Perlový púder - elixír mladosti a krásy

17:57

Veľmi rada čítam články o tom, ako sa kedysi ženy starali o svoju pleť. Dnes, keď sú v ponuke tisíce výrobkov a značiek, sa zdá až nepredstaviteľné, že im stačilo pár byliniek a dokázali vykúzliť elixíry, ktoré objavujeme aj my. Stačí sa pozrieť na Kleopatru. Jej krása očarúvala mužov a celé stáročia o nej kolujú historky o tom, ako dôkladne sa o seba starala. Poznala silu mliečnych kúpeľov, medu i perlového prášku. Práve o perlovom prášku dnes bude reč. Právom by sa mohol označiť za elixír mladosti a nebudem klamať, keď poviem, že som si ho zamilovala po prvom použití.

Moroccan Natural perlový prášok
Moroccan Natural perlový prášok popis


perlový prášok

Moroccan Natural

Moroccan Natural perlový prášok zloženie

Moroccan Natural prírodná kozmetika

perlový prášok na pleť

pleťový prášok

Perlový prášok od Moroccan Natural

O účinku perál v kozmetike som sa dočítala pred niekoľkými rokmi. Perly obsahujú minerálne látky a aminokyseliny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu a vypínajú pleť. Perlový prášok je vzácnou látkou, ktorá je vhodná pri riešení mnohých problémov - akné, rosacea, suché miesta, jazvy po akné. Každá z nás časom príde na to, čo jej pleti vyhovuje, no sú produkty, ktoré sú vhodné pre všetky typy pleti. Tento prášok je jedným z nich.

Značka Moroccan Natural ponúka svoj perlový prášok v skvelom sklenom obale. Pekná biela krabička ukrýva ešte krajší sklený obsah. Na obale je zľahka prilepená plastová špachtlička  a na zlatej šnúrke popis produktu. Po otvorení bol dojem skvelý. Špachtľa slúži na presné naberanie prášku a je to veľmi dobre vymyslené. 15 gramov prášku  sa mi sprvu zdalo strašne málo. Naozaj som si myslela, že sa musí minúť rýchlo. Mýlila som sa a hoci je veľa spôsobov, ako si môžete prášok pripraviť, nie je ho treba použiť veľa, míňa sa mi pomaly a najúžasnejšie je, že pravidelná aplikácia sa na pleti odzrkadlila dosť rýchlo.

Pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti, vyhladzuje jemné vrásky a linky. Dodáva mladistvý a žiarivý vzhľad pleti. Pleťová maska s perlovým práškom upokojuje pokožku, regeneruje ju a rozžiari. Pomáha pri akné, jazvách, pigmentových škvrnách a iných poškodeniach pokožky. Ako som povedala, je veľa možností, ako ho používať:
  •  môžete ho primiešať do pleťového krému alebo oleja. Vznikne vám tak dokonalý anti aging produkt, ktorý dodá pleti jas a keďže podporuje tvorbu kolagénu, jemné linky a drobné vrásky  sa vypĺňajú prirodzeným spôsobom – akoby vlastným kolagénom. Výsledkom je hladšia, jemnejšia a žiarivejšia pleť
  • preferujem ho pri výrobe domácej masky

Práve do pleťových masiek  som si ho zamilovala a musím povedať, že v nich exceluje. Môžete si pripraviť masku, ktorá je vhodná pre starnúcu pleť, na liftingový účinok či na oživenie mdlej pleti. Masku si môžete pripraviť iba z perlového prášku a niektorej ingrediencie, ktorú nájdete v kuchyni: 
  • jogurt, kravské alebo oslie mlieko vymiešate s malým množstvom prášku
  • zmiešajte troška perlového prášku s vaječným bielkom a pridajte 2 kvapky citrónovej šťavy a ½ čajové lyžičky medu
  • zmiešajte pleťový olej a prášok, napríklad arganový, mandľový alebo šípkový
  • vyšľahajte vaječný bielok a pridajte 2 kvapky citrónovej šťavy a jednu špachtličku perlového prášku

Tieto masky sa dajú vymiešať na hladkú pastu, nanášajú sa štetcom (môžu byť redšie) a pôsobiť by mali okolo 10 - 20 minút. Ideálne je umývať ich vlažnou vodou a uteráčikom, je to ľahšie a rýchlejšie. Pleť vypínajú, vyhladzujú a spevňujú, pôsobí mladistvým a oddýchnutým dojmom. Ja si prášok pridávam do ílovej masky. Biely íl je veľmi jemnučký, vhodný aj na citlivú pleť a spolu s perlovým práškom vytvárajú dokonalé duo. Vznikne hladká biela pasta, ktorá sa dobre nanáša na pleť a niekedy do nej pridám aj dve tri kvapky oleja.

Pôsobiť ju nechám tak pol hodinky, nemá takmer žiadnu vôňu a ani neviem, že ju na pleti mám. Po umytí som zakaždým nadšená. Čistá pleť bez liniek i jemných vrások žiari, je zdravšia, lepšie sa hojí a je menej červená. Skúsila som naozaj požehnane podobných práškov - neem, amla, ibištekový, jogurtový, medový, citrónový, aktívne čierne uhlie. Perlový prášok a čierne aktívne uhlie im kraľujú, pretože po nich vidíte skutočný výsledok. Keď sa pozriete do zrkadla, ten rozdiel je veľký a vďaka zdravšej pleti sa cítim sebavedomejšie a lepšie. Je to ten typ produktu, do ktorého sa opláca investovať a keďže v ponuke tejto značky je aj opunciový olej, po ktorom už pár rokov túžim, asi sa po ňom v blízkej dobe pozriem.

Plusy:
  • pekné balenie so špachtličkou
  • bez vône
  • dá sa z neho vytvoriť hladká pasta
  • veľa možností použitia
  • možno ho pridať aj do pleťového krému alebo oleja
  • pleť hydratuje, vypína, zjemňuje, čistí, upokojuje, pôsobí proti starnutiu pleti

Mínusy:
  • nenašla som

Nájdete v eshope Bionatural za asi 32,34 eur.

Poznáte silu perlové prášku? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe