3 kroky pre zdravú a sviežu pleť so značkou Kiehl´s

15:28

Keď som začínala pred mnohými rokmi blogovať, o kozmetike som zasa až tak veľa nevedela. Rokmi som sa naučila čítať zloženie a vyberať si podľa neho výrobky šité mne na mieru, mnohé triky, ktoré mi uľahčujú beauty rutinu i grify, ako sa o seba postarať naozaj bezchybne. Rada čítam články, kde sa naučím niečo nové, niečo, čo potom posuniem ďalej a mám radosť, keď som niekomu pomohla. Samozrejme, pomôžem aj sebe samej a som spokojná. Zmenu v mojej kozmetickej rutine znamenal článok, ktorý hovoril o dôkladnom, dvojkrokovom čistení pleti. Dala som tomu šancu a nestačila som sa čudovať, ako pleť opeknela, je zdravšia, silnejšia a akné sa jej viac menej úspešne vyhýba. Preto som sa rozhodla pripraviť článok o troch krokoch, ktoré zaručujú pleti dôkladné odlíčenie, vyčistenie a tonizáciu pleti. Zvolila som si naň tri absolútne dokonalé a neskutočne návykové produkty od Kiehl´s a rovno môžem povedať, že ten čistiaci olej a pleťový gél budem mať po ruke stále. Dnes vás čaká trochu dlhší článok, ale verím, že vám prinesie plno zaujímavostí.


Kiehl's Midnight Recovery čistiaci olej zloženie

Kiehl's Midnight Recovery čistiaci olej ingrediencie

Kiehl's Midnight Recovery oil

1. krok - čistenie pleti s  Kiehl's Midnight Recovery čistiacim olejom

Dvojité čistenie pleti môžete poznať tiež ako Double cleansing a objavilo sa už veľmi, veľmi dávno v Japonsku, Kórei i Číne. Zahŕňa použitie produktu na báze oleja a následne produktu na báze vody. Aj keď máte mastnú alebo zmiešanú pleť, olejového čistenia sa báť nemusíte. Oleje rozpustia kozmetické produkty na báze oleja a to voda nedokáže. Dokážu odstrániť make-up, SPF-ko a nečistoty v póroch, takže sa skôr budete tešiť z čistej pleti bez nedokonalostí. Produkty na báze oleja môžu byť napríklad čistiaci olej alebo balzam, dnes si viete vybrať z obrovského množstva produktov. Veľmi pestrú ponuku má kórejská kozmetika, no dokonalý čistiaci olej má aj Kiehl´s . 

Kiehl's Midnight Recovery čistiaci olej pochádza z úspešného radu Midnight Recovery, ktorý sľubuje mladistvejšie vyzerajúcu pleť po prebudení. Bestsellerom je nočný regeneračný olej, no tento čistiaci rozhodne nezaostáva (viem to porovnať, mám doma oba). Čistiaci olej si môžete kúpiť v dvoch prevedeniach:
  • menšie má 85 ml a nemá pumpičku na dávkovanie, celkom dobré na cesty 
  • väčšie má 175 ml a má pumpičku na dávkovanie, takže večerné čistenie je aj zábava
Vzala som si to menšie, no dnes viem, že nabudúce si kúpim to väčšie. Nielen preto, že je cenovo výhodnejšie, ale tiež preto, lebo čistiaci olej je ozaj dobrý a pokojne by som brala aj pollitrové balenie. Obal je veľmi pekný, tmavomodrý, pripomína noc a nočnú oblohu. Vyzdvihnúť musím prekrásnu bylinkovú vôňu, kvôli ktorej sa teším na každé použitie. Pozdvihne úroveň večerného čistenia na úplne iný level a cítim sa taká... hýčkaná? To je asi to najlepšie slovo. 

Oči si vždy odličujem dvojfázovým odličovačom alebo micelárnou vodou. Zvykla som si na to pred rokmi, kedy ma oči pri odlíčení zvykli poriadne páliť a sľúbila som im, že také peklo im už nepripravím. Potom nasleduje Kiehl's Midnight Recovery čistiaci olej, ktorý v zásade môžete používať dvojako. Na navlhčený vatový tampón si dajte olej a odlíčte pleť ako vždy. Ja preferujem druhý spôsob a to ten, že olej vmasírujem do suchej pleti a potom pridám trochu vody. Konzistencia sa zmení z oleja na mliečko a stále krásne vonia.  Ešte chvíľku masírujem a užívam si vôňu. Potom pleť opláchnem. 

Čistiaci olej od Kiehl´s pekne odličuje make up, poradí si s ním ľahko a dostane ho preč spolu s nečistotami bez podráždenia. Po vyčistení pleť nie je mastná, ale krásne jemná, svieža a pružná. Neupcháva póry, naopak, pomáha ich vyčistiť a nevysušuje. Ako som už spomenula, zbožňujem ho. Nielen pre tú jeho vôňu, ale predovšetkým preto, že pleť zanecháva takú jemnú a krásnu. Ale neskončili sme, pretože nasleduje krok dva - čistenie s produktom na báze vody. A olejček stojí necelých 14 eur. 

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser čistiaci gél

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser čistiaci gél zloženie

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser čistiaci gél ingrediencie

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser

2. krok - čistenie pleti s čistiacim gélom Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser

Ďalším krokom je čistenie pleti s produktom na báze vody, teda buď s čistiacim gélom alebo penou. Ja tiež odporúčam používať aj čistiacu kefku, buď nejakú klasickú silikónovú alebo sonickú, ktorá urobí naozaj kusisko práce a gély vďaka nej penia ako divé :) Dvojkrokové čistenie postačí večer, ráno stačí siahnuť len po čistiacom géle alebo mliečku, čo vám vyhovuje a celkom trefné je aj to, na čo máte čas. Veľa závisí aj od typu vašej pleti, niektoré dámy s citlivou pleťou preferujú iba jemné čističe, poznám aj také, čo používajú len vodu a mydlo. Treba vyskúšať, ktorý spôsob je vám najbližší a keďže čistenie pleti môže aj vysušovať (veľa závisí od kozmetiky, ktorú používate), nikdy nezabudnite na poriadnu dávku hydratácie. Tou nikdy nič nepokazíte.

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser čistiaci gél si môžete kúpiť v plastovej tube o veľkosti 75 ml alebo 150 ml a rovno odporúčam to väčšie balenie :) Je to totiž jeden z najlepších čistiacich gélov, aké sa mihli mojou poličkou a málo ich teda nebolo. Gél nemá výraznú vôňu a pripomína mi vôňu zeme. Páči sa mi, je nevtieravá a pri používaní ju ani nie je cítiť. Obal je jednoduchý, nenápadný a opäť celkom vhodný aj na cestu, lebo nie je veľký. Konzistencia je taká krémová a páči sa mi, že obsahuje aj drobné peelingové čiastočky, takže má aj exfoliačné účinky.

Čistiaci gél na báze vody dokončí to, čo začal olejový čistič a účinne vyčistí pleť. Tento ju čistí viditeľne, je totiž žiarivá, svieža a jemnučká. Minimalizuje póry a keď sa potom pozriete do zrkadla, nestačíte sa čudovať, ako je to možné. Ak mám na pleti vyrážky, po takomto čistení sa lepšie hoja a nové obyčajne vznikajú len v čase PMS. Páči sa mi, ako Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser čistiaci gél dobre pení a vďaka drobným čiastočkám pleť masíruje, takže je prekrvená, čistá a svieža. Bežne stojí okolo 15 eur. 

Čistenie pleti je pre mňa rituál krásy. Nejde mi len o to, aby bola pleť zdravá a čistá, ale tiež o to, aby som si ho užívala. Je to chvíľa z celého dňa, ktorá je len moja a je mi vtedy celkom jedno, čo sa okolo mňa deje. Aj preto si vyberám kozmetiku starostlivo a dôsledne, aby bola voňavá, účinná a bavila ma. Nezáleží preto, či si budete pleť čistiť dvojkrokovo alebo jednokrokovo, či budete mať olej alebo balzam, čistiaci gél alebo penu, hubku alebo kefku. Vždy sa pozerajte iba na to, či vás to baví a či pleť nepotrebuje viac :) A teraz poďme ešte na tonizáciu, ktorá je po čistení rovnako dôležitá.

Ultra Facial Oil-Free Toner pleťové tonikum

Ultra Facial Oil-Free Toner pleťové tonikum zloženie

Ultra Facial Oil-Free Toner pleťové tonikum ingrediencie

Ultra Facial Oil-Free Toner

 3. krok - tonizácia s Ultra Facial Oil-Free Toner pleťovým tonikom

Použitie pleťovej vody je možno omnoho dôležitejšie, ako ste si mysleli. Niektorí si myslia, že slúži len na dočistenie pleti (ok, prieskum som robila na malej vzorke dám v mojom okolí, tak možno takých veľa nie je), ale pravdou je, že ak pleť dôkladne vyčistíte a opláchnete, dočistiť nepotrebuje. Tonery/toniká/pleťové vody majú mnohé iné dôležité úlohy -  vyrovnávajú pH pokožky, sťahujú póry, upokojujú a hydratujú pleť a pripravujú ju na nanesenie pleťových sér/olejov a krémov. Prírodné kvetové vody obsahujú mnoho aktívnych látok, ale na trhu nájdete  aj veľa kvalitných pleťových vôd určených na konkrétny typ pleti alebo problém. Rada striedam kvetové vody s ostatnými tonikami a veľmi rada ich používam na miešanie prachových masiek - nielenže pekne voňajú, ale sú aj účinnejšie. 

Pleťové tonikum Ultra Facial Oil-Free Toner kúpite v 250 ml balení a vyzerá dobre. Bledý modrý obal s bielou etiketou si ma získal a spolu s olejom vyzerá na poličke dobre. Keďže neobsahuje alkohol, jeho vôňa je pekná, svieža a taká ľahká (ozaj neviem, ako inak by som to povedala) a páči sa mi. Tonikum môžete spravidla používať tromi spôsobmi: 
  • tonikum nalejete na tampón a prejdete po pokožke. Vyzerá to ako najjednoduchší spôsob, no práve pri ňom sa tonikum míňa rýchlejšie
  • tonikum si nalejete do dlaní a vklepete do pokožky
  • môj najobľúbenejší spôsob je, že toner nastriekate priamo na pokožku. Mnohé pleťové vody rozprašovač nemajú, preto som si odložila pár sklených obalov s rozprašovačom a toniká jednoducho prelievam
Toto tonikum na pleti neštípe a nevysušuje ju, preto mi veľmi vyhovuje. Keď som bola mladšia, mala som veľa pleťových vôd a alkoholom. Malo to svoju výhodu, pretože to pomáhalo sťahovať vyrážky, no vtedy som nevedela, ako veľmi vysušujú pleť a môžu potom spôsobiť ešte väčšie mastenie. Pleťové tonikum Ultra Facial Oil-Free Toner má vyvážené pH, pleť osviežuje, zmatňuje a zanecháva jemnú, spokojnú a pripravenú na hydratáciu. Pokojne by som si ho kúpila zasa, pretože po ňom ostáva na tvári príjemný pocit. A neštípe ani na vyrážkach, takže sa hodí do každého času-nečasu. Bežne stojí okolo 21 eur. 

Ako som spomenula, dvojkrokové čistenie pleti mi prinieslo zdravú, sviežu a jemnú pleť, ktorú menej trápia nedokonalosti. Aby som svoj rituál vyšperkovala do dokonalosti, tak dva - tri krát týždenne používam peeling a pleťovú masku. Práve pleťovú masku aplikujem až po dôkladnom vyčistení, vtedy účinné látky preniknú do pokožky a urobia si svoju prácu na jednotku s hviezdičkou. 


Ako sa o svoju pleť staráte vy? Zaujímajú vás články, ktoré vám s beauty rutinou pomôžu? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe