Pupalkový olej

19:10

Keď sa zistilo, že mám atopický ekzém, moja kožná mi zakaždým predpisovala jednu a tú istú masť. Pri každej kontrole videla, že môj stav sa nelepší, ale tú hnusnú masť mi predpisovala stále. Keď som mala lepšie dni, mohlo to vyzerať, že zabrala, ale keď prišli horšie dni, bola mi úplne, ale úplne na nič. Kým som bola mladšia, poslúchala som a natierala sa tým, čo mi kázali. S pribúdajúcimi rokmi som ale pochopila, že tá chémia pre mňa nemá žiadny zmysel. Atopický ekzém ovplyvňuje veľa faktorov, u mňa bol vždy podstatný stres. Kým v lete som ani nevedela, že nejaký ekzém mám, so začiatkom školského roku sa to zhoršilo a len zhoršovalo. Po dlhodobom štúdiu jednotlivých pomocníkov som prišla  na to, že nie je nad kvalitný olej, ktorý dokáže s pokožkou hotové divy. Pupalkový olej od Raw Gaia sa jednoznačne radí k malým zázrakom.





O pupalkovom oleji si môžete prečítať:

      "Pupalkový olej je bohatý na GLA (Omega 3) a CLA (Omega 6) mastné esenciálne kyseliny, ktoré sú dôležité pri produkcii určitých hormónov, ako napríklad prostaglandínu (reguluje reprodukčné orgány a krvný tlak). Celkovo olej obsahuje cca 78 druhov esenciálnych mastných kyselín (EFA), ktoré sú nevyhnutné pre udržiavanie primeranej hydratácie pokožky. Pravidelná aplikácia zlepšuje vzhľad pleti. GLA sú absorbované vrchnými vrstvami kože, čo pomáha zabrániť strate vlhkosti v pokožke. Nedostatok EFA v potrave môže viesť k vzniku problémov pokožky (nadmerné vysušovanie a strata vlhkosti, oslabenie povrchových kožných kapilár, akné, ekzém, psoriáza). Olej je vhodné aplikovať aj pri zápaloch kože, alebo vo forme kapsúl počas menštruačného cyklu a menopauzy."
Konopný, jojobový, borákový, nimbový - to je len časť olejov, ktoré som už vyskúšala a ktoré si musím naozaj pochvaľovať, pretože ak s ekzémom niečo pohlo, tak práve tieto oleje. Na stránkach som sa dočítala o pupalkovom oleji, preto bol ďalší na zozname, ktorý som sa rozhodla použiť. Nemohla som urobiť lepšie. Ten Od Raw Gaia má 100 ml a je v krásnej sklenej zelenej fľaši. Táto značka sa vyznačuje jednoduchými, sklenými a pútavými obalmi. Najmä pleťové vody majú rozkošné fialové obaly s praktickým rozprašovačom, takže sú super aj na ľahké osvieženie počas dňa (stačí len stlačiť a je to). Olej má zaujímavú vôňu. Nie je nepríjemná, len je to taký nezvyk. Je trochu ťažšia a niekedy mi pripomenie ryby. Neprekáža mi, zvykla som si naň rýchlo. Používam ho len do vlasovej časti hlavy, kde ma ekzém trápi. Niekoľko hodín pred umývaním vlasov vtriem olej do pokožky a nechám ho pôsobiť. Vlasy síce ostávajú mastné, ale olej sa vsiakne do pokožky. GLA kyseliny sú absorbované vrchnými časťami kože, takže pokožka nestráca vlhkosť. Potom vlasy umyjem, pokiaľ sa dobre umyjú, neostávajú mastné ( stačí mi môj klasický rituál - 1 x šampón, 1 x maska/kondicionér a vlasy vôbec nie sú mastné). Ako prvé som pocítila úľavu od svrbenia. Je to jeden z najnepríjemnejších sprievodných javov ekzému. Nie raz som mala pokožku rozškriabanú do krvi- cez deň sa to ešte celkom dá ustriehnuť, ale v noci, keď si to neuvedomujem, si dokážem narobiť veľmi boľavé rany. Olej excelentne hydratuje pokožku. Po suchých, bielych ostrovčekoch zhrubnutej pokožky niet ani stopy a tvoria sa pomaly, až niekoľko dní po umytí, kedy si olej aplikujem zasa. Suchej odpadnutej kože, ktorá nápadne pripomína lupiny, je teda podstatne menej a ja si môžem vlasy česať pokojne bez obáv z toho, že moje plecia či chrbát budú vyzerať ako zasnežené lupinami. Pokožka je hydratovaná a upokojená, podstatne menej svrbí a vyzerá krajšie.  Konopný, borákový a pupalkový olej jednoznačne vedú v boji s atopickým ekzémom.
Plusy:
  • pekný zelený obal
  • vôňa je zaujímavá, ale neprekáža
  • celkom dobre sa vsiakne do pokožky
  • pomáha upokojiť od svrbenia, hydratuje pokožku, zabraňuje jej vysušovaniu
Mínusy:
  • nenašla som
Olej má 100 ml a stojí 16,50, ja som ho kúpila za necelých 5 eur. Mám ho zo stránky www.biokozmetikaorganicare.sk.
Používate oleje? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe