Ibišteková pleťová maska

20:02

Za posledné roky som sa naučila miešať si pleťové masky podľa toho, čo práve moja pleť potrebuje. V poličke stoja vedľa seba biely, zelený, žltý ružový a marocký íl. To je základ, na ktorý nedám dopustiť a radšej budem jesť suchý rožok a kúpim si väčší íl. K nim pridávam rôzne ingrediencie. Na čistenie neem prášok, amlu, čierne aktívne uhlie. Na hydratáciu pridám sušené mliečko alebo kozie mlieko, jogurtový i medový prášok. Konečne som sa naučila využívať aj ibištekový prášok. K tomu všetkému ide pár kvapiek esenciálneho oleja a dielo je dokonané. Občas sa ale rada nechám rozmaznávať a kúpim si už namixovanú masku, ktorú len vymiešam vodou. Alebo kvetovou vodou, to mám najradšej. Veľmi dlho som si kupovala iba čistiace masky, ale teraz ma lákajú aj vyživujúce, hydratačné, anti age a ďalšie možné, lebo dnes je ponuka veľmi široká. Do oka mi padla aj ibišteková maska od Balm Balm.

ibišteková pleťová maska Balm Balm

ibišteková pleťová maska Balm Balm zloženie

ibišteková pleťová maska Balm Balm ingredients

ibišteková pleťová maska

Balm Balm

Moja maska je ešte trochu staršia, teraz ju už kúpite v sklenom obale. To len na úvod :) Plniť si kozmetické sny je pre mňa veľká slávnosť a vždy, keď v rukách držím vysnívaný kúsok, sa teším ako malé dieťa pod vianočným stromčekom. Tak to bolo aj pri ibištekovej maske. Nemôžem o nej povedať, že by vyzerala tak okúzľujúco, ale na tom nezáležalo. Ale vďaka výraznej žltej etikete ma upútala a aj teraz v skle vyzerá krásne. 

Obsahuje prášok z hnedej ryže, sušených ibištekových kvetov a esenciálny olej z pelargónie. Táto zmes je určená na čistenie pleti a odstránenie odumretých buniek. Prášok je hladký a dobre sa vymiešava s vodou. Obyčajne mi pri prachových maskách vyhovuje, že si môžem vytvoriť akúkoľvek konzistenciu. Pri tejto maske som si všimla, že keď je hustejšia, nedá sa mi naniesť na pleť, opadáva a nie je to také, ako som si predstavovala. Preto pridávam viac vody, aby som mala redšiu kašičku, ktorá sa ľahšie nanáša. Je ružová, za čo môže ibištekový prášok a krásne kvetinovo vonia. Sladko, nie výrazne. 

Pokožku nedráždi a ani nie je začervenaná. Nechávam ju pôsobiť okolo 10 až 15 minút, potom ju navlhčeným obrúskom z mušelínu, ktorý som si kúpila kvôli hĺbkovo čistiacemu balzamu s kadidlom, ale vedela som, že ho využijem aj pri maskách. Keď ju zotieram, cítim úžasný peelingový efekt, akoby som si na tvári nechávala piesok. Perfektne tak odstráni odumreté bunky a vyčistí pokožku. Čierne bodky sa zo svojho miesta príliš nepohli, ale nové nevznikali. Pokožka je jemná, príjemná na dotyk a žiari. Maska je vynikajúca. Výborne sa hodí na moju zmiešanú pleť a prinavracia jej rovnováhu, aby bola matná, hydratovaná a čistá. 

Plusy:
  • Pevný plastový obal
  • Dobré zloženie
  • Pekná kvetinová vôňa
  • Keď je redšia, ľahko sa nanáša na pleť
  • Nedráždi ani nespôsobuje začervenanie
  • Čistí, odstraňuje odumreté bunky, vyhladzuje a rozžiaruje pleť

Mínusy:
  • trošku ťažšie sa nanáša na pleť 
Masku nájdete v eshope Krásná každý den za 9,15 eur.

Poznáte kozmetiku s ibištekom? :)

     

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. V životě jsem o podobné neslyšela a celkově jsem asi nikde nepostřela, že by se květy ibišku používaly na kosmetiku, ale mám ho moc ráda, takže určitě věřím, že tahle maska je skvělá!

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe