Keď sa sklamem vo výbere kozmetiky

20:48

Každá z nás si občas kúpi výrobok, ktorý jej nesadne. Ja sa snažím starostlivo vyberať všetko, čo kupujem, o výrobkoch si čítam na internete, pozerám zloženie a odporúčania. Preto sa mi len zriedka stane, že si kúpim niečo, s čím nie som spokojná. V decembri som mala v zľavovej knižke 50% zľavu na Spot Corrector od Garnieru. Mojej mamine padol do oka, tak som si o ňom čítala na iných blogoch a väčšinou to boli pozitívne hodnotenia. Povedala som si, že tých 5 eur obetujem. Nuž, suverénne sa stal najhorším výrobkom, ktorý som si minulý rok kúpila.

Krém má 50 ml


Je v hliníkovej tube



O výrobku si môžete prečítať:

     "Vyskúšajte unikátnu zjednocujúcu hydratačnú starostlivosť od Garnier! Garnier Dark Sport Corrector je krém, ktorý dokonale redukuje všetky škvrny na pleti (po akné, starecké škvrny, škvrny od slnka..). Jeho zloženie je obohatené o vysokú koncentráciu vitamínu C, ktorý je zámy svojimi antioxidačnými a zosvetľujúcimi účinkami. Viditeľne redukuje rôzne druhy škvŕn a zjednocuje tón pleti. Pokožka je rozjasnená aj bez make-upu.

Špeciálny hliníková tuba zaisťuje optiálne účinky vitamínu C. Aplikujte každé ráno a/alebo večer na celú tvár. 


Zloženie: aqua, glycerin, ascorbicacid, hydrogenated polyisobutene, cyclohexasiloxane, potassium hydroxide, dimethicone, sodium styrene copolymer, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, alcohol, benzyl salicylate, biosaccharide gum-1, carbomer, citral, citrus medica limonum extract/lemon fruit extract, disodium edta, gentiana lutea extract/gentiana lutea root extract, geraniol, glyceryl caprylate, hydroxyethylpiperazine ethane sulfonic acid, limonene, linalool, nylon-12, peg/ppg-18/18 dimethicone, phenoxyethanol, salicylic acid, sodium anisate, sodium hydroxide, sodium levulinate, sodium methylparaben, tocopheryl acetate, xanthan gum, parfum."

Prvým sklamaním je obal. Je hliníkový a ja ich neznášam. Čím menej krému je v tube, tým je pokrivenejší a majú sklon praskať. Ale chápem, že je to potrebné, aby si zachoval svoje vlastnosti. Preto by som sa cez to vedela preniesť. Má tenký aplikátor, z ktorého mi zo začiatku hneď po otvorení krém sám vytekal. Výrobok má veľmi príjemnú, citrusovú vôňu. Takú ľahučkú, letnú, tá jediná sa mi na výrobu páčila. Konzistencia je hustejšia, krémová, nerozteká sa. Krém je ľahký, nemastný. Tým by som skončila s tým, čím si ma získal. Viac je toho, čím ma odradil a to je príčina, prečo teraz stojí na poličke a neviem, čo s ním, pretože strašne nerada vyhadzujem niečo, čo sa dá použiť, ale na druhej strane, nikto ho nechce používať. Asi ešte chvíľu počkám a potom ho ozaj vyhodím. Krém sa vpije do pokožky rýchlo a nezanecháva ju mastnú. Ale lepkavú. Lepkavý pocit pretrval hodnú chvíľu po nanesení. Ok, aj s tým by som vedela žiť. Ale pleť ma po ňom štípala, hoci ju nemám citlivú ani ju len tak ľahko niečo nepodráždi. Myslela som si, že tento pocit prejde, že je to len reakcia na nový krém. Štípanie však neprechádzalo ani po týždni používania, po dvoch som už bola skeptická a vzdala som to. Pozitívne bolo, že pleť hydratoval, no ani to ho nezachránilo.Opätovne som sa k nemu vrátila v januári, ale všetko bolo také isté. Krém mi proste absolútne nesadol. Ani mojej mamine, ktorá sa naň tešila ( možno ju konečne presvedčím, že prejdeme len na prírodnú kozmetiku).

Plusy:
  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia
  • hydratoval pleť
Mínusy:
  • nemám rada hliníkové obaly
  • zo začiatku mi sám vychádzal z tuby
  • zanechával na pleti lepkavý pocit
  • pleť ma po ňom štípala
Priznám sa, keby som ho nekúpila za polovicu, asi by som si vynadala, že som si ho kúpila. Mne nesadol, ale každopádne, čítala som naň aj pozitívne ohlasy, takže opäť sa mi len  potvrdilo, čo hovorí moja mamina: sto ľudí ti to vychváli a sto prvý to pohaní. Kúpila som ho v DM-ke, kde stojí necelých 10 eur.

Máte s ním nejaké skúsenosti? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja som naň ešte nenarazila ani som o ňom nepočula. Aj mne je vždy ľúto kozmetiku vyhadzovať, tak ju buď dám kamarátkam alebo sesterniciam, s tým, že ak sa im to nebude páčiť majú to hodiť rovno do koša :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som ho aj dala, ale bojím sa, aby s ním nemali také isté problémy. Ale nechcem ho ešte vyhodiť, to mi je proti srsti :)

      Odstrániť
  2. A to som si ho chcela kúpiť :( No čo už asi nebudem riskovať peniaze na niečo čo funguje takto..A na pleti si si nevšimla nič z toho aby pomohol?

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, lebo som ho po ani nie dvoch týždňoch celkom prestala používať. Ale na iných blogoch nič podobné nespomínali, skús sa pozrieť na ne, či im pomohol :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe