Ostropestrecový olej pre krajšie vlasy

19:39

Už mesiace hľadám prírodnú kozmetiku, ktorá by podporila rast vlasov. Dôvod je jednoduchý - pravidelné natáčanie ich oslabilo a na niektorých miestach ich mám podstatne menej. Spolieham sa najmä na pomoc z prírody, pretože obyčajne je vhodná aj na môj atopický ekzém. Oleje používam od vysokej školy a mám už celkom slušnú zbierku svojich obľúbencov. Jedným z posledných prírastkov je ostropestrecový olej, ktorý je pre vlasy poklad. Teda, nielen pre ne, ale na vlasovú pokožku ho používam najradšej. 

Soaphoria Ostropestrecový olej

Soaphoria Ostropestrecový olej zloženie,

Ostropestrecový olej

Soaphoria Ostropestrecový olej

Ostropestrec mariánsky je známa bylinka, ktorá dokáže pomôcť pečeni. Obsahuje antioxidant silymarín, ktorý ju ochraňuje pred jedmi a toxínmi, ktoré môžu vyvolať jej zápal, stukovatenie alebo aj cirhózu. Mnohí ľudia, ktorí s ňou majú problémy pre chorobu alebo kvôli užívaniu liekov, siahajú práve po ňom. Netušila som, že sa z neho pripravuje aj olej, ale o to radšej som si ho kúpila.

Ostropestecový olej od Soaphoria má 50 ml a môžete si vybrať sklenú fľaštičku s mašličkou (ako vidíte na obrázku) alebo hnedý obal s pipetou. Ak ho obľubujete, tak XXL balenie má 150 ml a kúpite ho výlučne online :) Na skúšku som si vzala menšie, no pokojne som mohla aj to väčšie, pretože doma si svoje uplatnenie nájde. 

Olej zlatožltej farby bez výraznejšej vône som najskôr skúšala na vlasy. Vždy pár hodín pred umývaním ho vtriem do vlasovej pokožky a potom umyjem bežným spôsobom. Dá sa vymyť dobre bez toho, aby ostávali vlasy mastné. Zo začiatku bolo badať len zlepšenie vzhľadu vlasov. Sú jemné, pružné a hydratované. Po mesiaci som si všimla, že mi vlasy takmer nepadajú, možno pár pri umývaní. Rastú aj trochu rýchlejšie, ale nie tak, aby som musela každý mesiac strihať končeky :) Na vlasy je jednoducho poklad  a stačí ho len používať pravidelne. Môj priateľ ho používa aj na bradu, ktorá je hustá, jemnejšia a pokožka pod ňou menej svrbí.

Ostropestrecový olej je vhodný aj na ekzematickú pokožku. V podstate zabijem dve muchy jednou ranou, lebo lepšie rastú vlasy a ekzém na hlave menej svrbí a zmenšuje sa. Striedam ho s konopným a borákovým, všetky sú na ekzém účinné. Odporúča sa aj na pleť s akné alebo s vráskami, ja ho mám ako náhradu za nočný krém. Pleť navlhčím ružovou vodou alebo sérom, olej sa potom dobre vsiakne. Ráno je jemná, pružná a vyzerá lepšie, akoby žiarila. 

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • bez výraznejšej vône 
  • nie je veľmi mastný
  • vhodný na podporu rastu vlasov, menej padajú, lepšie vyzerajú
  • zlepšuje stav ekzému
  • vhodný aj na akné a ekzém
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Soaphoria alebo v partnerských predajniach za 3,90 eur.



Skúsili ste už tento olej? :)









You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tak ten si teda kúpim. Ja mám tak hnusné končeky a na tento olej som počula samé plusy tak si ho teda kúpim. ďakujem za tip

    AKO SI ZVOLIŤ SPRÁVNE OBLEČENIE NA CVIČENIE?

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe