Pomocníci, vďaka ktorým sme krajšie a krajšie

19:10

V dnešnom článku vám ukážem niekoľko pomocníkov, ktorí mi denne uľahčujú čistenie pleti, odstraňovanie chĺpkov či spohodlnia chôdzu v lodičkách. Keď som bola mladšia, nič  z toho som nepoužívala a dnes viem, ako veľmi by mi vtedy pomohli. Rada sa prechádzam v drogérii medzi regálmi a hľadám, čo z toho by som rada skúsila, čo by bolo užitočné a čo z toho sú kraviny. Občas si kúpim aj tie. Niekedy si poviem, ako dobre som nakúpila a keď sa na to pozriem zblízka, vynadám si :) Tieto výrobky sú však moje zlatíčka.






Orezávač obočia je v mojom kozmetickom svete pomerne nový. Našla som ho v DM drogérii pred niekoľkými mesiacmi. Sestre som hľadala závesné zrkadielko, ktoré by si mohla vziať na intrák a vo vedľajšom stojane som našla toto. Vzala som jedno balenie, na skúšku, aby som videla, či to má nejaký zmysel. Má. A veľký. Orezávač obočia je rýchla a jednoduchá pomôcka, ktorá ma zachráni vždy, keď nemám čas alebo chuť vytrhávať si moje brežnevovské obočie. Jedna kozmetička mi raz povedala, že trhanie nie je najšťastnejšia voľba, kým iná mi povedala, že trhanie je najlepší spôsob úpravy. Tak si vybrala. Niekedy trhám, niekedy použijem orezávač. Nebolí to, ľahko sa s ním pracuje, možno ho použiť aj nad hornú peru. V DM som kúpila balenie, ktoré obsahuje 3 kusy a stojí 4 eurá. Na internete som našla predaj po kusoch, jeden stál necelých 40 centov, ale tam bolo treba urobiť nákup nad určitú sumu, čo bolo zbytočné, preto som nakúpila v drogérii. Mám otvorené  prvé balenie a už som si kúpila druhé do zásoby, lebo je to naozaj šikovná pomôcka. 



Samolepiace vložky na päty sú výborné. Tieto sú značky Essence. Bývajú v takom papierovom obale, ale ja som ho hlúpo zahodila skôr, ako som ho stihla odfotiť. Gélový vankúšik je mäkký a zabraňuje vzniku otlakov. Topánky sú  omnoho pohodlnejšie, aj v lodičkách sa lepšie chodí, čo oceňujem najmä na rôznych slávnostných udalostiach. Treba si však dávať pozor, ak sa raz nalepia, už ich nie je dobré odlepiť, lebo potom sa už späť nenalepia - prestanú držať na mieste. Netrhajú sa, držia tvar. Tieto stáli 2,69. Veľmi rada mám aj kožené vložky na päty, sú lacnejšie ako tieto a nájdete ich v CCC či v Humanicu. 


Tento drobec je ideálny na leto. Šikovný pomocník je vhodný pre šaty alebo tričká s vykrojenými lopatkami. Ramienka  spojí do tvaru X. Dá sa použiť na akúkoľvek podprsenku, kúpiť ho možno vo viacerých farbách. Kúpila som ho za euro a časom si kúpim aj iné farby. 




Túto morskú hubu milujem! Huby sú z oblasti Floridy či Bermudských ostrovov, na ich zber treba povolenie a zbierajú sa za prísnych podmienok a noriem. Táto mäkká hubka je vhodná ako náhrada odličovacích tampónov, pomáha prekrviť pokožku. Po namočení je mäkká a jemná, ako pohladenie. Mala by vydržať niekoľko rokov, ak sa bude správne používať. S jej použitím mi pri umývaní pleti vzniká z gélov bohatá pena, perfektne umýva, odličuje a odstraňuje aj pleťovú masku. Jej cena sa pohybuje od 1,40, závisí to od jej veľkosti. 




Masky z netkanej textílie slúžia na to, aby sa účinné látky z masky lepšie vstrebali do pokožky. Stačí naniesť svoju obľúbený masku, jemne priložiť masku z netkanej textílie a nechať pôsobiť. Po umytí je pleť krásna a čistá. Tohto pomocníka som vyhrala a je značky Fleur de Lis.




Táto kefka bola v Avone skvelá myšlienka, lebo z jednej strany je mäkšia, penová časť, na druhej trochu drsnejšia kefka. Obe jemne a pekne čistia pleť, masírujú a pomáhajú udržiavať pleť jemnú a hladkú.

Používate niektorú z týchto vecí? :)

You Might Also Like

20 Vaše komentáre

  1. Hubku si opisala dokonale. Používam ju tiež. :-) morske hubky najdete v eshope www.naturalisvita.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tomto eshope nájdem kopec úžasných vecí, ako tieto hubky :)

      Odstrániť
  2. túto kefku od avonu zháňam už nejaký čas.taká dobrá vec a oni ju vyradia z katalogu.
    ja som si obočie tiež holila,ked som nestihala.hlavne školu.a poviem ti,je to lepšie ako ked som si ho šklbala na tenko a teraz mám problem docieliť,aby bolo kusok širšie..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš svoju Avon lady, popros ju, aby ti dala vedieť, tá kefka je niekedy v Netto ponuke, to je taký minikatalóg, ktoré máme my Avon ladies, sú v ňom produkty, ktoré už nie sú v katalógu :) Toho som sa aj ja bála, že keby ho stále trhám, bude veľmi tenké

      Odstrániť
  3. Lucka, to je super článok, ani som nevedela koľko takých pomocníkov mi môže uľahčiť život, ale hlavne ušetriť kopec času... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja veľmi rada objavujem takéto vecičky :) Už zbieram novinky do podobného článku :)

      Odstrániť
  4. Fuha, tak s tymi ziletkami to hadam nemyslis vazne. Pred par rokmi ich predavali ako ziletky na intimmne partie a dnes su to uz ziletky na obocie? hmm. Co sa tyka trhanie verzus holenie obocia, obocie holia iba tie kozmeticky, ktore ho nevedia pekne upravit pinzetou. Obocie by som urcite neholila a toboz uz nie hornu pernu. Chlpky totiz po holeni hrubnu.

    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, ja si chĺpky nad hornou perou holím od strednej školy a chĺpky sa mi nijako nezmenili. Je mi to príjemnejšie ako trhanie, aj keď to musí byť častejšie. A s obočím som na tom rovnako, radšej použijem orezávač, ak nemám čas trhať.

      Odstrániť
  5. Kým som nemala svoju kefku od Olay, tak som používala práve túto z Avonu, ale je naozaj veľmi drsná a citlivej pleti by mohla narobiť veľa problémov.. a kde prosím ťa kupuješ tie prírodné hubky ?:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na moju mastnú pleť je dobrá, ale citlivej pleti by som ju neodporučila. Tieto hubky som kúpila na http://naturalisvita.sk/ :)

      Odstrániť
    2. Ďakujem, idem sa tam hneď pozrieť :)

      Odstrániť
    3. Sú tam rôzne veľkosti, určite sa ti niečo zapáči :)

      Odstrániť
  6. Najviac ma zaujal ten orezávač obočia.Hneď si ho letím kúpiť !!! Naozaj,niekedy mám taký citlivý deň,že ak by som si mala vytrhnúť čo i lne 1 chĺpok asi sa zložím..:) Ďakujem za takúto novinku..:))

    http://buckovapa3cia.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niektorí ľudia hovoria, že ak sa chĺpky oholia, zhrubnú. Ale pre mňa je horšia predstava, že si obočie vytrhám a už nedorastie. Preto mám orezávač rada a striedam ho s pinzetou :)

      Odstrániť
  7. Ahoj, zaujímalo by ma, či sa dá s tou morskou hubkou odličovať aj očný makeup alebo len na pleti :) V eshope sa táto informácia nepíše.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha. To som ešte neskúšala a asi by som si na to ani netrúfla, vzhľadom na to, že hubka sa môže pomerne ľahko roztrhnúť. Ja ju používam len na pleť :)

      Odstrániť
  8. ahoj :) chcela by som sa spýtať na tie samolepiace vložky od essence :) problém je v tom, že mám číslo nohy 36,5 čiže je ťažko nájsť lodičky, ktoré by mi sedeli :) mnoho žien odporúča kúpiť o pol čísla väčšie a použiť tieto vložky :) mnoho však nemá skúsenosti s týmito vložkami preto by som sa chcela opýtať, kedže si ich už mala či by mi pomohli :) ďakujem za odpoveď :) tento komentár som už písala no neviem či bol odoslaný, ak áno prepáč nebola som si istá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) To mi viacerí ľudia poradili, že keď si kúpim väčšie topánky, aby som si tam dala len tieto vložky. Naozaj sa mi to tak osvedčilo a noha v tej väčšej topánke takmer nelieta. Odporúčam aj kožené vlžky, kúpiš ich napr. v CCC alebo Humanicu, sú veľmi kvalitné, mäkké a dlho vydržia :)

      Odstrániť
  9. Ahoj, smiem sa spýtať ako pracovať so zrezávačom na obočie, nejako mi to nejde. Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ja sa nimi občas porežem aj teraz :) Je to o cviku. Pokožku jemne napnem a následne prejdem orezávačom po pokožke. Treba si ho správne pootočiť a potiahnuť. Najlepší je na už dlhšie chĺpky, pretože s kratšími neurobí nič, len podráždi pokožku :) Myslím, že na youtube boli nejaké videá, skúsim popozerať :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe