Sila vitamínu C pri čistení pleti

16:50

Vitamín C v kozmetike je obľúbená téma, ktorej sa najmä v letnom období venuje mnoho pozornosti. Nemôžem povedať, že by ma to prekvapovalo, pretože práve vitamín C dokáže veľké malé divy - je to silný antioxidant, pomáha rozjasniť pleť, redukuje pigmentové škvrny a vyrovnáva tón pleti, ktorá je zároveň pevnejšia a pružnejšia. Je to dokonalá ingrediencia a je len pár zásad, ktoré treba dodržiavať:
  • nesmie sa kombinovať s  s AHA / BHA kyselinami a retinolom (môžu sa ale používať v jeden deň v oddelenej rutine, resp. ráno a večer)
  • vždy používajte krém s vyšším SPF 
Ľahké, nie? Ponuka kozmetiky s vitamínom C sa rozrastá raketovou rýchlosťou a dnes si kúpite pleťové krémy, séra, masky, vody, čistiace gély i vlasovú kozmetiku. V dnešnej recenzii by som vám rada ukázala jeden z mojich obľúbených kúskov. Superinfúzia vitamínu C od Hlavlíkovej Apotéky je čistiaci gél, po ktorom pleť rozkvitne. 


Havlíkova Apotéka Superinfúzia vitamínu C čistiaci gél zloženie

Havlíkova Apotéka Superinfúzia vitamínu C

Havlíkova Apotéka Superinfúzia vitamínu C čistiaci gél 

Čistenie a odlíčenie pleti je základom jej krásy a zdravia. To som písala veľa ráz a veľa ráz to ešte napíšem. Do čistiacich gélov, pien, balzamov a olejov investujem nemalé peniaze a neľutujem - výsledky sa dostavia okamžite. Havlíkova Apotéka pre mňa nie je novinka, okrem tohto gélu mám doma aj nočnú očnú masku alebo masku kráľovské raňajky pre pleť a som spokojná. Vlastne sa teším, keď zasa vyrazím na nákupy :) Ale teraz sa poďme pozrieť, prečo patrí Superinfúzia vitamínu C čistiaci gél k mojim obľúbencom. 

Keď mi ho kamarátka dala k sviatku, veľmi som sa potešila. Ešte som ho nemala a bola to premiéra. Čistiaci gél má 200 ml a je v obale z tmavého skla. Na aplikáciu slúži pumpička, ktorá značne uľahčuje a urýchľuje večerné čistenie pleti. Obal je trochu ťažší a vždy tŕpnem, aby som ho nezhodila, ale to je len o mojej šikovnosti, nie je to žiadne mínus. Okrem vitamínového gélu sú v ponuke aj ďalšie, zuby si brúsim na Hydratačný vodopád a Znova sladkých 20 rokov :) Sú to pekné názvy, človek sa v predajni nevie na všetky tie mená a krásne obaly vynadívať (v Trnave a v Trenčíne sa tam zastavím rada). 

Konzistencia je klasická gélová, gél nie je hustý, skôr redší a vytvára jemnú penu. Ideálne je používať spolu s ním sonickú kefku, tá povýši čistenie pleti na úplne inú úroveň. Odkedy ju používam, nebojujem takmer vôbec so zapálenými vyrážkami a pleť je omnoho jemnejšia a pevnejšia. Čo sa vône týka, na tú som si chvíľu musela zvykať, lebo gél mi nevoňal. Nevonia mi ani teraz, len som si zvykla :) Ani neviem, ako by som to popísala, vôňa nie je kyslá ani umelá... len sme si nesadli. Pre mňa to však nie je dôvod prestať používať kozmetiku, ktorá mi pomáha (kto používa pravidelne neem olej, zrejme chápe). 

Čistiaci gél Superinfúzia vitamínu C od Havlíkovej Apotéky môžete používať na odličovanie a čistenie pleti. V prvom rade ju pekne vyčistí a odstráni z nej jemne a šetrne nečistoty. Nevysušuje ju a ani nedráždi, treba sa len vyhnúť očnému okoliu. Pekne rozjasňuje pleť, zanecháva ju osvieženú, upokojenú a žiarivú. Rozmaznávate ju a ona sa vám odvďačí tým, že je krásna a spokojná. Jedno balenie mi vydržalo niekoľko mesiacov, striedala som ho s inou čistiacou penou a chystám sa investovať aj do iného čistiaceho gélu tejto značky. Je to paráda :)

Plusy:
  • šikovné balenie s pumpičkou
  • tmavé sklo chráni obsah
  • dobrá konzistencia
  • vytvára krémovú penu
  • nedráždi, nevysušuje
  • pleť dobre čistí a zbavuje nečistôt a make-upu, zanecháva ju osvieženú, upokojenú a žiarivú
Mínusy:
  • nevonia mi
Nájdete ho v eshope Havlíkova Apotéka, kde stojí 27,88 €.

Vyskúšali ste niektorý z čistiacich gélov tejto značky? Ktorý by ste mi odporučili? :)
 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja som mala Hydratacny vodopád a Znova sladkých 20 a obe boli super. Inak odporúčam aj odlicovac Hebka tvárička, tak dôkladne čistí a vobec nesuší,pory su stiahnuté a pritom pokožka hydratovana🥰

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Hebkú tváričku som už niekoľkokrát pozerala a zakaždým som si povedala, že ešte ju nepotrebujem, ale vyzerá to tak, že to potrebujem! Všetko, čo účinkuje na moje nepodarené póry, musím skúsiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe