Čistenie pleti s Dixi

18:32

Čo vám ako prvé napadne, keď počujete slovo Dixi? Ja si v tom okamihu spomeniem na školu v prírode a žihľavový a brezový šampón. Moja zlatá mamina mi ich vždy balila do kufra a ja som sa na ne vždy tešila. Bola som na prvom stupni, ďaleko od rodiny a cítila som sa tak dospelácky, lebo som sa o seba vedela postarať. Roky sa mi Dixi spájalo iba s vlasovou kozmetikou. Pred pár týždňami som ale objavila aj jej pleťovú kozmetiku a nesmierne som sa potešila, keď som získala balíček na vyskúšanie. Tak som sa na to s radosťou vrhla :)

Dixi

Spoločnosť Herba Drug s.r.o. vznikla v auguste roku 1991 a patria pod ňu tri značky - Dixi, Nubian a Barbus. Myslím, že ani jednu netreba nijak zvlášť predstavovať. Nubian je opaľovacia kozmetika, ktorá sa mi tiež spája s dávnymi výletmi zo školy. Barbus miloval na holenie môj starý otec a môj ocino nič iné nechce. Možno je to len nostalgia, možno zvyk, ale Barbus je na jeho kozmetickej minipoličke, odkedy sa pamätám a jeho vôňu by som spoznala hocikde :)  Pleťová kozmetika je cenovo dostupná a nie je prírodná, čomu zodpovedá aj jej zloženie.

Dixi Visage čistiace pleťové mlieko

Dixi Visage čistiace pleťové mlieko zloženie

 čistiace pleťové mlieko

Začala by som pleťovým mliekom Dixi.  Primárne je určené na suchšiu a citlivú pleť, ale vyhovovalo aj mojej zmiešanej. Balené je v plastovom obale, ktorý je biely a má len jednoduchú etiketu. Nemá klasický vrchnáčik, stačí ho hore iba stlačiť a je otvorené. Vyhovuje mi to omnoho viac ako pri tých šraubovacích, lebo tie občas naháňam po celej kúpeľni :) Jeho vôňa mi pripomenula detstvo. Je sladká a príjemná, nie silná a intenzívna. Voňala tak maminina kozmetika, ktorú som ako malá ovoniavala. Vrátilo ma to veľa veľa rokov naspäť :) Je veľmi husté a práve to je na ňom super. Napriek tomu ale nie je mastné a dobre sa s ním čistí pleť.

Pleťové mlieka obľubujem najmä v zime, lebo pokožka sa nevysušuje a dobre zvláda prechody z tepla do zimy. Zvykla som si na ne ale celoročne, ideálne sú na odličovanie. Veľmi rýchlo a ľahko odstráni nielen zbytky make upu, ale aj nečistoty, ktoré sa počas dňa zachytia na pleti. Potom ju vyčistím čistiacim gélom alebo mydlom, tonizujem pleťovou vodou a nanesiem sérum a krém. Mlieko pokožku nedráždi, nespôsobuje ani začervenanie. Nie je ale celkom vhodné na odličovanie očí, takže na cestovanie sa mi nehodí - v záujme šetrenia miesta v kufri beriem micelárnu vodu. Ak ho použijete, nemusíte ju oplachovať, ale to závisí na vašich zvykoch a na tom, čo je pre vašu pleť najlepšie. Jeho cena je 3,49 eur. 

Dixi Visage upokojujúca pleťová voda

upokojujúca pleťová voda

Dixi Visage upokojujúca pleťová voda zloženie

Upokojujúca pleťová voda DIXI Visage je určená na zmiešanú a mastnú pleť. Rovnako ako mliečko má 200 ml a podobný obal. Rozdiel je v tom, že tento je priesvitný. Obsahuje austrálsky čajovník a výťažky z hamamelu virgínskeho, takže ak vás trápi akné a vyrážky, môže byť nápomocná. Obsahuje  tiež alkohol, ktorý vysušuje vyrážky, ale trošku aj pokožku. Preto pri citlivej pleti môže robiť trochu problém. Na strednej aj vysokej som vody s alkoholom používala bežne, no čím som staršia, tým menej ich kupujem. Pleť sa mení a už ho neznesie tak, ako kedysi. Stále však dokáže pomôcť, ak mám zapálené a boľavé miesta na tvári alebo na krku.

Prvá dobrá rada, vyhnite sa očiam :) Pri prvom použití som sa mu nevyhla a začali slziť (čo je pochopiteľné, ale vôbec neviem, ako sa mi to podarilo). Má trochu alkoholovú vôňu, ale potom je sladká a fajn. Neprekáža mi a obľúbila som si ju najmä ráno. Vtedy si pleť vyčistím neparfumovaným pleťovým mliekom, aby som odstránila najmä prach či maz, ktoré sa v priebehu noci na pleti vytvoria alebo zachytia. Následne pleť dočistím vodou a nakoniec ide krém. Takto je pripravená na celý deň. 

Môže trochu štípať, ak sa dostane na otvorenú ranku alebo vyrážku. Nie je to ale nepríjemné ani bolestivé. Pomáha odstraňovať zápal a vysušuje vyrážku, preto sa rýchlejšie hojí. Sťahuje póry a pomáha tak udržiavať T zónu matnejšiu o niečo dlhšie. Keďže sa chcem vyhnúť vysušeným líčkam, pleť dôkladne hydratujem a vďaka tomu netrpí. Na odličovanie ju nepoužívam, ale na dočistenie vôbec nie je zlá. Jej cena je 3,29 eur.




Ako je o mne známe, milujem peelingy a neviem si bez nich svoje kozmetické rituály predstaviť. Dva - tri razy týždenne ich používam na odstránenie odumretých kožných buniek, čiernych bodiek, na hĺbkové vyčistenie a rozjasnenie pokožky. Ak by som ho pár dní nepoužila, stav pleti by sa zasa zhoršil a tomu sa snažím vyhnúť. Peelingový krém od Dixi má 100 ml a je v plastovej  tubičke. Zaujme svojou modrou (modro - zelenou) farbičkou a rozhodne ho ani v kúpeľni neprehliadnete. 

Vyznačuje sa jemnou sladkou vôňou a krémovou konzistenciou. Obsahuje  malé, ale dostatočne citeľné peelingové čiastočky, ktoré dobre obrusujú pokožku. Pri peelingu je dôležité netlačiť, aby ste pleť nepoškodili. Vtedy by bol skôr na škodu ako na úžitok. Krúživé pohyby zlepšujú aj prekrvenie a po umytí je pleť hodvábne jemná, čistá a rozjasnená. Čistenie pórov je dôležité aj pre niečo iné. Bežne používame krémy a séra, ktoré ale do pokožky nepreniknú, ak budú póry upchané. Môžete si kupovať aj drahé produkty a nebudú tak účinné. Tento peeling je šikovným pomocníkom a jeho cena sa pohybuje do 2,50 eur. 

Celkové hodnotenie produktov? Značku poznám naozaj veľmi dlho a dalo by sa povedať, že je jedna z prvých, s akými som sa spoznala. Cena je veľmi prijateľná, zodpovedá jej aj zloženie produktov. Splnia všetko, čo sľúbia a sú dostupné v obchodoch. Pekne vyzerajú a príjemne voňajú. Zmenila by som na nich niečo? Asi len to zloženie, lebo niektoré zložky ho robia menej krásnym. Inak palec hore, lebo je to naše slovenské s dlhoročnou tradíciou spod Tatier :) Všetky potrebné informácie nájdete na stránke Dixi a kúpite ich na Herbadrug :)


Poznáte Dixi? Skúsili ste už niečo? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe