Grapefruit a pomaranč v jednej maske

16:42

Citrusy v kozmetike sa tešia obľube. Napríklad grapefruit  je vhodný do kozmetických prípravkov na mastnú pleť. Pomáha tiež pri akné, ale aj pri svalovej únave, obezite, zadržiavaní vody a celulitíde. Prírodné výťažky z grepov a pomarančov sú bohaté na ovocné v kyseliny, zvlhčujú, tonizujú a osviežujú pokožku a pomáhajú bojovať proti jej starnutiu. Dobré je teda nielen papať toto zdravé ovocie, ale občas aj siahnuť po kozmetike s ich obsahom. Keď som si vyberala pleťové masky od The Soap Shop,  takmer  som si kúpila všetky štyri, ktoré boli v ponuke eshopu. Všetky sa mi páčili. Napriek veľkej kozmetickej túžbe mať ich všetky som si povedala, že teraz si kúpim tri a potom možno aj tú štvrtú. Váhala som medzi grapefruit/pomaranč a granátovým jablkom. Napokon vyhrali citrusy, no v kútiku duše sa už teším na to granátové jablko. Musím ho mať :)

Rozjasňujúca pleťová maska Grapefruit & Pomaranč

the soap shop

Rozjasňujúca pleťová maska

Pomaranč a grapefruit s kaolínom


Grapefruit a pomaranč obľubujem najmä v sprchových géloch, pretože tam dokážu divy s pokožkou a sú pohladením zmyslov. Človek má hneď lepšiu náladu a ľahšie zvláda všetko, čo musí. Pleťová maska má 100 g a je v plastovom obale. Sú dosť šikovné, lebo ich mám na sebe uložené všetky tri. Celkom pekne to vyzerá a nezaberajú veľa miesta. Odlišujú sa farbou, lebo je to priesvitný obal a tak viem, ktorú si práve beriem aj bez toho, aby som sa pozrela na vrchnáčik. Táto má taký oranžový nádych a vyzerá ako pomarančová zmrzlina

Po otvorení ma ovanie citrusová vôňa, pekná, prirodzená. Maska je krémová a vynikajúco sa nanáša. Okolo 10 - 15 minút pôsobí na pleti, ktorú  som pred tým vyčistila peelingom a gélom alebo mydielkom. Počas tejto doby ani neviem, že je na tvári, lebo ju nie je cítiť. Umýva sa celkom ľahko, potrebná je vlažná voda a môj mušelínový obrúsok. Jednak to s ním ide rýchlo a ľahko, jednak pleť jemne masíruje a pomáha ju čistiť a zjemňovať. Určená je pre problematickú pokožku, no rovnako tak pomôže aj suchšej alebo zrelšej pleti. 

Pravdou je, že ani táto maska si neporadila s mojimi čiernymi bodkami. Ostali na nose tak, ako na ňom boli pred jej použitím. No rozhodne sa nesťažujem, pretože prináša iné výhody. Obsah kaolínu je zárukou toho, že pleť je čistejšia, žiarivejšia a krásne jemná. Je matná, pekne hydratovaná a oddýchnutá ako po výdatnom spánku. Používam ju na oživenie a rozjasnenie po celom týždni a na také celkové povzbudenie, keď je mdlá a unavená. Či je lepšia ako granátové jablko neviem, ale viem, že to zistím :)


Plusy:
  • pevný plastový obal
  • citrusová vôňa
  • krémová konzistencia
  • ľahká aplikácia
  • dobre sa umýva
  • hydratuje, čistí, rozjasňuje, oživuje pleť
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete za 5,70 eur v eshope Kúzlo kúpeľa.

Obľubujete citrusy  v kozmetike? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe