Kúsok Japonska v mojej kúpeľni

19:00

Japonky sú známe svojou krásnou pokožkou bez vrások. Poznajú staré recepty, využívajú silu prírodných zdrojov a dbajú na zdravý životný štýl. Ich kozmetiku aj s kórejskou veľmi obľubujem už niekoľko rokov. Spoznať novú značku je pre mňa vždy veľkou výzvou a tak sa ku mne domov dostala okúzľujúca Makanai. V Japonsku pod týmto slovom rozumejú „múdrosť a zdroje z kuchyne a z práce“. Zaujímavé kúsky sú výsledkom poznania japonských zlatníčok, ktoré sa snažili mať krásnu a zdravú pokožku. Prečo je táto značka v Japonsku tak obľúbená? Jej produkty obsahujú prírodné ingrediencie, esenciálne oleje, zložky s potravinovým základom a prírodne vyšľachtené, v Japonsku dopestované zložky. Dnes vám ukážem set starostlivosti o pleť, ktorý je vhodný nielen na cesty, ale aj na spoznanie. 

MAKANAI SKIN CARE SET – SET STAROSTLIVOSTI O PLEŤ


Produkty samy o sebe veľmi zaujímavé obaly nemajú. Skôr by som povedala, že sú trochu nudné a všedné, len bielo červené. Zabalené ale prišli v rozkošnom červenom vrecúšku, ktoré som si hneď odložila. Bude skvelé na cestovanie a odkladanie maličkostí, ktorých mám naozaj požehnane. Sú na ňom zajace, kvetinky alebo pekná tvár japonskej bábiky a srší optimizmom a radosťou. 

MAKANAI SKIN CARE SET – SET STAROSTLIVOSTI O PLEŤ zloženie

MAKANAI SKIN CARE SET – SET STAROSTLIVOSTI O PLEŤ popis

Priamo na produktoch nájdete v angličtine len názov, inak je všetko v japončine. Preto sa mi veľmi páči, že na červenom vrecúšku nájdete pekne nalepený lístok so zložením a informáciami o produktoch. Oba štítky sa dajú ľahko odlepiť, takže na vrecúšku neostalo ani kúsok papiera alebo lepkavej časti. Je to dobre vymyslené, pretože na malé tuby alebo fľaštičky by sa popis so zložením vmestil naozaj len veľmi ťažko.

MAKANAI SKIN CARE SEt

MAKANAI  SET STAROSTLIVOSTI O PLEŤ

Páčilo sa mi aj to, že vo vrecúšku nájdete popis jednotlivých produktov na papieri. Pekne krásne na jednom mieste aj s popisom jednotlivých zložiek. To som ocenila pri zložkách, ktoré v našich končinách nie sú až také známe a zasa som sa niečo nové naučila. Podobné papiere mám odložené aj od iných značiek a neraz padnú vhod, keď hľadám nejaké informácie.

MAKANAI set

Takéto  cestovné sety s miniatúrnymi produktami obľubujem z dvoch príčin. Prvou je, že sú môj favorit pri túlačkách. Kedysi som nosila plné balenia a rýchlo som prišla na to, že sama si kufor neodnesiem :) Ak ich na dovolenke miniem, rovno ich tam vyhodím a domov idem spokojná a o pár fľaštičiek ľahšia. Druhým dôvodom je, že najmä pri drahšej kozmetike zistím, či sa mi do nej oplatí investovať a bude vyhovovať potrebám mojej pleti. V tomto sete nájdete štyri produkty:
  • hydratačné čistiace mlieko 30 ml
  • čistiaca pleťová voda 30 ml
  • zlatý hydratačný olej 4 ml
  • hydratačný pleťový krém s kadidlom 5 ml
Výrobca uvádza, že je to zhruba na týždeň, ale krém mi vydržal viac, najrýchlejšie som minula mlieko a vodu, lebo tie používam aj dva razy denne.  Balíček je zostavený dobre, ale jedna vec  mi tam chýba - očný krém. Lebo bez neho existovať neviem :)


makanai pleťové mlieko

makanai mlieko

Začnem jemným čistiacim mliekom. V tohtoročnom vydaní Vogue bol zaujímavý článok o tom, prečo by najmä v zime nemalo chýbať pleťové mlieko v našich kozmetických rituáloch. Pokožku nevysušuje, nenarušuje jej bariéru a prechody z tepla do zimy lepšie znáša. Priznám sa, roky som mlieko považovala za zbytočné, ale čím som staršia, tým skôr po ňom siaham. Toto mi dosť vyhovovalo. Je síce pravda, že mi veľmi nevonia (ani to neviem popísať), ale inak je veľmi dobré. Je redšie, pekne kĺže po pleti. Odlíčila som ním aj oči, ktoré vôbec neštípali ani neslzili. Z pleti dobre odstraňuje make up aj nečistoty. Ráno som ho používala na čistenie, večer na odlíčenie. Obe úlohy zvládlo bez zaváhania. Pleť nebola ani mastná, ani lepkavá. Na dotyk bola príjemná, hladká a pripravená na ďalšiu starostlivosť. Nechápem, ako som mohla pleťové mlieka nepoužívať. 

makanai čistiaca pleťová voda

makanai tonikum

Druhým kúskom je čistiaca pleťová voda, ktorá nevonia. Netvrdím, že mi to prekáža, ale ako už o mne viete, milujem voňavú kozmetiku a neviem sa jej nabažiť :) Pleťovú vodu používam dva razy denne, hneď ako si ju pleť vyčistím mliekom alebo gélom. Na čistenie nikdy nepoužívam iba pleťovú vodu, lebo to nie je postačujúce. Nerozpustia sa v nej všetky nečistoty, takže je to len polovičná práca. Táto vodička je veľmi jemná, pleť neostáva lepkavá. Je svieža a pripravená na krém a olej. 

makanai zlatý hydratačný olej

olej so zlatom

Na tento olej som sa nesmierne tešila! Obsahuje totiž čiastočky zlata a tak som bola zvedavá, ako to funguje :) Podobný som ešte nemala a bola to taká moja zlatá premiéra. Hydratačný zlatý olej obsahuje mňamky ako jojobový olej, skvalén, sasanqua olej, tokoferol alebo zlato. Toto malé balenie 4 ml mi vydržalo viac ako týždeň a to boli dni, kedy som ho používala aj ráno a večer. Prvou dobrou správou bolo, že olej nie je hustý, takže sa dobre vtiera do pokožky. Druhou je vôňa - ako čerstvo olúpaná mandarínka! Nevedela som sa dočkať použitia, pretože voňal na zjedenie a tak bolo každé použitie ovocné.

Prekvapilo ma, že olej je pomerne mastný a výživný. Na moju zmiešanú pleť celkom postačujú dve kvapky. Pár razy som to prehnala, preto som si pleť musela otrieť suchým obrúskom. Nanáša sa na mierne navlhčenú tvár a dekolt, vďaka čomu sa omnoho lepšie vsiakne a neostane po ňom lepkavý ani mastný pocit (ak sa ho nepoužije veľa). Najviac ma bavilo to zlato :) Nevedela som si predstaviť, ako sa dostane do pokožky. Sú to také tenké zlaté pásiky, ktoré sa dali normálne rozotrieť a  akoby sa stratili. Mala som to ako zábavku pred spaním, keď som lovila zlaté kúsky a tešila som sa z nich ako malé dieťa z cukríka. 

Olej má vynikajúce hydratačné účinky. Pleť je po použití úplne jemná a hladká. Linky miznú, vrásky sa zjemňujú. Tvár doslova žiari a vyzerá sviežo. Vďaka oleju som sa ráno budila bez jedinej suchej šupinky. T zóna bola trochu mastnejšia, ale nové nedokonalosti nevznikali, takže po rannom čistení bola krásna. Takýto olej so zlatom si chcem ešte zaobstarať. Ako som spomenula, veľmi ma bavila aplikácia a pleť doslova žiarila. Bolo to také iné a navyše aj prudko návykové. 

makanai hydratačný krém s kadidlom

krém s kadidlom

Olej bol úžasný, ale absolútnym víťazom a miláčikom sa stal tento pleťový krém s kadidlom. Zmes olejov, masiel a výťažkov je v úplnej harmónii. Kadidlová kozmetika slúži na omladenie pleti, zabraňuje jej starnutiu a ako bonus veľmi príjemne vonia. Ja vždy hovorím, že tak trochu ako les, ale nie úplne ako kadidlo, ktoré sa páli. To až tak neobľubujem, ale v kozmetike je to veľmi príjemné.

Krém má 5 gramov, vydržal mi najdlhšie zo všetkých produktov a používala som ho najviac. Po otvorení sa odporúča minúť ho do cca 3 mesiacov, inak sa zhoršuje jeho kvalita. Vyzdvihnúť musím vôňu i konzistenciu. Krásna svieža vôňa je potešením pre všetky zmysly i dušu. Nadýchaná a ľahká konzistencia je vhodná pre moju zmiešanú pleť, pretože neostáva mastná ani zaťažená. Vynikajúco sa rozotiera a rýchlo sa vsiakne. Mohla som ho používať aj pod make up, aj na noc. Skrátka super pomocník, ktorý sa vmestí do dlane.

Na noc som ho aplikovala na zlatý olej, cez deň som ho používala samostatne. Veľmi dobre hydratuje, vyživuje a chráni pred vysušovaním. Pleť je pevnejšia, pružnejšia a žiari. Zabraňuje vzniku suchých šupiniek, ale nespôsobuje výraznejšie mastenie. Neupchával mi póry a čo je podstatné, stav pleti sa nezhoršil. Mastnej pleti by asi nevyhovoval, ale suchej i zrelšej určite áno.

Ako som spomenula, set je dobre namiešaný, chýba mi len očný krém. Ten používam dva razy denne, aj preto ma netrápia kruhy, opuchy alebo vačky. Mlieko aj tonikum sú šikovnými pomocníkmi na každý deň, no zaujal ma olej a krém, lebo sú také iné. Obaly sú možno až príliš jednoduché, ale časom som si to už ani neuvedomila. Mám ešte krém na ruky, ktorý sa stal asi tým najlepším, aký sa mihol mojom poličkou.Ale o tom si povieme nabudúce :)

Japonskú kozmetiku nájdete v eshope Sakura cosmetics, setík stojí 32 eur.

Obľubujete japonskú kozmetiku? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já s tím nemám zkušenosti, ale nevypadá to zle. Osobně nemám předsudky k místu původu kosmetiku, myslím, že každá země tomu umí dát něco jiného :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je dobrý prístup, lebo tieto značky sú obyčajne veľmi dobré :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ja som ju spoznala len nedávno, ale som veľmi spokojná :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe