Nefalšovaný vanilkový zážitok

18:30

Keď pečiem, vždy sa teším na recepty, v ktorých sa objavuje vanilka. Zbožňujem jej vôňu i chuť, patrí k mojim najobľúbenejším a aj v kozmetike je jedinečná. Jej pôvodným domovom bolo Mexiko, veľmi ju obľubovali Aztékovia, ktorí pripravovali špeciálny kakaový nápoj s príchuťou vanilky. Okrem príjemnej arómy boli vanilke pripisované aj rôzne blahodarné účinky, od celkovej vzpruhy po jej pozitívny vplyv na srdce. Dnes sa okrem Mexika pestuje vanilka na ostrovoch v Indickom oceáne, na Madagaskare, na Srí Lanke, na Bahamách, či v Indonézii. Cesta za vanilkou by bola teda poriadne exotická :) Neváhala by som, Madagaskar, Bahamy i Srí Lanka by boli tiež vynikajúcou dovolenkovou destináciou. Ale keďže dovolenka tak skoro nebude, radosť som si urobila vanilkovým balzamom na pery od Soaphorie.





O balzame si môžete prečítať:

     "Zvláčňujúce balzamy na pery od Soaphoria s neodolateľnými vôňami a chuťami, dokonale pery ošetrujú, dodávajú im všetky aktívne látky, ktoré potrebuje na hydratáciu. Vyživujúca textúra s prírodnými olejmi, včelím a mandľovým voskom, a vitamínom E podporuje regeneráciu pier a vytvára na nich ochrannú vrstvičku a zabraňuje ich vysúšaniu. Zloženie: Butyrospermum Parkii, Theobroma Cacao, Cocos Nucifera Oil, Olea Europaea, Cera Alba, Natural Aroma"

Téglikové balzamy sú v ponuke v siedmich príchutiach: čokoláda, vanilka, med, mäta, citrus, ruža a ovocný sad. Okrem nich sú momentálne v ponuke aj voňavučké novinky levanduľa (tá bude raz moja!), lipový kvet a medovka (aj tá musí byť božská). Má 10 gramov a téglik ukrýva zlatožltý balzam, ktorý vyzerá veľmi pekne. Aj na poličke. Je maličký a šikovný, vojde sa do malej kozmetickej taštičky. Možno si spomínate na moje delenie balzamov na denné - vysúvacie, ktoré môžem mať so sebou všade, a nočné - v tégliku, ktoré používam zväčša len na noc. Je to najmä preto, lebo sa musia nanášať prstom a treba si dôkladne umyť ruky, aby sa do balzamu nedostali baktérie. A keďže počas dňa, keď som rozbehaná , raz v autobuse, raz vo vlaku, kde sa ruky umyť nedajú, nosím len vysúvacie balzamy. Preto si musím kúpiť ten levanduľový :) Z toho dôvodu som mávala môj vanilkový poklad na stole a používala som ho len doma, najčastejšie pred spaním. Vonia krásne. Sladká vôňa vanilky je potešením pre všetky zmysly, na svoje si príde čuch i chuť. Nie raz som balzam ochutnávala a musela som ho naniesť zasa. Má veľmi dobrú konzistenciu. Je tuhý, ale mäkší a pri dotyku sa topí, vďaka čomu sa ľahko nanáša na pery. Pery chráni pred vysušením, hydratuje ich a zjemňuje. Všimla som si, že pomalšie hojí prasknuté pery. Je veľmi dobrý ako prevencia pred vysušením, ale keď som mala trošku popraskané pery, lebo som si doma večer zabudla balzam a fúkalo, používala som iný, ktorý ich opravil rýchlejšie. Napriek tomu som si ho nesmierne obľúbila, lebo veľmi dobre hydratuje a chráni pery v každom počasí.

Plusy:
  • jednoduché, šikovné balenie
  • krásna vanilková vôňa a príjemná chuť
  • dobrá konzistencia, ľahko sa nanáša na pery, lebo nie je tvrdý
  • pery hydratuje a chráni pred vplyvmi počasia, sú vyživené a jemné
Mínusy:
  • pomalšie pomáha hojiť popraskané pery, prípadne ranky po opare
Balzam kúpite na stránke http://www.soaphoria.sk/ alebo v partnerským eshopoch, cena je 2,50.

Čo vanilkové máte najradšej? :)

You Might Also Like

13 Vaše komentáre

  1. Ja som závislák, pokiaľ ide o vanilkovú vôňu. Takže vždy keď vidím niečo vanilkové, musí to byť moje. Napr. vanilkový hojivý zázrak od Oriflame, šampón na vlasy a krém na ruky od Balea a kopec ďalších :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ti úplne rozumiem :) Ja mám teraz vanilkový čaj a neviem sa dočkať, kedy sa okolo mňa rozleje vanilková vôňa :)

      Odstrániť
  2. V najbližšej mojej objednávke bude asi čokoladovy alebo citrusovy!!Mal byť už v tejto ,no medovkový organický nám skrížil cestu:D:D...Musí voňať krásne a konečne nejaka recenzia aj na tieto balzamy!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten organický balzam si ma navnadila ty :D Dúfam, že čoskoro bude môj :) Lebo Soaphoria má zasa podozrivo veľa super nových produktov :) Tento balzam som mala dlhšie, len som ho chcela minúť a potom písať :)

      Odstrániť
    2. To ano,vyzerá to že sa chystajú aj šampóny,kondicionery aj telove kremy podla novych sekcii, v ktorých ešte sice nič nie je ..:D:) Potom čakam aj tvoj nazor a recenziu na ten organicky balzam:))

      Odstrániť
    3. ..či som ti dala dobrý tip :P

      Odstrániť
  3. Ten musí byť úžasný, ani tá cena nie je zlá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá cena bola tiež jeden z faktorov, ktoré ma zlákali :)

      Odstrániť
  4. Mam radsej balzamy, ktore netreba nanasat prstom. Tato znacka vsak vyzera zaujimavo a ked sa mi minu nejake vyrobky, je mozne ze si od nich nieco kupim. Snazim sa totiz vyhybat hromadeniu kozmetiky.
    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prírodná kozmetika, ešte aj slovenská... preto ma zlákala :) Už som tam dva razy nakupovala a mám ďalší wishlist, čo chcem :)

      Odstrániť
  5. Vyzerá lákavo, už sa dlhšie na soaphoriu chystám...

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe