Rozmarínový olej pre pevnejšie a lesklejšie vlasy

18:01

Tento rok bol pre moje vlasy veľmi náročný. Najskôr začali v období najhoršieho stresu vo veľkom vypadávať tak, že som sa úplne seriózne bála plešatej hlavy. Potom prišli rôzne lieky, anestézia, ďalší stres. Na sezónne vypadávanie vlasov som bola tak nejak naučená, ale na to, čo prišlo tento rok, som ozaj pripravená nebola. Vlasy mi vypadávali v prameňoch dlhé mesiace a ešte sa začali aj lámať. Nebudem klamať, rok 2022 je pre mňa plný zúfalstva. Problémy so srdcom, operácie, pobyt medzi štyrmi stenami... Hlavným cieľom bolo nezblázniť sa, no potom aj nestratiť všetky vlasy :) Skúsila som veľa vlasovej kozmetiky, drahej, veľmi drahej aj bežnej (recenzie pripravujem, lebo nie je všetko zlato, čo sa blyští a čo má super reklamu). Nie všetko zabralo, niečo však pomáha. Dnes by som vám rada ukázala vlasový olej, ktorý síce nie je primárne určený proti vypadávaniu vlasov, ale pomôže aj s tým. 
 
 

Weleda Rosemary Nourishing vyživujúci olej na vlasy zloženie

Weleda Rosemary Nourishing vyživujúci olej na vlasy

vyživujúci olej na vlasy

Weleda Rosemary Nourishing vyživujúci olej na vlasy

Olej na vlasy je vynikajúcim pomocníkom nielen pre vlásky, ale aj vlasovú pokožku. Moja atopická zbožňuje rozmaznávanie v podobe oleja a masážnej pomôcky (v podstate je to taká malá kefa s dlhými zúbkami na prekrvenie pokožky). Už roky používam borákový, konopný, arganový alebo neem olej na vlasové zábaly a mrzí ma, že tento rok som to dosť zanedbala. Bol najvyšší čas napraviť to a tak som si vybrala Weleda Rosemary Nourishing vyživujúci olej na vlasy, o ktorom som čítala niekoľko spokojných recenzií. 

Vypadávanie vlasov nie je jediný dôvod, pre ktorý siaham po olejoch na vlasy. Pomôžu na suchú atopickú pokožku, lámanie vlasov, stratu lesku, sily či pružnosti. Väčšinou ich používam trochu inak, ako to odporúča výrobca, ale ešte sa mi nestalo, aby neúčinkovali dobre. Značka Weleda patrí k mojim obľúbeným už dlho a mala som aj jej rozmarínové tonikum proti vypadávaniu vlasov. Tak som sa lepšie pozrela aj na olejček a bolo to dobré rozhodnutie. Balený je v sklenej fľaštičke s objemom 50 ml. Je tmavá, aby sa olej chránil pred slnečným žiarením. Jej otvor mi pri nanášaní prekážal, preto som tú vnútornú plastovú časť odstránila a používam kvapkadlo na ľahšiu aplikáciu oleja. 

Olej sa vyznačuje príjemnou rozmarínovou vôňou, ktorá je svieža a práve rozmarín je bylinka ako stvorená pre vaše vlasy. Látky, ktoré obsahuje, zmierňujú problémy s vypadávaním vlasov a podporujú rast nových. A vonia fakt pekne :) Olej nie je ani hustý ani riedky a s kvapkadlom ho ľahko dostanem aj na pokožku. Používam ho pred umývaním vlasov tak, že ho vmasírujem do vlasovej pokožky a niekoľko kvapiek aj do vlasov. Nechám ho takto pôsobiť aspoň hodinu (pokojne môžete aj viac) a umyjem. Pokiaľ použijem olej, tak vlasy umyjem dva razy šampónom a potom nasleduje maska alebo kondicionér, aby sa dobre rozčesávali. Pri tomto postupe sa mi nestane, že by vlasy nakoniec ostali po umytí mastné.

Vlasy sú vďaka vyživujúcemu oleju na vlasy Weleda Rosemary Nourishing pevnejšie, pružnejšie a menej sa lámu. Vidím to najmä v umývadle pri česaní, pretože v lete bolo plné kúskov vlasov a dnes je to omnoho lepšie. Končeky sa neštiepia a vlasy sa nádherne lesknú. Sú vyživené, hydratované a jemné (teraz sa vyhýbam aj hairstylingovým prípravkom chvíľu a vidno, že vlasy sú ľahšie) a aj menej padajú. Nie je to síce ešte podľa mojich predstáv, ale zas chápem, že to všetko potrebuje čas a trpezlivosť. Podstatné je, že vlasy už nevypadávajú v prameňoch, sú silnejšie, krajšie a neviem sa vynadívať, ako sa pri česaní pekne lesknú. 

Plusy:
  • pekný obal
  • krásne vonia
  • dobrá konzistencia
  • môže sa aplikovať na vlasy aj na vlasovú pokožku
  • vhodný aj na ekzém
  • vlasy sú po použití pevnejšie, jemnejšie, pružnejšie, menej sa lámu, neštiepia sa končeky a zmierňuje sa aj ich vypadávanie
Mínusy:
  • chýba kvapkadlo alebo zúžený otvor na ľahšiu aplikáciu
Nájdete ho v eshope Elnino, kde bežne nestojí ani 10 eur. 


Aké oleje na vlasy používate najradšej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe