Citrónová paráda

18:32

Telové mlieka v našej kúpeľni nesmú chýbať. Ani keby čo bolo. Každý máme nejaké to svoje, ale niektoré využije každý. Keď kupujem kozmetiku, nepozerám len na to, čo by som minula ja, ale aj na to, čo ocení zvyšok rodiny. Keby to bolo na mne, vôbec by mi neprekážalo, keby je všetko levanduľové :) Túto vôňu zbožňujem a ešte som nenašla inú, ktorá by sa jej vyrovnala. Svet je ale plný všakovakých okúzľujúcich vôní, ktoré sú pohladením všetkých zmyslov. Napríklad taký citrón. V zime nás sprevádza ako bojovník proti chrípke a nachladnutiu, je súčasťou vianočných koláčikov a niekedy aj výzdoby. V lete končí v limonádach a je vítaným osviežením v horúcich dňoch. Ale citrónové telové mlieko? S vanilkou? To som si príliš predstaviť nevedela.

joik telové mlieko s citrónom, vanilkou a jogurtovým extraktom

joik

joik telové mlieko s citrónom, vanilkou a jogurtovým extraktom zloženie

 telové mlieko s citrónom, vanilkou

Vôňa citrónu v kozmetike vo mne vyvoláva mierne zmiešané pocity. Teda, aby som bola presná, nielen citrónu, ale citrusov všeobecne. Pretože som sa stretla s dvomi možnosťami. Buď ten kúsok vonia naozaj nádherne citrusovo, že dostávam chuť na čerstvo ošúpaný pomaranč. Ten druhý je o niečo horší, pretože je to ako vôňa lacného čistiaceho prostriedku na riad. Raz som mala penu na čistenie pleti, ktorá smrdela tak strašne kyslo, že som ju nakoniec ani nepoužila celú a vyliala som ju. Škoda - neškoda, svoje čuchové bunky si vážim a chránim si ich pred takýmito biologickými hrozbami. Preto k citrusovej kozmetike pristupujem s drobným rešpektom. Pri značke Joik som sa ešte so zlým kúskom nestretla, ale nič nie je dokonalé, preto som na to išla s rozvahou.

Telové mliečko je balené vynikajúco. Má 150 ml, je v plastovom priesvitnom obale a má praktickú pumpičku na dávkovanie, vďaka čomu je aplikácia rýchla a ľahká. Najmä neskoro večer mi to veľmi vyhovuje. Joik má v ponuke dosť mliečok a všetky vyzerajú skvele. Či to s marakujou, bielym čajom alebo mandarínkou, sú to lákavé kombinácie, ktoré prinášajú kúsok exotiky do našich bežných dní. Toto mlieko je jedna veľká fantázia. Od prvého ovoňania po každé použitie.

Vôňa je božská. Svieža, citrónová, šťavnatá. Ako ten najchutnejší citrónový koláč, kde síce nie je cítiť ani za mak vanilky, no i tak vonia super. Nestáva sa mi často, aby som sa nechala uniesť vôňou citróna, no pri tomto mlieku to inak nejde. Je to niečo neodolateľné a nikdy by som nepovedala, že mi počaruje. Vanilku som necítila a vôbec mi to neprekážalo. Konzistencia je dosť riedka, aj na mlieko. Myslela som si, že sa na to budem jedovať, lebo mám radšej o kúsok hustejšie krémy. Nič také sa nestalo. Možno aj vďaka svojej konzistencii sa takmer okamžite vsiakne do pokožky, dokonca by som mohla povedať, že ešte rýchlejšie ako mi trvá obliekanie pyžama.

Vynikajúco pokožku hydratuje, nádherne ju zjemní a rozžiari. Monoi a babassu oleje, ktoré sú v mlieku obsiahnuté, sa rýchlo vstrebávajú do pokožky a vyživia a skrášlia. Ideálne je aj na ruky, lebo ich nádherne hydratuje a rýchlo po použití môžem pokračovať v akejkoľvek činnosti, bez strachu, že by po mne ostali mastné odtlačky prstov. Výrazne pomáha aj nechtovej kožičke a netvoria sa mi nové zádery. Joik ma neprestáva udivovať. Som nadšená z každého produktu a plánujem kúpiť ďalšie.

Plusy:
  • Šikovné balenie s pumpičkou
  • Zaujímavé variácie v ponuke
  • Krásna citrusová vôňa
  • Redšie
  • Rýchlo sa vsiakne bez mastného pocitu
  • Úžasne hydratuje, zjemňuje a vyživuje pokožku
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 12,90 eur ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Máte rady citrón v kozmetike? :)

     

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe