Moje výtvory č.3

14:35

V dnešnom príspevku by som Vám rada ukázala zopár ďalších drobností, ktoré som vyrobila. Sú medzi nimi aj moje dve srdcové záležitosti, z toho jedna vznikla úplnou náhodou po nevydarenom kroku so štetcom :) Výrobe dekorácií sa venujem zopár rokov. Predtým som si o sebe myslela, že som úplný antitalent na všetko. Moja kamarátka maľuje, zdobí, kreslí, a preto mala doma vždy veľa zaujímavých pomôcok. Akrylové farby ma priťahovali najviac a raz, keď som s ňou bola v obchodíku s kreatívnymi potrebami, vo me skrsla myšlienka aspoň to vyskúšať. Všetky tie farby, laky, pasty nie sú lacná záležitosť, preto som si kúpila za 3 eurá jednu oranžovú farbu a utekala domov, aby som to mohla skúsiť. Odvtedy mám doma desiatky farieb, laky, lepidlá, trblietky :) Je to balzam na dušu, keď ma niečo trápi, sadnem si k farbám. Keď som bola mladšia, smútok a bôle som prenášala na papier a vznikali tak básne a poviedky. Dnes vznikajú vázy, misky či sošky :)





Táto miska je moja srdcová záležitosť. Veľmi sa mi zapáčila :) A vznikla náhodou :) Poznáte soľný peeling Pupa? Má 750 ml a obal je veľký biely s ružovými písmenkami. Ak ho nepoznáte, tak toto je on :) Bolo mi ľúto ho vyhodiť, tak som sa rozhodla, že z neho bude nádoba na niečo (vtedy som ešte netušila, na čo). Nafarbila som ho na strieborno, ale farba zle držala a slabšie kryla, preto som potrebovala niekoľko vrstiev. A každá musela veľmi dobre uschnúť, inak by to bolo nepekné. Už som sa chystala na posledný náter, keď som si všimla, že som ťahom štetca strhla kusisko farby a opäť na mňa vykukol biely obal. Až ma studený pot oblial. Vedela som, že to pekne neopravím, lebo to bude vidno a nechcela som to vyhodiť, boli to dve hodiny roboty a niekoľko eur za farbu.Tak som vzala  čiernu krajku, nalepila kamienky (sú krivo, to jediné ma trochu hnevá), pridala trblietky a hrubú šnúrku, ktorá zakryla ryhy na šraubovanie. Odkladám si tam pomôcky pre krásne nechty a stále to považujem za jednu z tých najkrajších vecí, aké mám v izbe :) 




 Žabka bola hotová raz dva :) Potrebovala som len niekoľko farieb (dve zelené, žltú, bielu) a trblietky. Žabka mala miesto medzi kvetinami na kameni, kým sa s ňou moja mačka nerozhodla hrať. Žiaľ, prvý aj posledný raz.




 Moja druhá srdcová záležitosť :) Lebo sú na nej dva odtiene fialovej a kvietky. Nebolo to nič ťažké, len časovo náročné, kým som si (s pravítkom, sama sa divím, že som na to mala nervy) namerala, kde aká farba pôjde, kým to uschlo a kým som polepila kamienky. Kvietky som namaľovala nastrieborno a veľmi sa mi to zapáčilo. Dnes si do tejto drevenej nádobky odkladá sestra drobnosti, aby sa jej nepovaľovali po stole.



Toto je nostalgická spomienka na môj prvý vzťah :) Priateľovi som kúpila nádherný strieborný kríž a rozhodla som sa, že ho dostane v truhličke. Bola drevená, preto sa super namaľovala.



 Táto oranžová váza je môj úplne prvý výtvor :) Na nej som sa učila, ako farbiť na sklo, ako použiť krakelovací lak, ako lepiť kamienky. Mamina do nej dodnes aranžuje kytice :)




Môj prvý pokus o dekupáž :) Servítková technika nie je zložitá, ale potrebuje prax. Ja som sa pri prvom pokuse oblepila lepidlom a servítkou a ani za svet to nešlo dole ani z prstov, ani so štetca :) Dnes je miska len ozdobu, občas dám do nej na stôl cukríky.




A moja druhá váza, tá išla krstnej mamine do kuchyne :) Zlepšila som sa vo farbení i používaní krakelovacieho laku (popraskaný efekt, ako na starých hlinených nádobách), ale nalepiť kamienky rovno stále neviem :) Preto to otáčam vždy tou vydarenejšou stranou :)

Máte nejaké ne/vydarené pokusy o vytvorenie niečoho podobného? :)

You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. Já na nějaké tvoření vůbec nejsem, ale ty jsi moc šikovná :)
    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem :) Ešte sa musím veľa učiť, ale hlavné je, že si pri tom oddýchnem :)

      Odstrániť
  2. Ja som skúšala maľovať tričká a dopadlo to celkom v pohode lebo som skúšala úplne jednoduchý obrázok :D ale najradšej vyrábam veci z papiera či už nejaké krabičky alebo darčekové tašky a veľmi ma bavilo aj 3D origami z papiera- robila som lebute :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak tvoje výtvory sú veľmi pekné :D

      Odstrániť
    2. Ďakujem :) Ja najradšej robím s drevom alebo papierom, lebo sa mi na ne najľahšie nanáša farba :) Ja neviem pekne kresliť, ale tak, vynahradzujem si to inak :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe