Čierno čierna zubná pasta

19:12

Zubných pást je dnes veľa - výber je široký, stačí si len vybrať podľa svojich predstáv. Nie je žiadnym tajomstvom, že bežné drogériové pasty obsahujú relatívne nebezpečné látky, ktoré môžu zubom skôr uškodiť ako pomôcť. po preštudovaní niekoľkých článkov som sa rozhodla, že drogériovým pastám sa budem vyhýbať a pomaly budem skúšať rôzne iné alternatívy. Už mám doma kokosovú pastu, prášok na čistenie zubov a ... čiernu zubnú pastu. Predstavte si čierno čiernu farbu. Máte? Tak taká je moja aktuálne najobľúbenejšia zubná pasta.








O čiernej zubnej paste si môžete prečítať:
      "Čierne drevené uhlie je v dentálnej starostlivosti už dlho známe pre svoje výnimočné vlastnosti a účinný bieliaci efekt. Inovatívna zložka známa ako Teavigo TM zaručuje úplnú dentálnu starostlivosť: chráni pred zubným kameňom, má antibakteriálny účinok a zanecháva dlhotrvajúci pocit čistoty a sviežosti. Predstavujeme sviežejšiu zubnú pastu s väčším bieliacim efektom, čiernu ako uhlie. Doprajte si bielenie zubov na prírodnej báze bez peroxidov. Bez fluoridov. Testované stomatológmi."
Myslím si, že nebude veľmi prekvapujúce, ak napíšem, že čierna zubná pasta bola pre mňa veľká výzva. Nemala som poňatia, do čoho idem a kolegyne sa na mne smiali, že čo urobím, ak mi ostanú čierne zuby. No čo by som robila, prestala by som sa usmievať :) Opak je ale pravdou, táto čierna zuba je určená na bielenie zubov, takže nastať mal opak. Na čiernej krabičke nájdete dobre čitateľné a aj dobré zloženie. Aj tuba je čierna a je z dobrého materiálu, pasta sa mi dobre vytláčala až do poslednej trochy, ktorú som včera minula. Má 100 ml, je dosť veľká a dlho mi vydržala, lebo som sa naučila používať malé množstvo zubnej pasty - netreba použiť viac ako veľkosť hrášku. Pasta dobre chutí. Je to svieža vôňa, presne taká, akú si pri zubnej paste predstavujem. Osvieži dych a zanechá v ústach príjemnú chuť. Je brutálne čierna, ale nakoniec sa mi to zapáčilo. V ústach vytvára bohatú sivú penu, ktorá čistí zuby. K mojim zubom je šetrná - nevšimla som si žiadne krvácanie z ďasien a aj citlivosť zubov bola podstatne menej citeľná. Teplé mi už neprekážalo, ale studené ešte dokázalo akú takú šarapatu. Dlho ostávalo otázne, či dokáže bieliť zuby - pri zubných pastách som tak trochu skeptická. Na moje milé prekvapenie, po pár týždňoch používania som si naozaj všimla belší úsmev. Nič radikálne, ale keď sa na seba zahladím, ten úsmev je krajší. A zuby sú na tom lepšie, lebo sú čisté, nekazia sa (klop klop) a ostáva len svieži dych. Zubná pasta ma tak nadchla, že som si kúpila ďalšiu - tento raz s trojitým efektom. Ešte som ju neotvorila, ale fakt som zvedavá :)
Plusy:
  • pekný obal
  • tuba je z dobrého materiálu
  • pasta pekne vonia a chutí
  • je úplne čierno čierna, taká kúpeľňová atrakcia je z nej
  • osviežuje dych, dôkladne čistí zuby, nekrvácali mi ďasná, zuby boli menej citlivé, všimla som si ja bieliaci účinok
Mínusy:
  • nenašla som, kúpila som si už ďalšiu
Pasty zoženiete u svojich poradkýň krásy Yves Rocher, viac info je na http://www.vhcosmetics.sk.

Mali ste už nejakú zvláštnu zubnú pastu? :)

You Might Also Like

15 Vaše komentáre

  1. wau, už len ten samotný názov že čierna pasta človeka uputa a láka vyskušat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preto som si ju kúpila - lebo je čierna a úplne iná :)

      Odstrániť
  2. Teda tak mě dost překvapilo, že je od Yves Rocher. Jinak by mě lákalo ji zkusit, poslední dobou mám taky zuby dost zažloutlé. Ale kávy se vzdát nemůžu, to bych celý den usínala :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj,ja mam tiez tuto zazracnu zubnu pastu...nechavala som riadne sumy u dentalnej hygienicky.ale po pouzivani tejto pasty mi zubny kamen sam opadáva a tiez mam dasna v lepsom stave.som rada ze sadol aj tebe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Začala som ju používať a dúfam, že aj ja budem mať belšie zuby.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiez mam od tejto znacky ale inu pastu tiez s bieliacim ucinkom a je super, a to je dobre aspon viem ze.ten SLS tam nie je lebo nepeni. Je to velke plus. Som spokojna.rozmyslam aj nad tou ciernou pastou ☺�� uz tie nase chemicke pasty tiez nechcem radsej. Ak sa da vyhybam sa im.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Len skoda ze firma vhcosmetics nema vsetky vyrobky bio a na prirodnej baze. Tie pasty su plusom znacka ecodenta ano...ale ostatne kde uz maju tie sprchove gely ci sampony ako napriklad som si objednala od nich znacku BIOK aj sampon aj deodorant. Sampon obsahuje napr aj SLS a aj dalsiu chemiu. Deodorant zas hlinik.Bola som dost sklamana. 😕 Skoda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som aj pozerala, že to zloženie nie je celkom prírodné. Mrzí ma to, lebo som ich chcela vyskúšať.

      Odstrániť
  7. Len skoda ze firma vhcosmetics nema vsetky vyrobky bio a na prirodnej baze. Tie pasty su plusom znacka ecodenta ano...ale ostatne kde uz maju tie sprchove gely ci sampony ako napriklad som si objednala od nich znacku BIOK aj sampon aj deodorant. Sampon obsahuje napr aj SLS a aj dalsiu chemiu. Deodorant zas hlinik.Bola som dost sklamana. 😕 Skoda

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Totalny nezmysel...len blazon si bude takouto pastou bez fluoridu umyvat zub dlhsi cas...potom sa ti zacnu tvorit zubne kazy, pretoze pasta nema fluoridy, co by mal byt zaklad kazdej zubnej pasty. Bieliaci ucinok je nulovy, dochadza tam len k jemnemu zosuchaniu skloviny, cim sa svetlo na chvilu láme inak a vyzera to akoby bol zub belsi. Avsak hned ako sa o par minut na zuby vrati povlak, tento efekt mizne :D...tato pasta nema ziadnu ucinnu bieliacu latku, nema ti tam co bielit zuby :D...navyse farbi umyvadlo uplne zbytocne...vsetky tie cierne pasty su len lacny marketingovy trik na ludoch...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne súhlasím. Presvedčila som sa. Navyše je nechutne horká a tekutá, že sa z úst leje, takže fakt nemám chuť ju už viac používať.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe