Neem pasta - už zasa

11:56

Sú určité veci, od ktorých čakám, že keď sa prírodne označujú, prírodnými aj budú. Najmä pri zubných pastách, lebo sú látky, ktorým sa snažím vyhýbať. Ak sa v názve ešte aj píše, že je to neem pasta, tak nič viac ako dokonalosť nečakám. Už som sa pár razy spálila, keď som si myslela, že si kupujem super bomba špica prírodnú pastu a teraz som tiež stupila trochu vedľa.

NEEMOVÁ ZUBNÁ PASTA

ayucare

nimbovníková zubná pasta

neem pasta ayucare zloženie

Na zubnej paste sa mi páčilo, že je veľká - má 125 ml, čo je oproti bežným 75 ml pastám o dosť viac. Plastová tuba je mäkká a pasta sa z nej dobre vytláča aj vtedy, keď jej je máličko. Aj keď bola trochu dlhšia, dobre sa s ňou cestovalo a tešilo ma, že ju využije celá rodina. Je jednoduchá a celkom pekná, ale v obchode by ma asi neupútala, len by som okolo nej preletela.

Na krabičke je uvedené zloženie, ktoré keby som videla skôr, pastu si asi nekúpim. Teda, určite. V prvom rade, SLS, metyl a propylparaben sú látky, ktoré by som tam najradšej nevidela. Keďže som to kupovala v eshope, ktorý hlásal, že predáva prírodnú kozmetiku, bola to menšia rana pod pás. Nevadí, poučila som sa (už zasa), že ak nenájdem zloženie, pastu obídem.

Vôňa aj chuť sú celkom príjemné, svieže, v ústach nevytvára nepríjemnú pachuť ani iné problémy. Pení statočne, chutí dobre, dobre umýva zuby, osviežuje dych. Po jej použití ostáva ten príjemný pocit sviežosti, ktorý očakávam od zubnej pasty. Je šetrná aj k ďasnám, ktoré menej krvácajú a majú zdravý nádych. Zuby sú rovnako citlivé, na to vplyv nemala. Keď sa na pastu pozriem ako na celok, mala predpoklady stať sa konečne tou vytúženou neem pastou, po ktorej pátram už nejaký ten piatok. Nestala sa. Čo už. Možno nabudúce.

Plusy:
  • veľké balenie
  • mäkká tuba
  • pekne vonia aj chutí
  • zuby umýva, osviežuje dych, stará sa o ďasná
Mínusy:
  • zloženie
Pastu som kúpila na internete, stála okolo 5 eur.


Máte dobrú neem pastu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe