Kvety sú najpravdivejším jazykom lásky :)

16:20

Takmer každá žena sa poteší, keď dostane kvety. Je to krásny pocit, keď nás niekto obdaruje kvietkom, ktorý bez slov vyjadrí lásku, náklonnosť, všetky krásne city. Príležitosti k darovaniu sú rôzne, meniny, narodeniny, výročia, snaha vyžehliť si nejaký problém. Alebo len tak. Na darovanie kvetu predsa netreba zvláštnu príležitosť, neočakávaný dar je nádherný dar. Kytice však majú jednu nevýhodu - zvädnú. Niektoré kvietky vydržia pár hodín, niektoré pár dní, pár ojedinelých jedincov týždeň a minimum zázrakov viac ako týždeň. Preto nám moja mamina zatrhla kupovať kytice a nahradila ich črepníkovými kvietkami. Čo takto kúpiť si večne živý kvet? Stabilizovaný kvet?









Večné kvety vznikajú v procese stabilizácie. Je proces, ktorý zachováva prirodzenú čerstvosť rastlín a udržuje ich  farby žiarivé a krásne po celé dlhé roky. Vďaka jedinečnej inovačnej tekutej zmesi neškodnej ľudskému zdraviu, si udržujú kvety prirodzený vzhľad. Kvety, trávy, listy a stromčeky sú starostlivo vyberané, keď sú na vrchole svojej kvitnúcej krásy. Čerstvé kvietky sú vložené do zásobníkov so stabilizačným roztokom, potom sú uskladnené v sušiarni, skontrolované a môžu sa predávať :) Vďaka tomuto procesu si zachovávajú svoje prirodzené farby a mäkkosť. Oproti živým kvietkom majú zopár výhod: 
  • niekoľkoročná životnosť so zachovaním čerstvého vzhľadu. Kvietky môžu vydržať 2 - 5 rokov, trávy a listy 5 - 10 rokov a stromčeky viac ako 10 rokov
  • kvetiny nepotrebujú vodu ani svetlo
  • ľahko sa skladujú aj prepravujú
  • šanca, že vašu kvetinku napadne hmyz alebo pleseň je minimálna
Starostlivosť o ne je nenáročná. Podmienkou je, že ich nesmiete polievať, aby nedošlo k ich znehodnoteniu. Rovnako sa nesmú skladovať vo veľmi vlhkom prostredí a vystavovať priamemu slnečnému žiareniu, svetlu z blízkej žiarovky a zdroja vysokej teploty, pretože by vytiahol z kvetov farbu. Tiež sa neodporúča umiestniť ich na lakované a inak olejom upravené plochy.Môže sa stať, že sa vám zaprášia, my máme doma 7 mačiek a ak sa hrajú na naháňačku, prach tam lieta ako na divokom západe :) Mamina má okrem tejto krásnej dekorácie, ktorú vidíte na fotkách, aj dekoráciu z ruží a listov. Keďže sa neodporúča kontakt s vodou, len ich prachovkou jemne pooprašuje, poofukuje alebo utrie suchou handričkou.  Ideálna teplota pre kvetinky je okolo 5 - 30 stupňov, keď si pomyslím, že v našom podkroví býva v lete okolo 37 stupňov! Chúdence kvetinky :) 
Ponuka je pestrá a krásna, vybrať si môžete z ruží, už hotových dekorácií ( ako je moja na fotke) na rôzne príležitosti, trávy, listov, paprade a stromov.
Všetky tieto krásky nájdete na stránke http://www.stabilizovanekvety.sk/, kde je naozaj veľká ponuka. Ja som túto dekoráciu vyhrala v jednej súťaži a mám z nej obrovskú radosť, lebo úplne oživila poličku. 

Máte doma nejaký stabilizovaný kvietok? :)


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. super! já nerada dostávám květiny, protože je mi jich pak líto, když uvadnou :-D tohle je ideální řešení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj moja mamina nerada dostáva kytice :) Radšej jej kúpime niečo črepníkové, ale dostala aj kyticu stabilizovaných ruží, už rok sú krásne v kuchyni :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe