Slimačí krém? Áno!

11:14


Súčasťou výhry na blogu Modrej Púpavy bola vzorka krému Elicina, ktorý sa získava so sekrétov slimákov. Podobne ako vzorka levanduľového oleja (prečítať si o ňom môžete TU), aj táto bola dosť veľká a používala som ju pár týždňov. Pár dní pred tým, ako som krém začala používať, som našla zaujímavý článok o tom, čo všetko v kozmetike robí divy. Kaviár, včelí jed, slimačie sekréty, hadí jed, to všetko a mnoho ďalších sú obľúbené, pretože sú nesmierne účinné. Keď som levanduľový olej minula, vrhla som sa na krém :)

Helix Aspersa Müller



400 gramové balenie krému Elicina Plus
Vzorka mala 7 ml

O kréme si môžete prečítať:

      "
Krém Elicina Plus má svoje vzácne vlastnosti vďaka obsahu sekrétu slimákov Helix Aspersa Müller a navyše je obohatený o starostlivo vybrané zvlhčovadlá, ktoré Vašej pokožke poskytnú vyváženú a účinnú hydratáciu. Blahodarne pôsobí na pleťové bunky a má úžasné regeneračné vlastnosti. Veľmi dobré výsledky dosahuje pri liečbe akné, jaziev po akné, jaziev po chirurgických zákrokoch, keloidných jaziev, popálenín, vrások, strií a pigmentových škvŕn. 

Elicina Plus krém je organický, hypoalergénny, neparfémovaný. Nemá žiadne vedľajšie účinky, môžu ho používať aj deti a tehotné ženy.


Spôsob použitia: aplikácia krému sa líši podľa typu Vašej pleti. Pre suchú až veľmi suchú pleť používajte 2-krát denne 2-3-krát do týždňa. Pre mastnú pleť používajte 2-krát denne 5-6-krát do týždňa. 

Slimačí extrakt je získavaný neinvazívnym spôsobom - z látky, ktorú slimáky zanechávajú pri bežnom presúvaní sa z miesta na miesto."


Ako prvé ma prekvapilo, ako dlho jedna vzorka vydržala. Mala 7 ml. Mám mastnú pleť a v popise je uvedené, že sa má používať dva razy denne 5-6 dní v týždni. Ja som ho používala väčšinou iba  večer (ak som sa nelíčila, tak aj ráno miesto denného krému), vždy po dôkladnom vyčistení pleti. Priznám sa, a naozaj neviem prečo, som čakala, že krém nebude voňavý. Opak je pravdou. Je neparfémovaný, keď si k nemu privoniam, cítim len jemnú, nevtieravú vôňu, ktorú ani pri nanášaní na pleť nie je veľmi cítiť. Je dosť hustý, nerozteká sa. Krém je ľahký a nemastný. Do pokožky sa vpije rýchlo, po jeho použití neostáva ani mastná, ani lepkavá. Na jedno použitie stačí troška krému, ľahko ho rozotriete po celej pleti. Už roky ma trápia fľaky po akné. Má svetlú pleť, najmä teraz v zime a po vyrážke mi ostáva červený fľak. Make up ho prekryje, ale keď sa nelíčim, trápi ma to, lebo na svetlej pokožke farebné ranky doslova svietia. Keď som sa dočítala, že okrem hydratácie má i regeneračné vlastnosti, na používanie som sa tešila o to viac. Pleť hydratuje naozaj výborne, po nanesení je pleť hydratovaná, svieža a jemné linky sú vyhladené. Po prvých dňoch som si výraznejšie zmeny nevšimla, ale nehádzala som flintu do žita, lebo liečba takýchto problémov je dlhodobá, niekedy ešte aj po dvoch mesiacoch vidno fliačiky, prípadne malú jazvičku. Viem, že keď sa v lete opálim, neostane po nich ani stopa, ale potom pleť opäť vybledne a sme tam, kde sme boli :) Preto uprednostňujem krémy, reparačné krémy alebo oleje. Keď som krém používala dva razy denne, čo bolo najmä cez víkend, všimla som si, že pleť je jasnejšia, hladká a fliačiky menej nápadné. Myslím, že keby som mala plné balenie a používala ho ešte pár dní, fliačiky by zmizli definitívne. Určite ma to prinútilo premýšľať nad tým, aby som si na krém našetrila.

Plusy:
  • možnosť vybrať si z dvoch balení ( 20 a 40 gramov)
  • neparfumovaný výrobok
  • dobrá konzistencia, nerozteká sa
  • ľahký, nemastný, pokožka po jeho použití nie je lepkavá ani mastná
  • pleť hydratuje a pomáha hojiť fliačiky, akné
Mínusy:
  • žiadne som nenašla
Krém kúpite na stránke Modrá Púpava, kde 20 g balenie stojí 11,99 a 40 g balenie 22,99.

Máte skúsenosti s týmto krémom? :)
     
                                                      

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ja som jedno leto hrozne pribrala a urobili sa mi strie. Asi si ho kúpim a vyskúšam to na to, pretože mi na to ešte nikdy žiadne krém nezabral. A aj keď som schudla, stále ich tam mám a vyzerá to veľmi nepekne.
    Takže za mňa určite super tip! Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne na strie ešte nič nepomohlo :( Začala som chudnúť, keď som musela zmeniť stravu, urobilo sa mi strie a koniec. Ale tiež som premýšľala nad tým, že by som si ho na strie kúpila, aj keď len to menšie balenie a keby zabralo, vezmem väčšie.

      Odstrániť
  2. Lucka, to je fajn, že ti Elicina pomohla na tie fliačky. Myslím si, že na akné je veľmi dobrá. Slimačí sliz má veľmi dobré antiseptické, regeneračné a zosvetlovacie účinky. No účinky na strie nie sú také jednoznačné. Výrobca úvádza, že Elicina je účinná aj na strie, dokonca mám niekde aj zahrabanú taliansku štúdiu z nejakého inštitútu, ktorá tieto účinky potrvrdzuje. Ale strií sa žiaľ nedá zbaviť! Pokiaľ nie sú veľmi staré, tak ich Elicina dokáže trochu zmierniť. Ale vyhladiť žiaľ nie. A aj to vyhladenie trvá dlho. Na strie treba jednoducho zmeniť pohľad :o) Treba ich brať ako odznak cti ;o) Všetci máme v živote obdobie, ktoré nie je úplne ideálne priberieme, schudneme nestravujeme sa najlepšie. Strie sú len spomienka na toto obdobie. Aj modelky z časopisov majú strie, celulitídu, všelijaké materské znamienka. Len sú vymazané vo photoshope. Netreba sa stresovať pokusmi o dokonalosť. Nikto nie je dokonalý dievčatá. A celkovo, dokonalosť je hrozne nudná ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach Eňa, na jednej strane si ma nepotešila. Dúfala som, že strie porazím :) Ale na druhej máš úplnú pravdu. Nikto nie je dokonalý a to je na tom to pekné :) Hej, na fliačiky je úplne super, aj pekne hydratuje, dobrá kombinácia, aby bol obľúbeným nočným krémom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si bola spokojná, trochu som sa bála aby ti Elicina nedráždila pleť. Viem, že ju máš citlivú a slimačí sliz obsahuje kyselinu glykolovú. No pravdepodobne nemá takú vysokú koncentráciu aby ti dráždila pleť. Ale čo sa týka tých červených fliačkov je na ne dostatočne účinná, veľa našich zákazníkov si pochvaľuje práve tieto zosvetľovacie účinky.

      Odstrániť
    2. Niečo mi ju naozaj vie podráždiť, ale skôr sú to produkty z drogérie, ktorým sa pomaly učím vyhýbať a snažím sa moju rodinu preorientovať na prírodnú kozmetiku :) Pri tomto kréme som nemala najmenší problém.

      Odstrániť
  4. Mám problém S pletou je mastná A citlivá. .Všetky krémy čo som používala A neboli lacné mi nerobili dobre buď ma pleť stúpala ale bo palila a dokonca Aj zacervenala. ..myslite že ten krém mi bude vyhovovať. .ďakujem S pozdravom Patricia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Paťka, podľa popisu tipujem, že máš dosť citlivú pleť. Elicina krém obsahuje kyselinu glykolovú, ktorá môže dosť dráždiť, preto si myslím, že nie je vhodná. Radšej by som sa spýtala v lekárni alebo v obchodíku s prírodnou kozmetikou, čo by na takéto problémy odporučili.

      Odstrániť
  5. mě se po 30 splašily záhadně hormony a vrátila se mi puberta. Dermatolžka mi doporučila kozmeitiku se šnečím extrakem. Fak pomohla:-)i byˇje to divné, mám ráda zvířátka, ale výrobce mě ujistil, že pří odebírání slizu nijak nerpí. Kupuji tu http://www.salondoma.cz/kosmetika-se-snecim-extraktem/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe