Haitský čierny ricínový olej

18:39

Myslím si, že ricínový olej ako taký netreba zvlášť predstavovať. Preslávil sa tým, že podporuje rast rias, obočia alebo vlasov a dokáže tak nahradiť mnohé  drahé séra. Skúsila som ho od viacerých značiek a vždy aspoň jeden doma mám. Je častou ingredienciou v DIY receptoch na internete a najčastejšie sa pridáva do vlasových masiek alebo sér na podporu rastu obočia. Potom som spoznala jamajský čierny ricínový olej, ktorý znel veľmi exoticky a obľúbili si ho aj moje vlasy. Poslednou novinkou, ktorá sa objavila v mojom kozmetickom svete, je Haitský čierny ricínový olej, ktorý som spoznala pomerne nedávno - tento rok. Keďže na oleje mám veľkú slabosť, nevedela som sa dočkať, kedy ho konečne vyskúšam.

Sheabutter Cottage Haitský čierny ricínový olej

Sheabutter Cottage Haitský čierny ricínový olej  zloženei

Haitský čierny ricínový olej

Sheabutter Cottage Haitský čierny ricínový olej 

Haitský čierny ricínový olej od Sheabutter Cottage si môžete kúpiť v menšom balení s objemom 60 ml alebo väčšom s objemom 150 ml. Ja mám to menšie a poviem vám, že pri dennom používaní mi z neho ubúda strašne máličko a ani si neviem predstaviť, ako dlho by som míňala to veľké :)  V takom prípade však spokojne môžem povedať, že je to investícia, ktorá sa oplatí a tých 10 eur vôbec nie je vysoká čiastka.

Olej je balený   v rozkošnej fľaštičke z tmavého skla, ktorá ho chráni pred znehodnotením. S milým kovovým vrchnáčikom je ťuťu ňuňu a  medzi ostatnými olejmi svojím vzhľadom vyniká. Rozhodne si ho nepomýlim so žiadnym iným, hoci tam mám celkom slušnú zbierku :) 

Prekvapila ma jeho vôňa. Haitský čierny ricínový olej  má takú zvláštnu, trochu ťažšiu vôňu, ktorá mi pripomína zem. Prvý raz som ostala zaskočená, musela som si na ňu zvyknúť. Nakoniec to však malo happyend, lebo sa na ňu celkom teším a aj tu platí, že si ju s inou nepomýlim. Nečakala som, že sa mi zapáči, ale to je len dobre, aspoň nemám averziu voči jeho používaniu. Druhou zaujímavosťou je jeho konzistencia. Tento olej je naozaj, ale že naozaj hustý a sprvu sa mi zdal aj lepkavý, no tento pocit zmizol. 

Vystávala už len jedna otázka - ako ho používať. Chcela som ho najmä na obočie, prípadne riasy. Na obočie som našla celkom fajn vychytávku - vzala som si nový, nepoužitý štetec na očné tiene (nikdy predtým som ho nepoužila, lebo mi nevyhovoval jeho tvar) a každý večer si ním natriem olej na obočie. Ak ho chcem použiť aj na riasy, vezmem si buď štetec na očnú linku alebo tyčinku na čistenie uší a ide to dobre. Na vlasy si ho trochu riedim s iným redším olejom (hroznový, marhuľový, dokonca aj mandľový mi vyhovuje), kvapkátkom nanesiem na hlavu a vtriem do pokožky.

Výsledkom je bohatšie a hustejšie obočie, ktoré sa síce neobjaví zo dňa na deň, no pár týždňoch zmeny vidno. Dokonca mi spevneli aj jemné chĺpky, o ktorých som si myslela, že už asi ani nenarastú. Olej dobre pôsobí na vlasovú pokožku, lebo ju hydratuje a vyživuje. Vlasy rastú trochu rýchlejšie, sú pevnejšie a pekne sa lesknú. Stačí len trocha oleja denne a pri troche času a trpezlivosti to ide :)

Plusy:
  • krásne vyzerá
  • hustejší, ale v prípade potreby sa dá zmiešať s redšími olejmi
  • zaujímavá vôňa, na ktorú si treba zvyknúť
  • balenie dlho vydrží
  • podporuje rast rias, obočia a vlasov
  • vlasovú pokožku hydratuje
  • vlasy sú pevnejšie, krajšie, lesklejšie
Mínusy:
  • nenašla som
Za 10 eur ho kúpite v eshope Bionatural.


Používate ricínový olej? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tyjo, ricinový olej jsem nikdy nezkoušela... Ale já mám štěstí, že mně vlasy rostou docela dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe