Pre dokonalý relax

20:05

Jeseň ani zimu v obľube nemám. Zimným športom neholdujem kvôli boľavým kolenám a počasie pod 10 stupňov je pre mňa ako na Sibíri. Čo je horšie, v tmavých a pochmúrnych dňoch bez tepla a slnka sa do mojej duše vkrádajú tiene, ktoré ma oberajú o silu a úsmev. Preto si vždy hľadám niečo, čo by mi radosť vrátilo. Sviečku, novú knihu, výlet, objatie alebo mačacie pritúlenie. Neviem sa dočkať skutočnej jari, keď všetko zakvitne, vo vzduchu bude vôňa kvetov a trávy a na nebi nebude jediného tmavého mraku. Ak je niečo, na čo nedám dopustiť a je to pôžitok, tak soľ do kúpeľa. Tá má nado mnou naozaj kúzelnú moc. Revitalizujúci soľný kúpeľ Smrek - Eucalyptus od Dulcie je spoločníkom, ktorého ocení telo i myseľ.

Revitalizujúci soľný kúpeľ - Smrek - Eucalyptus


Revitalizujúci soľný kúpeľ

Dulcia patrí k mojim najmilovanejším značkám a pravidelne si kupujem niekoľko výrobkov - zinkovú mastičku, gél s aloe vera, ružovú vodu vo väčšom balení, kofeínový nočný očný krém, dezodoranty a pleťové krémy. Tie striedam a momentálne holdujem tomu s marulovým olejom a komplexom ceramidov. Ten mám už druhý a veľmi mi vyhovuje. Soľ do kúpeľa je jedným z posledných prírastkov a musím povedať, že toto prvé balenie nie je posledným. 

soľ do kúpeľa


Prečo používať soľ do kúpeľa?


Soľ do kúpeľa nie je len nejakým rozmarom, ktorý vám prevonia kúpeľ. Naopak, dokáže pomôcť s rôznymi kožnými i zdravotnými problémami a pre mňa je balzamom na dušu po dlhom či stresujúcom dni. Blahodarne účinky slaného kúpeľa poznali aj Egypťania.  Morská soľ pôsobí detoxikačne, čo je pre organizmus veľmi dôležité. Pravidelné používanie dokonca posilňuje imunitu a postará sa o dokonale jemnú a hyratovanú pokožku celého tela. 

REVITALIZUJÚCI soľný kúpeľ - smrek - eucalyptus

Soľ od Dulcie je balená veľmi rozkošne. V plastovom vedierku s kovovým dnom a vrchnáčikom je 550 gramov soli - morskej, tibetskej a jedlej. Je správne ochutená olejmi a v okamihu, ako ucítite jej vôňu, ocitnete sa v lese. Je nádherne svieža, úplne prirodzená a opojná. Neviem sa jej nabažiť a už len kvôli nej sa teším na každý jeden kúpeľ. Je omamná a pripomína mi detstvo, kedy sme letá trávili na chate v prírode, kde pred dvermi tiekol potom, a ním bol les a úplné ticho a pokoj. Sedávali sme na pni pri vode, sledovali raky a pstruhy, behali po kameňoch a život bol veľmi jednoduchý. Aj dnes je to rovnako krásne, ale už mi chýba tá bezstarostnosť a sladká nevedomosť o tom, koľko zla je okolo nás.



Kúpeľ s touto soľou má niekoľko výhod:

  • v takomto kúpeli si oddýchne telo i myseľ. Upokojuje. Odplavuje smútok, negatívne myšlienky, stres i pochybnosti. Omnoho lepšie sa mi potom spí a zobudím sa oddýchnutá a plná síl. Proste len ležím, zhlboka dýcham vôňu, ktorá je všade okolo mňa. To má, mimochodom, ďalšiu výhodu
  • Inhalácia voňavučkej soli počas aj krátkeho kúpeľa zabezpečí zlepšenie pri chrípke a nachladnutí. Nielen preto, lebo sa lepšie a ľahšie dýcha, ale aj preto, lebo svaly, chrbát i hlava menej bolí. 
  • pokožka (aj na chodidlách, kolenách a lakťoch, kde je suchšia a drsnejšia) je po kúpeli jemnejšia, hydratovaná a omnoho krajšia
  • z pokožky sa vyplavujú toxíny, takže ju detoxikujete a prispievate k jej zdraviu a kráse. 

Zamilovala som si ju po prvom použití. Ten pocit, keď som ucítila les a vrátilo sa mi veľa krásnych spomienok, som bola šťastnejšia, spokojnejšia a po úzkosti, únave alebo strese nebolo ani stopy. Alebo sa to výrazne zlepšilo. Zmenu som cítila aj pri kĺboch a boľavých kolenách. Je to akási očista tela i duše, lebo z vane vyjdem ako nový človek. Na jeden kúpeľ mi postačuje malá hrsť soli, ktorá sa postupne roztápa a vodu nezafarbí, len prevonia. Kúpeľ mi obyčajne trvá okolo 20 minút a potom pokožku nemusím krémovať. Môžem, ale nemusím. Prinavracajú sa sily a cítim sa trochu odolnejšia voči nástrahám každého dňa. 

Soľ kúpite v eshope Dulcie a v partnerských predajniach za 12,90 eur.  



Máte radi soľ do kúpeľa? Alebo preferujete niečo iné? :)









You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Odpovede
    1. Je naozaj krásne balená, vedierko som si odložila :)

      Odstrániť
  2. Soľ do kúpeľa je skvelá vec, táto vyzerá veľmi dobre :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi som si ju obľúbila, chcem aj tú druhú verziu :)

      Odstrániť
  3. Tato sůl musí být super! Já mám takové věci do koupele moc ráda, nemám doma ale vanu, tak to doháním když jsem u našich :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To úplne chápem :) Ani priateľ nemá doma vaňu, tak si to u mňa vždy užíva :)

      Odstrániť
  4. To vypadá parádně! I ten obal :-) super jako dárek :-)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe