Ako som spoznala Miraculum

13:59

Už dlhšiu dobu pokukujem po kozmetike, ktorá obsahuje bakuchiol. O rôzne zaujímavé ingrediencie v kozmetike sa zaujímam už roky a keď stretnem niečo nové a nepoznané, hneď začnem premýšľať nad nákupom. Prečo je táto zložka v kozmetike super? Bakuchiol je totižto rastlinnou náhradou retinolu alebo inak povedané vitamínu A, ktorý môže podráždiť pleť a tiež nesmieme zabúdať ani na jeho fotosenzitivitu. Bakuchiol má podobné účinky, no vyhnete sa nepríjemným reakciám pleti. Samozrejme, vyskúšať treba všetko, neviete, čo vašej pleti sadne alebo nie, no vždy treba rátať aj s tými možnými nežiadúcimi reakciami. Bakuchiol sa odporúča, ak vás trápi hyperpigmentácia, akné, vrásky a linky, strata elasticity či mdlá a unavená pleť. Dnes mám doma nielen túto pleťovú vodu s bakuchiolom, ale aj pleťový krém a chystám sa aj na sérum


Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol zloženie

Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol ingrediencie

Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol

 Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol

Pleťová voda je jeden z hlavných krokov a rannej aj večernej beauty rutine a ani si neviem predstaviť, že by som ju vynechala. Akom majiteľka zmiešanej problematickej pleti som bola dlhé roky zvyknutá na pleťové a kvetové vody určené najmä na čistenie a upokojenie, dnes už rada siahnem aj po tých, ktoré prispievajú v mladšej a pevnejšej pleti. Taká voda síce sama o sebe žiaden zázrak neurobí, no v kombinácii so sérom a olejom či krémom je to už o niečom inom. Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol ma najskôr zaujalo obalom, potom popisom a potom som sa rozhodla, že ho chcem :) Veď to možno tiež poznáte.

Značku Miraculum som nepoznala a okrem kozmetiky ponúka aj parfémy. Moja prvá voľba padla na pleťové tonikum, no zaujalo ma aj niekoľko ďalších kúskov. Keďže som nevedela, do čoho idem, tešila som sa. Miraculum Bakuchiol tonikum je v plastovom obale s objemom 200 ml. Je priesvitné, ozdobené len písmom, sa predsa ma zaujalo natoľko, aby som naň klikla a dozvedela sa niečo viac. Vrchnáčik sa nešraubuje, len sa zatlačí a je to. Asi nemusím tvrdiť, aké je to pohodlné a rýchle.

Hneď sa mi zapáčila vôňa. Nie že by bola veľmi dôležitá, ale na každé použitie sa vždy teším o trochu viac, ak je kozmetika voňavá a pôsobí tým ako balzam na dušu. Vôňa je sladká, nie je umelá ani vtieravá, naopak, je príjemná a lahodná. Tonikum na pleti neštípe, nedráždi ju. Celkom milo ma prekvapilo, že toto jedno balenie vydržalo celé týždne a to som ho používala ráno aj večer. Bola to dobrá investícia, pretože vôbec nebolo drahé a ešte aj dlho vydržalo.

Čo sa použitia týka, nebudem písať, že by sa mi vyhladili vrásky a omladla som, lebo to sa nestane.  Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol nie je zázrak, však hej :) No nadchlo ma, aká je pleť po každom použití hodvábne jemná a taká mäkká. Okrem toho ju tonikum upokojuje, vyživuje, hydratuje a neviete sa prestať tešiť z toho, aká je jemná a čistá. Nielenže ho odporúčam všetkými desiatimi, ale aj ja si ho kúpim opäť. 

Inak, teraz sa blíži ideálny čas na nákupy, pretože na Notine vypukne Summer Black Friday 2022 už zajtra! Celý týždeň sa môžete tešiť na zľavy na obľúbené značky, môžete si dokúpiť letné must have ako krém na opaľovanie aj krém po opaľovaní, starostlivosť o vlasy, ľahké letné parfémy alebo vodeodolné líčidlá pre bezchybný make-up aj v horúcom počasí. Ja mám košík už celkom plný :)  nezabudnite, že vždy prebieha akcia k niektorým značkám, kde dostanete aj darček k nákupu, najmä Lacôme máva brutálne dobré darčeky k nákupu.

Plusy:
  • jednoduché, ale pekné balenie
  • vrchnáčik sa len stlačí
  • balenie dlho vydrží
  • príjemná vôňa
  • nedráždi pleť
  • Pleťové tonikum Miraculum Bakuchiol krásne zjemňuje pleť, po použití je mäkká, čistá, upokojená a vyživená
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Notino.


Patrí bakuchiol k vašim obľúbeným ingredienciám v kozmetike? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe