Ako som spoznala The Ordinary

15:30

Spoznávanie nových značiek ma neprestáva baviť. Je to ako malé Vianoce vždy, keď si niečo kúpim alebo dostanem. Keď som s kamarátkou a vidím nejaký zaujímavý krém, rúž alebo parfém, hneď sa pýtam, čo to je :) Pravidelne zásobujem celú rodinu, lebo keď nakupujem, je mi blbé vziať si len jeden produkt. Malou oslavou je deň, keď niečo miniem a môžem si kúpiť niečo nové. Prírodná kozmetika ma učí neškrečkovať si zásoby, ale minúť, čo mám doma. Snažím sa ti plniť do bodky, len pri rúžoch to nejako nevychádza :) O značke The Ordinary som dlho len čítala. Je veľmi zaujímavá a nevšedná. 

The Ordinary Retinol 0.2% v skvaláne

Jej zakladateľ Brandon Truaxe spôsobil s The Ordinary revolúciu v kozmetickom svete. Značka si získala ľudí po celom svete pre vysokú kvalitu a skvelé výsledky. Vyskladať si svoj kozmetický rituál s týmito produktami sa môže javiť ako ťažké, pretože produkty možno vrstviť a kombinovať. Treba sa naučiť, ktoré zložky sa neznesú a ktoré sa dopĺňajú, ktoré produkty sú vhodné len na noc a tak. Možno si poviete, že hotová mágia. Nie je to ale až taká katastrofa. 

Mám pre vás pár príkladov využitia a vrstvenia. Nie sú nijaké zvlášť striktné pravidlá, ale je dobré sa v tomto svete orientovať. Niacinamide sa nekombinuje s vitamínom C (teda L-Ascorbic Acid), môže ho destabilizovať. Večer by sa mali používať (pokožka je potom citlivejšia na UV žiarenie)
  • Granactive Retinoid 2% in Squalane 
  • Granactive Retinoid 5% in Squalane 
  • Granactive Retinoid 2% Emulsion 
  • Retinol 0.2% in Squalane 
  • Retinol 0.5% in Squalane 
  • Retinol 1% in Squalane 
  • Retinol 1% 
  • Lactic Acid 5% + HA 
  • Lactic Acid 10% + HA 
Určite na seba nevrstvite produkty obsahujúce rovnaké účinné látky. Je to celkom zbytočné a pleť bez zmyslu zaťažíte mnohými krokmi. Ak by vás zaujímala starostlivosť podľa typu pleti, eshop Natureal to pekne zhrnul v článkoch. Pomôžu vám, ak si neviete dať rady, ktorý produkt je vhodný na váš typ pleti a konkrétny problém a tiež to, ktoré môžete kombinovať a ktoré nie. Môže to vyzerať komplikovane, ale rýchlo sa to naučíte :) Všetky výrobky The Ordinary, neobsahujú parabény, sírany, minerálne oleje, metylchlórizotiazolinón, metylizotiazolinón, živočíšne oleje, formaldehyd, ortuť ani oxybenzón.

The Ordinary Retinol 0.2% v skvaláne zloženie

 Retinol 0.2% v skvaláne

 Retinol v skvaláne

The Ordinary má pekné minimalistické obaly,ktoré majú predovšetkým bielu etiketu a čierne písmo. Retinol v skvaláne je v tmavom skle (ochrana pred slnečným žiarením). Má 30 ml a na dávkovanie slúži sklené kvapkátko. Prvotný dojem bol vynikajúci, pretože bol pekný, praktický a nie veľký. Toto balenie obsahuje 0.2% retinolu, čo je iný názov pre vitamín A. Okrem neho ale v ponuke nájdete aj:
  • Granactive retinoid 2% v skvaláne (mierna sila, žiadne podráždenie)
  • Granactive retinoid 5% v skvaláne (vysoká sila, žiadne až mierne podráždenie)
  • Retinol 0,2% v skvaláne (nízka sila, mierne podráždenie)
  • Retinol 0,5% v skvaláne (mierna sila, vysoké podráždenie)
  • Retinol 1% v skvaláne (vysoká sila, veľmi vysoké podráždenie)
Retinol pôsobí proti jemným linkám a vráskam, podporuje produkciu kolagénu, funguje pri pigmentových fliačikoch. Vyššie môžete vidieť, že sa dá kúpiť v rôznej sile a podľa toho môže spôsobiť aj podráždenie pokožky.  Fungovať by mal nasledovne: zo začiatku môžete cítiť začervenanie, brnenie alebo suchú pleť. Vtedy môžete mať pocit, že to proste nefunguje. Na to, aby ste videli výsledky, je treba niekoľko týždňov až mesiacov. Retinol pracuje tak, že starú pleť nahrádza novou. Staré a odumreté bunky sa olupujú a pleť by mala žiariť. Vrásky by mali byť jemnejšie a vyhladené. Pokiaľ sa rozhodnete siahnuť po kozmetike s retinolom, treba trochu dlhší čas, aby sa staré bunky nahradili novými. 

Ďalej obsahuje skvalán. Podporuje regeneráciu a hydratáciu pokožky. Odporúča sa pre všetky typy pokožky. Mám ho aj v čistej podobe a vyhovuje mi. Naozaj krásne hydratuje a neupcháva mi póry. Môže sa používať aj pri výrobe domácej kozmetiky. Inak je zloženie pomerne jednoduché.

Ako som spomenula, dojem bol výborný a nevedela som sa dočkať používania. Pri výbere som sa držala rady výrobcu: "Retinol je vysoko koncentrovaná emulzia, ktorá môže v počiatočných štádiách spôsobiť výrazné podráždenie, sčervenanie a odlupovanie, hlavne okolo očí a úst, kým si koža vytvorí toleranciu. Ak ste v minulosti nepoužívali formulácie s vysokým obsahom retinolu, dôrazne odporúčame, aby ste začali s režimom Retinolu s našim Retinolom 0,2% v skvaláne a postupne si nechajte pokožku privyknúť na vyššie koncentrácie, Retinolu 0,5% v skvaláne a Retinol 1% v skvaláne. Dosiahnete rovnaké konečné výsledky bez nepríjemného sčervenania a šúpania počas používania." Preto som si vzala práve tento a hoci som mala rešpekt, tešila som sa na používanie. Predtým som kozmetiku s retinolom nepoužívala (a ak aj v zložení bol, nevšímala som si ho) a bola to výzva.

Nevonia mi. Má síce nejakú zvláštnu vôňu, ktorá mi pripomína zálievku na šalát, ale neprekážala mi. Pri aplikácii som ju nijak zvlášť necítila a tak mi to bolo  jedno. Má olejovú konzistenciu a na prvý pohľad sa mi nezdal príliš mastný. Používala som ho na vyčistenú pleť večer. Na deň sa neodporúča, pretože  retinoidy a retinoly môžu spôsobiť citlivejšiu reakciu pokožky na UV žiarenie. Aj keď ho použijete večer, ráno by ste mali siahnuť po kréme so SPF. Neodporúča sa tehotným ženám a tým, ktorých trápi akné, lebo sa môže zhoršiť.

No a teraz sa poďme pozrieť na to, čo sa dialo s mojou pleťou. V prvom rade musím povedať, že je asi hrošia, pretože som necítila žiadne brnenie, štípanie a nebola ani červená. Ani večer, ani nasledujúci deň. Bolo to ako po použití akéhokoľvek bežného pleťového oleja. Bála som sa, že to na mne nefunguje. No nie je to celkom pravda. Ráno som sa budila s trochu mastnejšou pleťou ako inokedy, ale neupchávali sa mi póry, preto som to za veľký problém nepovažovala. Nebolo to príjemné, ale prežila som to. Prvé dni som nepozorovala výraznejšie zmeny. Nemala som žiaden problém, pleť bola jemná, bez akné a vyrážok. Až po asi troch týždňoch som si všimla, že tón pleti je jednotnejší, žiari a vyzerá zdravo. Jemné linky okolo očí a na čele sa vyhladili a tie mimické sa objavovali menej. 

Ak si to zhrnieme, tak by sa dalo povedať, že hoci má nejaké obmedzenia pri používaní, nie je to zlé:
  • nevonia mi, ale neprekáža mi to
  • môže spôsobiť začervenanie, štípanie, brnenie, oplupovanie pokožky. Ja som nemala ani jeden z týchto problémov, čo  ma celkom príjemne prekvapilo
  • treba používať denný krém s UV faktorom, lebo pleť je citlivejšia na UV žiarenie
  • nesmú ho používať tehotné ženy
  • môže spôsobiť zhoršenie akné
  • výsledok sa dostaví po pár týždňoch, zázrak sa nedá čakať za pár dní
  • pleť je žiarivejšia, zjednocuje sa jej tón, vyhladzujú sa jemné linky i vrásky
Ak by som mala menovať mínus, tak asi len to, že je pre mňa dosť mastný. Aj keby sa mohol na deň používať, z tohto dôvodu by som tak neurobila. Obyčajne som si večer priložila na tvár ešte obrúsok, aby sa doň vsiakla tá mastnota. Ráno som sa budila s mastnejšou pleťou, ale vyčistila a hydratovala som ju, takže nepríjemného pocitu som sa rýchlo zbavila. Ak by ste sa ma opýtali, či produkt odporúčam, povedala by som, že áno. Ale len vtedy, ak si o ňom niečo prečítate, aby ste neostali prekvapené možnými účinkami. Ideálne je začať s týmto a potom pridávať. Za 5,90 eur ho kúpite v eshope Natureal.

Aké sú vaše skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Tiež som mala retinol a moc si s mojou pleťou nerozumel. Zato kyselina hyalurónová je priam lahôdka :) Idem si objednať druhé balenie a aj mama ju chce už :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kamarátka, ktorá má dosť problematickú pleť, ho prestala používať, lebo po mesiaci sa jej veľmi zhoršilo akné. Mne sa nerobilo vôbec, dokonca som mala pocit, že sa stav pleti zlepšil :) Takže som videla, ako odlišne môže podobný typ pleti reagovať na jeden produkt. Kyselinu hyalurónovú kupujem aj ja, najmä na leto je to moja spása :)

      Odstrániť
  2. Presne to sa aj mne robilo, pleť sa moc zhoršila a potom som skusila Niacinamide (Vitamín B3) 10% + Zinc 1% a hned som mala lepšiu pleť, ale po čase sa mi moc vysušila, tak som dala na radu a kupila si kyselinu hyalorónovú a moja pleť ožila. Dokonca kozmetička vidí rozdiel, že je taká napapaná a žiarivá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte mám pár kúskov, ktoré chcem skúsiť, všetko to vyzerá veľmi pekne :)

      Odstrániť
  3. Dovolte moj postreh . Som kozmeticka , a pracujem s nim... Retinol velmi pomaha aj na aknozne stavy , aj na fliaciky po akne..takze skutocne odporucam. Maju ho rozne znacky s roznymi koncentraciami a roznymi technologiami, ktore podrazdenie nesposobuju. Vsetko testujem na sebe a az potom davam klientkam. Robim aj retinolove osetrenie. Prajem vam vela uspechov s retinolom ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono retinol môže pomôcť, ale rovnako stav aj zhoršiť :) Kamarátka ho musela prestať používať, lebo po dvoch mesiacoch sa akné len zhoršovalo. Každá z nás musí skúsiť a zistiť, či to pomôže alebo nie.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe