Zelená Weleda

20:25

Ak patrí značka Weleda k vašim obľúbeným, pravdepodobne vám krém Skin food netreba nijak zvlášť predstavovať. Je to legenda, ktorú si možno kúpiť od roku 1926. Ja som sa zbláznila do jeho vône a hneď potom do jeho účinkov. Skinfoodová rodinka sa rozrástla o nové kúsky - balzam na pery, telové maslo, krém Skin Food light. Rozhodne je to vynikajúca správa pre všetkých milovníkov prírodnej kozmetiky, ktorí nedajú dopustiť na voňavé a krásne kúsky :)

Skin Food


Skin Food Light

Skin Food Light zloženie

Skin Food Light krém

Weleda Skin Food Light

Začala by som krémom Skin Food Light. Bola som naň veľmi zvedavá. Jeho starší brat mi ako pleťový krém veľmi nevyhovoval, ale našla som niekoľko vynikajúcich spôsobov využitia:
  • pleťová maska
  • krém na suché kolená a lakte
  • krém na ruky a nohy
Zaujímalo ma, ako veľmi sa na seba podobajú a či si tento obľúbim viac alebo ostanem verná klasike.

Zmena nastala už pri obale. Môj prvý Skin Food krém bol v kovovej tube, tento je už v plaste. Na jednej strane je to fajn, pretože sa s ním ľahšie manipuluje, nebojím sa, že by sa zlomil a porezala som sa. Na druhej, bol ozaj krásny a tento pôsobí omnoho jednoduchšie. Zelená farba je závanom sviežosti a úplne evokuje jar a prírodu. Za to má veľké plus. Objem je 30 ml a aj vďaka tomu je šikovný aj do kabelky alebo cestovnej kozmetickej taštičky.

Jedná sa o krém so slnečnicovým olejom a s výťažkami z nechtíka lekárskeho, harmančeka a fialky trojfarebnej. 
Vonia krásne. 
Citrusovo. 
Opojne. 
Sviežo.
Je to presne ten typ vône, ktorý prebudí zmysly a nakopne človeka k pozitívnym myšlienkam. Teším sa na ňu pri každom použití a vôbec nie je vyslovene ženská. Krém si tak pokojne môže ukradnúť aj váš partner. Redšia konzistencia je príjemná, lebo krém sa rýchlo vsiakne do pokožky a nezanecháva mastný alebo lepkavý film. Má svetlunko žltú farbu, ale nezanecháva farebnú škvrnu. 

Na tvár som ho použila raz. Je určený najmä na suchú pleť a cítila som to. Po pár minútach som sa leskla a T zóna bola omnoho mastnejšia ako inokedy. Na telo to už bolo ale celkom iné. Okamžite som si ho adoptovala ako dokonalý krém na ruky. Nádherne ich zjemňuje, hydratuje a zanecháva ich príjemné na dotyk. Krátko po nanesení môžem pokračovať v práci, lebo po mne neostanú žiadne mastné odltlačky prstov. Nosím ho v kabelke aj na drobné výlety, lebo dokáže pomôcť v mnohých situáciách. Upokojuje aj suchú a podráždenú pokožku celého tela. Najmä lakte a kolená sú na tom omnoho lepšie a ak som lenivá a jeden večer vynechám krémovací rituál, Skin Food okamžite pomôže. Nahradí krém na nohy aj telové mlieko. Na dovolenku je ako stvorený a ak máte suchú pleť, tak sa postará aj o tvár. 

Jeho cena je 6,40 eur a nájdete ho v eshope Babičkina záhrada.

Skin Food Body Butter

Skin Food Body Butter zloženie

weleda telové maslo

Weleda Skin Food Body Butter

Druhým brilantným kúskom je telové maslo, ktoré sa podľa mňa ani nedá nezbožňovať. Je to úžasný kúsok pre celú rodinu. Jeho zloženie s kakaovým a bambuckým maslom a s výťažkami z nechtíka lekárskeho, fialky trojfarebnej a harmančeka je vhodné pre všetky typy pokožky, aj pre tú najsuchšiu. Zelený plastový obal je pevný a pekný, už presne viem, ako skončí po minutí masla. Uložím so doň kamienky na kreatívne tvorenie :) To ale nie je jeho jediná výhoda. Odoláva pádom, chráni obsah pred znehodnotením a pekne zapadne do poličky, pretože sa naň môže položiť ešte niečo ďalšie.

150 ml a aj keď vyzerá malý, nenechajte sa oklamať. Vydrží naozaj dosť dlho, pretože na jedno použitie postačuje len malé množstvo. Vôňa je rovnaká ako pri Skin Food light kréme. Bude perfektná na leto, lebo citrusy k nemu patria a hodia sa nielen do drinku, ale aj do kozmetiky. Konzistencia je hustá a tuhá, presne taká, akú mám pri maslách rada. Napriek tomu sa používa úžasne. Keď sa dotkne pokožky, topí sa. Kĺže po nej s úplnou ľahosťou a krásne sa vsakuje. Krátko po použití sa môžem obliecť bez strachu, že by som si zašpinila oblečenie. Tiež má bledo žltú farbu a keď sa naň pozerám trochu dlhšie, pripomína mi jogurt. 

Výsledky sú viditeľné hneď po prvom použití. Suchá, šupinatá aj drsná pokožka sa stane minulosťou. Vynikajúco hydratuje a čo je dôležité, prináša úľavu a potrebnú dávku hydratácie na celý deň. Pokojne aj na dva, ak nie je veľmi suchá. Najradšej ho používam po horúcom kúpeli, kedy sa do pokožky doslova vcucne a zanechá ju hodvábne jemnú, pružnú a hodvábne jemnú. Na noc si ho nanášam aj na chodidlá. Dám si bavlnené ponožky a ráno sú ako vymenené. Použiť sa môže aj ráno, lebo rýchlo sa vsiakne a nezanechá žiadnu stopu. Len nežný hodvábny závoj. Telové maslo stojí 15,50 eur.

Celkové hodnotenie? Nebudem klamať, zvedavosť bola veľmi silná. Skin Food krém som spoznala pred rokmi a hoci som ho nemohla používať ako pleťový krém, minul sa a využila som ho naozaj na 100%. Jeho light verzia je pre mňa tiež skôr na telo, lebo tvár sa mi viac mastí. Využijem ho ale na ruky, chodidlá i pokožku celého tela. Oba výrobky krásne hydratujú, zjemňujú a vyživujú pokožku. Palec hore. Weledu mám veľmi rada a oba produkty môžem odporúčať. Ešte poškuľujem aj po balzame na pery, aby som mala zbierku kompletnú :) V Babičkinej záhrade nájdete širokú ponuku Weledy a určite si pre seba vyberiete niečo pekné. Poznám to.

Skúsili ste novinky Skin Food? Ktorý vám najviac vyhovoval? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Z téhle řady jsem nic nezkoušela, ale mandlové mléko a řada s granátovým jablkem je super.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe