Ako si urobiť stojan na bižutériu rýchlo, ľahko a lacno :)

18:40

Maminka aj ja máme veľmi rady bižutériu. Každá z nás má v izbe svoj vlastný stojan, kde si ukladá krásne poklady. Pred niekoľkými mesiacmi som sa rozhodla všetko reorganizovať, a preto som začala zháňať pekné stojany na náušničky, náramky aj retiazky. Ani som len netušila, aký veľký problém to bude. Buď bol stojan malý, alebo drahý, alebo vypredaný. Nebudem klamať, prišlo mi ľúto vyhodiť 20 eur za stojan, kde nedostanem ani tretinu toho, čo mám. To bol impulz, ktorý som potrebovala, aby som si stojany vyrobila. Na mieru, podľa seba, podľa mojich predstáv. Dnes som dokončila maminkin. Nepotrebovala som veľa, len korkovú nástenku, farby, lak, lepidlo, stužky, nejaké ozdôbky, špendlíky, štetec a chuť tvoriť :)












Túto pseudokorokovú nástenku sme kúpili v nejakom hypermarkete za ani nie 4 eurá. A prečo pseudo? Lebo som zistila, že je to len kartón s tenučkou vrstvou pripomínajúcou korok. A čo je horšie, nástenka nebola rovnako veľká ako rám, voľne si v ňom poletovala a bola nesmierne krivá. Sestra ju do novej izby nechcela (ani sa nedivím, ja by som ju v takom stave hodila von oknom), preto ostala pohodená na kope s vecami, o ktorých osude sa ešte nerozhodlo. Vlastne, ja som o ňom pred pár dňami rozhodla. Pri tvorení je najúžasnejšie to, že možno popustiť uzdu fantázii a tvoriť a tvoriť a tvoriť  :)
Postup bol veľmi jednoduchý:
  • rám som natrela nabielo, nechala poriadne uschnúť, potom som naniesla krakelovací lak, ktorý spôsobuje popraskaný efekt, naniesla poslednú vrstvu bielej farby a nechala uschnúť
  • potom som sa vrhla na korkovú časť. Bola fľakatá a neskutočne rýchlo pila farbu, preto som jej minula viac, ako som plánovala. Napriek tomu som celkom spokojná, lebo výsledný efekt je viac ako uspokojivý a nie je vidno všetky fľaky, ktoré som s vervou zatierala. Tiež som to nechala poriadne zaschnúť
  • potom prišli na rad kvietkové stužky. Mali zakryť poobíjané miesta, ktoré vznikli tým, že nástenka narážala do rámu, ktorý bol väčší ako ona skoro o centimeter. Stužka nielenže zakryla obité miesta, ale aj zapadla do drážok, vďaka čomu sa už nič hýbať nebude. Je trochu krivo, ale vzhľadom na stav materiálu ma to nerozčuľuje
  • následne som začala lepiť ozdoby. Rozhodla som sa, že celé moje veľdielo sa bude niesť v jemnej dievčenskej ružovej, preto som zvolila saténové srdiečka, kovové ružičky a drevené kvetinky v sladkých ružových tónoch. 
  • Špendlíky boli napichnuté raz dva, ľahko prešli pseudokorkovou časťou a ostali pevne držať.Veľmi ma to potešilo, lebo sa mi nechcelo hľadať hrubšie klince, ktoré by boli nápadné a neboli by tam veľmi pekné. Úmyselne som ich nedávala v jednej výške (koniec koncov, to môžem kedykoľvek podľa pravítka vyrovnať), občas nižšie, občas vyššie, aby sa o seba prstene veľmi nedotýkali a mám pocit, že ich od seba lepšie odlíšim a mám väčší prehľad. Ružovú pásku som použila pod prstienky a náramky, je veľmi pevná, aj špendlíky v nej držia omnoho lepšie, čo som potrebovala, keďže masívne prstene sú dosť ťažké a bála som sa, aby postupne nevylomili špendlíky aj s tenučkou korkovou vrstvou
Keď sa tak na to pozerám, nebol to ani drahý špás: nástenka stála tri eurá, farby asi 3 eurá, stužky okolo 1,5 a ozdôbky boli za pár centov, keďže tie kupujem vo väčších baleniach. Nebolo to ani 10 eur, užila som si krásne farebné popoludnie so štetcom v ruke, dobrou hudbou v ušiach a úsmevom na perách, lebo som robila niečo, čo milujem a má to zmysel.
Výsledný stojan sa mi veľmi zapáčil, som rada, že aj mamine a už sa teším na ďalšie drobnosti, ktoré ma v najbližších dňoch čakajú :)

Ako skladujete svoju bižutériu? :)

You Might Also Like

16 Vaše komentáre

  1. krása :) po premaľovaní izby sa do toho pustím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nepomyslas nahodou ze pojdes na matersku? Pretoze ako sledujem blogy, vsetky zeny zacali pridavat tvorive blogy v case ked boli tehotne :-)

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aaale kde, na to treba dvoch a ja som sama :) Tvorím roky, len posledné mesiace nebolo veľa času a možností :) Teraz mám v izbe konečne miesto, tak tvorím omnoho viac.

      Odstrániť
  3. Super nápad! Teď už vím, jak zužitkovat staré nástěnky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, ja vždy tvrdím, že všetko sa dá nejako využiť :)

      Odstrániť
  4. To by ma nenapadlo :O :) krásne
    Uobila by som si ale ja som si kúpila takýto :) :
    http://www.xdarceky.sk/organizer-na-sperky-p-3892.html
    Teraz hľadám stojan alebo organizér na laky na nechty ... :/ nemáš nejaký nápad? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento organizér poznám, len sa bojím, že keby sa mi v ňom o seba opierajú náušničky alebo náramky, ľahšie sa mi ošúchajú. Preto som si ho nekúpila, hoci z xarčekov objednávam. Ja som si laky začala ukladať do poličky v izbe, ale tiež dumám, ako inak by som ich mohla uložiť, ak na niečo prídem, dám vedieť :)

      Odstrániť
  5. presne toto sa mi páči,netreba vždy kupovať nové,niekedy sa dá doma urobiť skvost.šikovná si.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, ja rada mením staré veci na nové, ušetrí mi to peniaze, zabavím sa pri tom a niekedy sa mi to aj podarí :)

      Odstrániť
  6. Je to fakt super ! Niečo také by sa mi zišlo, lebo už nemám prehľad o mojich šperkoch :D

    NIKA :)


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to super a vždy si to vytvoríš podľa svojich predstáv :)

      Odstrániť
  7. Díky za tip , vypadá to suprově! :)

    michaeela-b.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe