Malý, modrý a skvelý

20:08

Pred pár rokmi som začala používať očné krémy. V tom čase mi postačovali len pri večerných rituáloch krásy. Bola som mladá, večne nevyspatá a stále na nohách. Zvykla som spávať okolo 6 hodín denne a mala som pocit, že som toho stihla málo. Jediné, čo ma trápilo, boli kruhy pod očami, čo ale bolo pochopiteľné, keďže som bývalo dlho do noci hore a vstávala som neraz okolo pol piatej. Roky plynuli a ja som sa naučila milovať spánok a dobrú kozmetiku :) Vďaka nej bojujem s mnohými nedokonalosťami a snažím sa dopriať pleti všetko to, čo potrebuje. Vďaka dobrému krému je očné okolie úplne jemné, hydratované a vyhladené. No olej namiesto krému? S tým som veľa skúseností nemala, preto prišiel čas zmeniť to.

Olej na zjemnenie vrások, roll-on


Moroccan oil Olej na zjemnenie vrások

Moroccan oil Olej na zjemnenie vrások zloženie

olej na očné okolie

Očné okolie začína starnúť o niečo skôr, lebo pokožka je tam tenšia, menej sa mastí a navyše môže byť aj o dosť citlivejšia ako pokožka na zvyšnej časti tváre. Preto potrebuje trochu výraznejšiu starostlivosť a kozmetiku, ktorá je určená práve preň. Očných krémov je v ponuke eshopov naozaj dosť a niektoré z nich sa ešte delia na denné a nočné. Olej bol pre mňa výzvou a keď som videla zloženie, okamžite som vedela, že ho proste chcem. Prečo? Obsahuje:
  • opunciový olej - podľa mňa by sa dal právom označovať za šampióna v olejoch. Možno ho poznáte ako kaktusový alebo nopálový olej. Považuje sa za jednu z najúčinnejších zbraní proti starnutiu pokožky a tvorbe vrások. Pre svoju schopnosť vyrovnávať mimické vrásky sa mu hovorí aj prírodný botox. Na očné okolie sa odporúča aj čistý, pokožku regeneruje a zanecháva krásnu. Je veľmi vzácny, pretože na získanie jedného litra oleja je potrebné spracovať takmer tonu plodov, ktoré sa z opuncií môžu žať iba ručne. Mám ho doma aj v 50 ml balení a nebudem klamať, je to jeden z mojich najobľúbenejších olejov. 
  • arganový olej - asi nie je potrebné nijak zvlášť predstavovať. Je to vzácny a mimoriadne cenný olej, ktorému sa hovorí aj tekuté alebo marocké zlato. Výrazne hydratuje, zabraňuje vysušovaniu pleti a tvorbe vrások. Obsahuje veľa prírodných látok, ktorá sa starajú o krásu pokožky, nechtov a vlasov. Sú to látky ako vitamín E, nenasýtené mastné kyseliny, prírodné karotenoidy, prírodné fenoly a fenolové kyseliny.
  • Olej z uhorkových semien - má výborné antioxidačné účinky. Je ľahký, rýchlo sa vstrebáva a krásne hydratuje pokožku. Odporúča sa pri problémoch ako akné, ekzémy alebo lupienka, pretože hydratuje do hĺbky. 
Nemá výraznejšiu vôňu, len akýsi ľahký bylinkový závan. Je príjemná a myslím si, že bude vyhovovať aj tým, ktorí nemajú radi voňavú kozmetiku. Na jednoduchšiu aplikáciu poslúži kovová guľočka - roll on. Má 10 ml a sklený obal nie je ťažký. Je z tmavého skla, takže chráni obsah pred znehodnotením. Vďaka svojej šikovnej veľkosti ho môžete nosiť so sebou aj na dovolenky alebo výlety a nemusíte sa báť, že by zabral v kozmetickej taštičke veľa miesta.

Použitie považujem za jednoduché, ale musela som vychytať nejaké muchy. Ono guľôčka je super, lebo prejdete po pokožke a olej je vonku. Treba s ním ale narábať opatrne, pretože veľmi ľahko sa ho von dostane zbytočne veľa, čo je škoda. Guľôčkou sa dá rozotrieť po celom očnom okolí, ale mne to tak nevyhovuje. Radšej ho rozotriem prstami. Postačuje ho úplne máličko, preto sa pomaly míňa. Používam ho večer, keď pleť dôkladne vyčistím a nakrémujem. Nasleduje olej, ktorý som si veľmi obľúbila. Nesmie sa ale dostať do očí - môže štípať, spôsobiť taký ten mliečny povlak na oku a spôsobiť nepríjemné pocity. Stalo sa mi to asi dva razy, keď som sa snažila odhadnúť množstvo na jedno použitie.

Nuž, môj miláčik to je už pár týždňov. Na deň mám krémik, na noc olej. Jemnú pokožku vynikajúco hydratuje a pomáha vyhladzovať jemné linky i vrásky. Vsiakne sa dobre bez mastného pocitu. Po niekoľkých dňoch badať krajšie a žiarivejšie očné okolie, zjemňujú sa aj kruhy pod očami. Výrobca uvádza, že pomôže aj pri opuchnutých viečkach, čo ale posúdiť neviem, s tým zatiaľ problémy nemám. Celkovo ho hodnotím ako veľmi vydarený, pretože jeho zloženie je skvelé a účinky viditeľné. Zo začiatku som sa síce zapotila, lebo som potrebovala zistiť, koľko oleja potrebujem, no potom to už išlo bez problémov. 

Plusy:
  • šikovné balenie
  • jemná vôňa
  • dobré zloženie
  • bez farby, nie je veľmi mastný
  • dobre sa vsiakne
  • krásne hydratuje, vyhladzuje linky a jemné vrásky, pomáha predchádzať vzniku nových, zjemňuje kruhy pod očami
Mínusy:
  • s aplikátorom sa musí narábať opatrne, aby nevyšlo von zbytočne veľa oleja
  • nepríjemný pocit v očiach, ak sa tam dostane
Olej na zjemnenie vrások kúpite v eshope Bionatural ta 18,48 eur. 

Poznáte účiny opunciového oleja? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe