Biokrása :)

12:28

Želám vám krásny utorok :) Môj taký nie je, lebo moje mandle sa rozhodli narásť do veľkosti golfových loptičiek, bolí ma ešte aj dýchanie. V tomto článku vám predstavím rozkošný eshop Biokrása, kde som prvý raz nakupovala a nevedela som si ani vybrať, značku Marilou Bio a jej pleťovú masku. Eshop ponúka prírodnú kozmetiku, cenovo dostupnú pre každého, od tých lacnejších po drahšie kúsky. Marilou BIO je nová značka francúzskej bio kozmetiky, ktorá si zakladá na princípoch ekologickej výroby a najvyššej kvality výrobkov za dostupné a prijateľné ceny. Všetky výrobky Marilou bio sú vyrábané vo Francúzsku a spĺňajú ekologické pravidlá ochrannej známky Ecocert. To znamená, že produkty obsahujú suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Udeľuje ich francúzsky certifikačný orgán Ecocert ktorý ako prvý vyvinul v roku 2003 štandard pre BIO kozmetiku. Pri výrobe produktov Marilou BIO sú používané suroviny pochádzajúce z miestneho poľnohospodárstva. Spoločnosť uprednostňuje spoluprácu s lokálnymi výrobcami a dodávateľmi s cieľom znížiť náklady na dopravu ako aj dopad dopravy na životné prostredie. Odstraňujú sa zbytočné obaly, aby sa znížilo množstvo odpadu a výrobné náklady. Výrobky nie sú testované na zvieratách.

Rozkošné, hravé logo :)


Čistiaca pleťová maska

Popis masky


O maske si môžete prečítať:

     "Čistiaca maska spája čistiace vlastnosti ílu a upokojujúce účinky nevädzovej kvetovej vody. Preniká do hĺbky, kde dôkladne zabezpečí odstránenie nečistôt a pleti dodáva nový žiarivejší vzhľad. Primerané množstvo masky rovnomerne rozotrite v tenkej vrstve na pleť. Nechajte pôsobiť niekoľko minút a potom umyte vlažnou vodou. Nakoniec tvár osušte a aplikujte denný/nočný krém podľa potreby.
Účinné zložky:
  • pšeničný proteín
  • olej z citrónovej kôry
  • nevädzová kvetová voda
99.20% zo všetkých zložiek je prírodných
10.60% zo všetkých zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva"

Keď som si na stránke pozerala produkty, masku som mať musela. Milujem ich, používam ich pravidelne a v poslednej dobe sa ku mne pridala aj mamina - keď vidí, že mám na tvári masku, chce ju aj ona. Takže testujeme, skúšame, porovnávame obe :) Táto krásavica je v rozkošnom obale s fialovou kvetinkou. Maska má 75 ml a z tuby sa vytláča. Keď som ju prvý raz ovoňala, ešte v tube, mala som pocit, že smrdí. No keď som ju naniesla na pleť, krásne voňala. Nie umelo, ale prírodou, bylinkami, tak jemne a nežne - ako ľahký dotyk prírody. Neviem prečo, ale veľmi mi pripomenula jednu udalosť. Boli sme za strýkom, ktorý býva pri Liptovskej Mare a vybrali sme sa do hôr. Samozrejme, cestu späť sme nenašli a išli sme inou cestou, keď sa nám v ceste objavil široký, zurčiaci potok. A ja som sa bála skákať po kameňoch, tak ma nenapadlo nič lepšie ako sa vyzuť a vliezť do vody, ktorá mala aj v lete len pár stupňov. Úsmev mi zamrzol na tvári, lebo to bolelo ako keby ma niečo bodá, ale ten pocit, keď som vyšla z vody a natiahla sa na lúke so slovami, že nikam nejdem, lebo tam je dobre, bol na nezaplatenie :) Všetko to tam voňalo, bzučalo, ja som ležala v mravenisku a bolo to super :) A maska mi to tak nejako pripomenula :) Hustá maska sa výborne rozotiera po tvári, nepotrebujem ani štetec. Nanášam ju na vyčistenú pleť a umývam ju hubkou, keď zaschne. Na jedno použitie stačí málo masky, ktorú rozotriem v tenkej vrstve. Tých 10  minút je ideálnych. Masku zmývam vždy iba s hubkou, tak ide ľahko a rýchlo dole. Výsledok je viditeľný: pleť je čistejšia, žiarivejšia, hladká ako detská prdelka. Neporadí si so všetkými čiernymi bodkami, ale niektoré zmizli, takže som bola spokojná :)

Plusy:
  • milý obal
  • spĺňa ekologické pravidlá ochrannej známky Ecocert
  • príjemne vonia
  • hustá, dobre sa rozotiera aj bez štetca
  • upokojuje zapálené miesta, pleť je čistejšia, žiarivejšia, hladká na dotyk
Mínusy:
  • azda jediným je len to, že niektoré čierne bodky ostali na mieste ( to potom vyrieši náplasť na tých malých odporných protivníkov)
Masku si veľmi obľúbila aj moja mamina, používame ju teraz obe a to bude príčina toho, prečo maska za chvíľu nebude :) Kúpite ju na už spomenutej stránke http://www.biokrasa.sk/, kde 75 ml masky stojí 5,4. Zaujímavé informácie nájdete aj na Facebooku.

Poznáte túto francúzsku kozmetiku? :)


You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Všetko najlepšie ešte raz, tak oddchuj a skoro sa uzdrav. Nepoznám ale vyzerá skvele

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Deniska :) Je úžasná, ja som si kúpila aj balzam na pery, čokoládový, a je super! Mám odtiaľ aj dva oleje, kokosový a marhuľový a strašne som spokojná, vrelo odporúčam :)

      Odstrániť
  2. Aké náplaste používaš na čierne bodky??? :) Pri čítaní tvojho blogu, mám pocit že v oblasti kozmetiky som ešte za opicami:) Ale veľmi rada si čítam tvoje príspevky:P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som TianDe, ale v drogérii kúpiš od viacerých značiek :) Ďakujem Didka, som rada, že ťa bavia :)

      Odstrániť
  3. Od Marilou Bio som asi pred rokom mala píling na tvár. Bol síce fajn, ale aj tak sa mi zdal byť umelý. Vôňa bola dosť chemická a pílingové čiastočky boli akoby z pomletých plastov. Neviem, čo si o tom mám myslieť :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto maska vonia príjemne, ešte mám peeling, ten nevonia skoro vôbec. Zaujímavá skúsenosť, ale musí to zamrzieť, keď si niečo také človek kúpi a nie je celkom spokojný

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe