Aby boli zúbky šťastné

16:56

Niekedy si poviem, že by mi mali zakázať nakupovať. Keď poviem, že chcem jednu vec, nikdy to pri nej neskončí a občas nakúpim pre celú rodinu. Aj to, čo nepotrebujem, aj to, čo by som si inak nekúpila. Niekedy ešte prihodím aj nejakú drobnosť, aby som neplatila poštovné :) No a ušetri potom! Každopádne ale niekedy nájdem také poklady, že sa k nim vraciam opakovane a to sa stalo aj pri značke Herbadent. Začalo to jedným roztokom, dnes mám doma hotový arzenál produktov pre zdravé zuby.

herbadent

herbadent masážny roztok na ďasná

herbadent masážny roztok na ďasná zloženie

 masážny roztok na ďasná

herbadent masážny roztok

O masážnom roztoku na ďasná si môžete prečítať:

      "Vodně-lihový roztok rostlinných drog a silic s přídavkem lokálního anestetika k ošetřování zánětu dásní a dutiny ústní.
Herbadent masážní roztok se používá k masážím dásní, zejména při paradontóze, k ošetření zánětlivých onemocnění ústní sliznice, aftů, otlaků pod snímacími zubními náhradami, oparu, eventuelně i po chirurgických zásazích v ústní dutině
Neředěný roztok slouží k masážím dásní a k potírání onemocnělé sliznice ústní dutiny. Masáž dásní se provádí tak, že se vatová tyčinka namočí do neředěného roztoku Herbadentu, nakápnutého do uzávěru lahvičky a tyčinkou kolmo přiloženou k dásni se masíruje okraj mezizubní papily (10krát okolo každého zubu). Nedoporučí-li lékař jinak, provádí se masáž jednou denně, vždy večer po vyčištění zubů."

Toto bol prvý produkt od Herbadentu, o ktorom ste si na mojom blogu mohli prečítať. Aj úplne prvý produkt, ktorý som si kúpila. No a potom som si ho kúpila zasa a zasa a zasa. Kupovala som si ho ako prvú pomoc na poranené ďasná. Ak by som ho mala charakterizovať, tak v tmavej sklenej fľaštičke je niečo, čo vonia ako alkohol, chutí ako alkohol a aj vyzerá ako alkohol. Má 25 ml, jedno balenie mi vydržalo pri použití podľa potreby rok. Nanášam ho vatovou tyčinkou na ďasná po umytí zubov. Niekedy po ňom siahnem aj počas dňa, najmä ak mám opuchnuté a krvácajúce ďasná. Vtedy to zaštípe, ale rýchlejšie sa zahojí a navyše, prestane bolieť. Po dlhodobom používaní môžem povedať, že ďasná mi prestali krvácať a sú odolnejšie, neopúchajú a vyzerajú zdravo. Dá sa kúpiť za necelé 4 eurá a patrí k tým najlepším pomocníkom, akých doma mám. Už si ani nepamätám, aké to bolo predtým, keď som ho nemala a ďasná pekelne boleli.

Parodontol gél Herbadent

Parodontol gél Herbadent zloženie

Parodontol gél

gél na ďasná

O Parodontol géle na ďasná si môžete prečítať:     

       "HERBADENT Parodontol bylinný gel na dásně pomáhá v péči o dásně a sliznici dutiny ústní. Péče je vhodná i při výskytu zánětlivých problémů, aftů i při projevech parodontózy, jako je krvácení a zánět dásní. Lze také používat k péči o dásně s otlaky pod snímatelnými náhradami, nebo po rovnátkách. Obsahuje vysoký podíl bylinného extraktu.

Doporučeno používat na dásně každý večer, po vyčištění zubů. Naneste rovnoměrně na dásně pomocí měkkého kartáčku nebo mezizubního kartáčku. Poté již ústa nevyplachujte. Gel nenahrazuje běžnou zubní pastu.
Aqua Purificata, Herbadent Herbal Extract (Alcohol Denat., Salicylic Acid, Agrimonia Eupatoria Ext., Chamomilla Recutita Ext., Salvia Officinalis Ext., Potentilla Erecta Ext.), Glycerin, PEG-32, Hydroxyethylcellulose, Mentha Piperita Oil, Eugenia Caryophyllus Oil., Foeniculum Vulgare Oil, Methylparaben, Propylparaben"

Tento gél som si brala zároveň s masážnym roztokom. Sklamalo ma len zloženie, pretože parabény na konci som nečakala. Vzhľadom na to, že gélov na ďasná som v ponuke veľa nenašla, som ale bola celkom rada, že konečne nejaký doma mám. V peknej farebnej plastovej tube sa nachádza 25 ml zubného gélu. Je príjemnej bylinkovej vône a má takú zvláštnu konzistenciu. Je to niečo ako pasta, ale mliečnej farby a nanáša sa mäkkou zubnou kefkou. Na toto mi poslúžila detská zubná kefka, ktorú som mala ako súčasť balenia detskej zubnej pasty Herbadent. Po umytí zubov nanesiem tenkú vrstvu gélu na ďasná. Chuť nie je rušivá, preto nemám hneď potrebu ho vypľuť. Potom  ústa nevyplachujem, už nie je treba ani ústna voda. Nie je náhradou zubnej pasty, je len doplnkovou starostlivosťou o ďasná, pri liečbe áft alebo zápaloch. Pomáha mi veľmi dobre a dokonca sa lepší aj stav citlivosti zubov. Bežne stojí okolo 6 eur.



Posledným kúskom je skvelá zubná kefka - veľmi jemná. Už viac ako rok používam kefky od Curaprox a zvykla som si tak, že na inú som sa nepozrela. Táto sa jej však hravo vyrovná a pokojne by som ich mohla striedať. Dobre sa drží a k citlivým zubom, paradentóze pristupuje s úplnou jemnosťou. Nepoškodzuje ďasná  a bonusom je, že pekne vyzerá. Kúpila som ju za necelé dve eurá v Gigalekaren.

Poznáte Herbadent? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Znám, ale nevím, jestli bych to použila, rozhodně ale asi bude kvalitní. A kartáček rozhodně ne, přišla jsem na to že i při výběru správného babusového můžu dojít ke spolehlivému, šetrnému kartáčku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bambusové kefky som mala,ale neobľubujem ich až tak veľmi, aby som si ich pravidelne kupovala :)

      Odstrániť
  2. Značku znám :)) ale ještě jsem jí nezkoušela. Já spíše používám pasty, které jsou běžně v obchodech dostupné.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe