúfalstva. Veľmi často som počúvala, že sa to zlepší, keď budem dospelá. Vtedy sa to ešte len začalo zhoršovať :) Roky dôkladnej starostlivosti sa na nej ale konečne odzrkadlili a pred tridsiatkou je moja pleť krajšia ako kedykoľvek predtým.

ružová voda od Alverde

ružová voda

ružová voda od Alverde zloženie

ružová voda od Alverde zloženie

Alverde

O pleťovej vode z kvetov ruže si môžete prečítať: 
    Alverde pleťová voda z kvetov ruže s ľahkou kompozíciou osvieži a revitalizuje pleť i zmysly. Rastlinný glycerín obsiahnutý vo vode z kvetov ruže zaistí hydratáciu pleti. Jej jedinečné zloženie sa rýchlo vstrebáva a zanecháva na pokožke príjemný pocit. Pre ľadové osvieženie v letných mesiacoch uchovávajte alverde vodu z kvetov ruže v chladničke.
Zložky: Aqua, Rosa Damascena Flower Water*, Alcohol*, Glycerin*, Levulinic Acid, Caprylyl / Capryl Wheat Bran / Straw Glycosides, Glycerin, Sodium Levulinate, Fusel Wheat Bran / Straw Glycosides, Sodium Lactate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Polyglyceryl - 5 Oleate, Parfum**, Linalool**, Geraniol**, Limonene**, Citronellol**


*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils

Začala by som pleťovou vodou, na ktorú som sa nesmierne tešila. Viac, ako na tyčinku, ale nakoniec som si práve tú obľúbila viac.  Milujem ružovú kozmetiku a veľmi rada si kupujem všetko, čo má aspoň ružový nádych. Táto vodička ma zaujala v Dm žurnále a keď som išla na nákup, vzala som si ju. Bola ľúbezná. Krásny ružový obal s rozprašovačom, značka Alverde, prírodná a dostupná v drogérii, ruža na obale. Idyla, povedala som si. Vďaka rozprašovaču je veľmi praktická a možno ju nastriekať priamo na pleť, nepotrebujete vatový či látkový tampónik. Navyše, takto sa dobre aplikuje aj olej, ktorý len vtriem do navlhčenej pokožky a vynikajúco sa vsiakne bez mastného pocitu. 

Hrdo som ju vystavila na poličku a tešila som sa, ako ju večer použijem. Odlíčila som sa, pleť som si dôkladne vyčistila a prišiel rad na vodu. Nanášala som ju tampónom, lebo som mala trochu maskary pod očami a chcela som ju odlíčiť. Lebo ružovou vodou sa odličujem bežne. Teraz to bola ale osudová chyba. Tak ma štípali oči (a to sa voda ani do očí nedostala, bola len na očnom okolí), že mi tiekli slzy a ja som nechápala. Pochopila som, keď som si prečítala zloženie a našla som tam alkohol. Hneď som si spomenula na obrúsky s divokou ružou, z ktorých ma tvár tiež štípala. Hm, bol to škrt cez rozpočet, s ktorým som nerátala. 

Ale nevadí, vodu používam denne, iba sa vyhýbam očnému okoliu a očiam. Na vyrážke štípe len jemne a krátko, to mi neprekáža. Musím uznať, že vonia pekne. Sprvu cítiť alkohol, ale potom ostáva vôňa ruží. Na tvári zanecháva svieži pocit a pokožku prebúdza. Ostáva jemná a pripravená na aplikáciu pleťového krému. V lete ju môžeme mať aj v chladničke, následná aplikácia je skvelým osviežením pre kožu, len sa musím vyhnúť očiam. Inak som s ňou spokojná a opätovnú kúpu zvážim, lebo je aj cenovo výhodná - 100 ml vychádza 2,49 eur

Balea čistiaca pleťová tyčinka

 čistiaca pleťová tyčinka

Balea čistiaca pleťová tyčinka zloženie

Balea čistiaca  tyčinka

O čistiacej tyčinke si môžete prečítať:

       "Balea čistiaca pleťová tyčinka s osviežujúcou vôňa čaju matcha je určená pre jemné a dôkladné čistenie pleti. Tyčinka sa pri kontakte s vodou premení na jemnú čistiacu penu. Zloženie obohatené o zvlhčujúce látky na báze olivového oleja, sorbitolu a glycerínu zabraňuje vysušeniu pleti. Jemne odstraňuje make-up, nečistoty a kožné usadeniny. Vhodná najmä na cesty, bez obáv z vyliatia.
Zloženie: Aqua, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Stearate, Sorbitol, Glycerin, Sodium Laurate, PEG - 10 Olive Glycerides, Parfum, CI 77891, Etidronic Acid, Allantoin, Linalool, Geraniol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 47005, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, CI 42090"

Táto čistiaca tyčinka ma oslovila okamžite. Videla som ju na Facebooku a len kvôli nej som sa vybrala na nákup. Najskôr som ju nenašla a už som chcela odísť, keď som si ju poslednú všimla v regáli. Čakala tam na mňa :) Chcela som ju pre jej praktickosť. Tyčinka je malá, nemôže sa v kufri rozliať a mala by jemne, ale účinne vyčistiť pleť. Keďže s Riškom obľubujeme výlety na víkend, kedy mám viac kozmetiky ako oblečenia, sú takéto produkty veľmi vítané. Je síce pravda, že som nevedela, čo mám čakať, ale o to viac som horela zvedavosťou, čo ma čaká. 

Tyčinka je v peknom fialovom obale, ktorý pripomína dezodorant. Tyčinka sa vysúva a je zelenkavej farby. Tuhá, úplne ako dezodorant :) Vonia sviežo, citrusovo a hoci by mala pripomínať matcha čaj, nie som si istá, či ho tam cítim. Nevadí! Ja cítim citrónový čaj. Ako som povedala, tyčinka je tuhá, ale pri kontakte s vodou vytvára hustú, jemnú penu. Trošku ma miatlo použitie, lebo bolo treba tyčinku naniesť krúživými pohybmi po tvári. Myslela som, že sa nanesie na čistiacu hubku alebo kefku a následne na pleť. Možno ju ale použiť priamo na tvár. Z tyčinky potom zotriem penu, ktorá na nej ostala a odložím ju do poličky.

Používam ju buď s kefkou alebo konjakovou hubkou (obe sa dajú kúpiť aj v DM-ke) a oplachujem vlažnou vodou. Na moje prekvapenie to vôbec nie je zlé. Pleť pekne čistí a zjemňuje. Ostáva hebká, žiarivá a nie je vysušená. S čiernymi bodkami si príliš neporadí, ale to nepovažujem  za tragédiu, lebo na to mám iných pomocníkov. Ako som povedala, super vec na cesty a rovnako je skvelá aj na každodenné čistenie. Stojí 2,99 eur a nájdete ju v každej Dm-ke alebo v eshope Moja DM.

Skúsili ste niektorý z týchto kúskov? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Zkoušela jsem tu růžovou vodu ve spreji, druhý výrobek ne. Aktuálně používám od Biofresh pleťové tonikum s růžovou vodou a je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já už žádnému produktu od Alverde šanci nedávám. Nenašla jsem ani jeden produkt, co by mi od téhle značky vyhovoval :-( jinak o té tyčince čtu prvně, vůbec jí neznám.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja naopak, rada skúšam Alverde, lebo sa tam dajú nájsť fajn veci :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe