Vlasy ako koruna krásy

10:07

Starostlivosť o vlasy je dôležitá a neraz aj náročná. Časovo aj finančne, lebo občas potrebujú nielen vzpruhu, ale aj rozmaznávanie. Vždy som si v obchode hovorila, ako ľahko by sa mi vyberala kozmetika, keby som nemala atopický ekzém. Nebála by som sa svrbenia a suchosti a možno by som si maximálne hundrala, ak by som mala mastné vlasy. Tento pocit už veľa rokov nepoznám, pretože sú tak vysušené, že slovo slama je vlastne ešte pekné. Takže doma mám arzenál masiek, balzamov, olejov a kondicionérov, aby som vyzerala ako človek a mohla sa pochváliť pekným účesom. Každá jedna kúpa je tak trochu risk, či budem spokojná alebo nie. Občas rozdávam vlasovú kozmetiku po prvom použití :) Ale dnes vám ukážem dva produkty, ktoré som si celkom obľúbila. Masku viac ako šampón. Ale stoja za to.

Maska na vlasy Pretty Brown

Langhaarmädchen Maska na vlasy Pretty Brown

Maska na vlasy


maska na hnedé vlasy

maska na vlasy

Maska na vlasy Langhaarmädchen Pretty Brown s obsahom marulového oleja a vanilky je vhodná pre hnedé vlasy, či už prirodzené alebo farbené. Po skvelých skúsenostiach s lakom na vlasy a šampónom  som vedela, že ju chcem skúsiť. Okrem nej sú v ponuke aj produkty na svetlé vlasy, takže na svoje si prídu aj blondínky. Marulový olej je naozaj poklad. Je za studena lisovaný, regeneruje  a hydratuje pokožku. Používa sa aj vo vlasovej kozmetike, lebo sa postará o suché, lámavé a poškodené vlasy. Pri pravidelnom používaní sa menej štiepia a zlepšuje sa ich štruktúra. Maska by mala preto vlasom dopriať potrebnú hydratáciu a ozdravenie, ak ich trápime fénovaním, žehlením, kulmovaním alebo farbením.

Langhaarmädchen sa môže pochváliť prekrásnymi obalmi, ktoré sú milé, hravé a pútavé. Dokonalé boli šampón a lak, no maska za nimi mierne zaostáva. Nemôžem povedať, že by nebola pekná, ale nie je taká pekná, ako tie predchádzajúce produkty. Obal je pevný a pozdáva sa mi, lebo po minutí obsahu si doň môžem pokojne odkladať drobnosti, ktorých mám doma požehnane. Po otvorení ma zaujali dve veci - vyzerala ako čokoládový krémový jogurt a vonia ako sladká vanilka. Niečo v pozadí tam vonia ešte výraznejšie, ale neviem to definovať. Je naozaj hustá a bohatá, krásne krémová a vyzerá na zjedenie. 

Používať ju môžete 2 - 3 razy týždenne. Vlásky sa umyjú šampónom a následne sa aplikuje maska. Dá sa pokojne nanášať aj od korienkov, vlasy by sa mastiť nemali. Ale to zistíte po prvom použití, ak sa vám vlasy mastia, treba to skúšať opatrne. Ak ich máte suchšie ako ja, nemal by byť žiaden problém. Po nanesení ju nechajte pôsobiť, minútku či dve, nechávam ju od oka. Občas aj dlhšie, ak mám vo vani voňavú soľ a užívam si jej blahodarné účinky. Po umytí sa vlasy nádherne lesknú a sladko voňajú. Ľahko sa češú a sú vyživené a pružné. Dobre sa upravujú a pekne vyzerajú ako kučeravé, tak aj celkom rovné. Masku môžem odporúčať, milo ma prekvapila. Je dobrá aj na suchšiu a citlivú pokožku, takže ďalší skvelý kúsok od nádhernej značky. 

Jej cena je 5,49 eur. Nájdete ju v predajni a v eshope DM drogérie.

alverde šampón a balzam na vlasy 2 v 1

 šampón a balzam na vlasy 2 v 1

alverde šampón a balzam na vlasy 2 v 1 zloženie

alverde šampón a balzam na vlasy 2 v 1 zloženie

jablko a červená repa šampón

Alverde šampón a balzam v jednom jablko a červená repa ma zaujal svojím obalom. Je celkom jednoduchý, plastový a dvojfarebný, no je na ňom niečo pútavé. Milý kovový vrchnáčik len umocňuje príjemný dojem. Nemám ho s čím porovnávať, od Alverde som ešte nemala žiaden iný šampón, ale rada by som skúsila ten tuhý. Tento má 200 ml, je vhodný aj pre vegánov a obsahuje maškrty ako jojobový a olivový olej, pšeničný proteín, vitamín F, rastlinný glycerín či aloe vera. Tak sa poďme pozrieť na to, ako fešák obstál.

Mal by hydratovať vlasy a zabraňovať štiepeniu končekov. Má gélovú konzistenciu, ktorá mi veľmi pripomína želé. Na vôňu som sa obzvlášť tešila, no nie som si celkom istá, či som si ju takto predstavovala. Ako prvé cítiť alkohol, niekde v pozadí ovocie. Keby som nevedela, že je to jabĺčko a červená repa, asi  by som tápala, neprišla by som na to. Aj pri umývaní tak vonia, ale na moje milé prekvapenie to nie je až také zlé. Mení sa na príjemnejšiu a sladšiu, takže nakoniec som sa na ňu aj tešila. Vytvára krémovú penu, ktorá vlasy umyje dobre. Trochu ťažšie to už nesie moja atopická pokožka, lebo je o niečo viac vysušená. Preto viac svrbí a v konečnom dôsledku potrebujem aj tak kondicionér alebo masku, aby som si pokožku aj hydratovala. Vlasy sú pekné, jemné a lesklé, ale vplyv balzamu som si nevšimla. Povedala by som, že je to bežný šampón, ktorý si ešte žiada ten druhý krok, je jedno, či masku alebo kondicionér. Ako šampón ale ujde, minula som ho, len som potom viac hydratovala vlasovú časť hlavy. 

Kupujete si kozmetiku na vlasy v DM-ke? Aké značky preferujete?














You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já si žádné produkty na vlasy v DMku pravidelně nekupuji. Značka Alverde mi co se dekorativní kosmetiky nevyhovuje, takže jsem jí nezkoušela ani z jiných kategorií.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s Alverde spokojná dosť, má zaujímavé produkty :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe