Arganová Ziaja

19:40

O zamatovej Ziaji ste si už na mojom blogu mohli prečítať. Rozhodla som sa skúsiť aj arganovú a porovnať ich. Už som naznačila, že zamatová u nás vyhrala na celej čiare a spolu s maminou si myslíme, že je o chĺpoček lepšia ako tá, o ktorej si dnes povieme trochu viac. Možno ani nie je to slovné spojenie dobré, možno som mala povedať, že nie je lepšia, ale nám viac vyhovuje, lebo každá z nás má vlasy trochu iné a tak aj sú aj ich nároky trochu odlišné.








Aj arganová rada obsahuje šampón, masku a sérum. Nesie sa v zlatistom tóne, čo sa ani nečudujem. Veď arganovému oleju sa hovorí tekuté zlato pre jeho úžasné hydratačné a regeneračné účinky. Na bledších obaloch to vyzerá ako zlatá čipka a pôsobí to pekne a elegantne. Od zamatovej línie sa obaly líšia len farbou čipky, preto si musím dať pozor, po ktorom siahnem. Arganový vyhladzujúci šampón má 300 ml. Od Ziaji sme mali šampónov už niekoľko a obyčajne ich delíme na dva tábory – šampón vyhovujúci, ktorý sa minie a kúpi ďalší, alebo šampón, z ktorého sa mastia vlasy ešte aj mne a skončí ako mydlo na ruky. Zamatový sa zaradil medzi tie najlepšie (u mňa stále vedie Biosulfo a šampón proti vypadávaniu vlasov) a arganový veľmi nezaostáva. Príjemne sladko vonia, nie je to umelé ani vtieravé. Pekne prevonia vlasy a vôňu cítiť aj na druhý deň. Dobre pení, stačí ho naniesť na mokré vlasy len trochu. Nedráždi mi pokožku, za čo má veľké plus. Vlasy majú po umytí určitý objem, dobre sa češú, sú ľahké, jemné a vzdušné. Ale... pri tom zamatovom mám pocit, že objem je väčší. Celkovo mám z neho príjemnejší pocit. Menej mi po ňom držia kučery, skôr sa vyrovnajú. Ale nemastia sa. Napriek obsahu oleja. A tiež nie sú suché a nevyzerajú príliš poškodene. Okrem zloženia mu nevyčítam nič. Oproti zamatovému má pre mňa len jednu nevýhodu – menej výrazný pocit spokojnosti s vlasmi.





Ďalším pánom na holenie je maska na vlasy. Masky striedam s kondicionérmi, najmä pre ľahšie rozčesávanie vlasov. Táto má 200 ml a je v pevnom plastovom obale, ktorý úplne perfektne odoláva pádom :) Vonia podobne ako šampón, je tam maličký rozdiel v intenzite, ale tiež je pekná a neruší. Klasická krémová konzistencia je skvelá, dobre sa nanáša na vlasy. Odporúča sa mať ju na vlasoch okolo 5 minút, ja to nesledujem, ale odhadujem, že viac ju na vlasoch nemám (a keby aj  mám, nič sa nedeje). Jej najlepším výsledkom sú ľahko rozčesateľné vlasy, ktoré sú úplne jemné a krásne sa lesknú. Nedávam ich ku končekom, len asi do polovice vlasov, takže sa nemastia a pekne vyzerajú.





Posledným kúskom je vyhladzujúca kúra na vlasy, ktorú som použila raz. Nie preto, že je zlá, ale preto, že sa bije s mojimi kučerami. Skúsila som ju na víkend, kedy si ich nechávam rovné. Môžete ju použiť do suchých aj mokrých vlasov.  Ja podobné kúsky používam len na mokré, lebo sa mi zdá, že suché vlasy ostanú potom zaťažené a už sa mi nedá vytvarovať účes podľa mojich predstáv. Vonia jemne, nemastí vlasy, hydratuje ich, opravuje po kaderníckych zákrokoch (farbenie, melír, sušenie) a zabraňuje takému tomu čechraniu vlasov. Rovnako ani neelektrizujú a nevyzerajú ako metla.


Skúsili ste arganovú alebo zamatovú Ziaju? 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe