Krém, ktorý zatočí s vyrážkami

15:51

 Hlásim sa po operácii, aj keď to bol boj, žijem a konečne som sa dostala poriadne k notebooku :) Myslím, že každý, kto zažil naše zdravotníctvo zblízka, mi dá za pravdu, že to nie je med lízať. Operovať ma mali 26.8., no priamo z nemocnice ma poslali domov, že operácia sa odkladá na 31.8., lebo je veľa úrazov a nestíha sa operovať. Mrzelo to, ale prišla som domov a tam sa mi na schodoch podlomilo to koleno, ktoré mi mali operovať. Ocko mi predtým nalepil na schody protišmykovú pásku, takže pád bol mimoriadne bolestivý - cestný lišaj som mala na niekoľkých miestach, nevládala som stáť na nohách a myslela som len na to, že ma nezoperujú. Našťastie, napriek všetkému, ma minulý týždeň operovali a ja sa pomaly staviam na nohy. Len s barlami, ale stojím :) Každopádne musím uznať, že som mala veľké šťastie na sestričky aj šikovného lekára a okrem zničených žíl nemám žiadne zlé spomienky na pobyt v našej nemocnici. Trvalo mi, kým som sa dostala k blogu, no dnes sa teším, že zasa píšem a všetko zlé je za mnou :) A september otváram produktom, ktorý považujem za must have  v prípade, ak vás trápia vyrážky. 

Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť zloženie

Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť ingrediencie

Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť

Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť

Odkedy užívam probiotiká (Symprove sú naozaj veľmi kvalitné) a dôkladne sa starám o svoju pleť (to už pár rokov, ale vždy sa naučím niečo nové a je to potom zasa o niečo lepšie), je naozaj krásna. Keby ju videlo moje 15-ročné ja, asi by neverilo, že sa niečo také dá dosiahnuť. Občas (najmä keď majú prísť moje dni alebo som naozaj poriadne v strese) sa však objaví nečakaný hosť menom vyrážka a dokáže ma potrápiť i nahnevať. Práve preto musím mať doma stále nejakú lokálnu starostlivosť, ktorá si s ňou poradí raz dva. V posledných mesiacoch som si neskutočne obľúbila značku Mario Badescu, pretože je veľmi kvalitná a účinná. Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť na akné v tomto trende pokračuje a už si ju stihol obľúbiť aj môj Richard.

Tento krémik je balený v malom plastovom obale, ktorý trochu pripomína lekáreň. Je však milý a šikovný, ideálny aj do cestovnej taštičky, lebo nezaberie veľa miesta. Má 14 gramov a ubúda ho len pomaličky, takže som si istá, že mi vydrží dlhé mesiace. Čo sa vône týka, veľmi mi pripomína vôňu čistiacej masky, o ktorej ste si už na blogu mohli prečítať.  Minula som ju do poslednej kvapky, no na jej vôňu nezabudnem :) Lokálna starostlivosť pripomína tiež ichtamolové mydlo alebo šampón, no s ľahkým sviežim nádychom. Páči sa mi, je v nej niečo, na čo som si hneď zvykla.

Konzistencia je hustejšia, ale nie je to prekážka. Aplikuje sa dobre a po chvíľke uschne, v noci sa mi ani príliš neotiera o vankúš či perinu. Jedná sa o nočnú starostlivosť, preto nie je prekážkou ani to, že krém ostáva vo výraznej bledej vrstve, ktorú si všimne každý a hneď (pokiaľ máte šťastie, ani nepočúvate žiadne hlúpe komentáre v štýle, kde som nechala zvyšné bodky lienky a podobne). Pri aplikácii to môže jemne štipnúť (najmä v prípade, ak je pokožka poškodená), ale nie je to nič strašné. 

Výsledky býva neraz vidieť už v priebehu jednej noci (samozrejme, veľa záleží od veľkosti vyrážky, zápalu, či sa jedná o podkožné akné a podobne). Vyrážka sa zmenší, je menej nápadná aj bolestivá. Pekne a rýchlejšie sa hojí, nesvrbí a je rovnako menšie riziko vzniku jazvičky. V podstate sa dá povedať, že Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť vyrážku akoby umŕtvi a urýchli jej hojenie. Pomáha aj na akné na Riškovom chrbte a za pár dní ani nevieme, že sa nejaká objavila. Na deň mám priesvitný gél, na noc toto a som nadšená. Zasa som sa presvedčila o tom, že na Maria Badescu sa musím pozrieť trochu lepšie :)

Plusy:
  • veľké balenie 
  • pomaly sa míňa
  • šikovný obal
  • dobrá konzistencia
  • zaujímavo vonia
  • ľahko sa aplikuje
  • na nočné použitie
  • Mario Badescu Drying Cream Lokálna starostlivosť na akné sa ľahko aplikuje, zmierňuje bolesť a svrbenie, urýchľuje hojenie vyrážok, sú menej nápadné a je omnoho menšie riziko vzniku jazvičiek
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Elnino, kde bez zľavy stojí necelých 17 eur. 


Máte svoju obľúbenú účinnú lokálnu starostlivosť na akné? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe