Čierna ovca od Myla

15:26

Milujem čierne mydlá. Mala som už tri, najlepšie bolo od Soaphorie, druhé bolo Mydlo z farmy a napokon kórejská Missha. Rozhodla som sa rozšíriť si vedomosti a znalosti a siahla som po čiernom mydielku novej značky - Mylo. Pre mňa dovtedy neznáma značka. Ale aké krásne mydlá ponúka! Padlo mi ich do oka niekoľko, ale rozhodla som sa začať s čiernym mydlom, potom prídu na rad ďalšie.





O uhlíkovom mydle si môžete prečítať:
      "Čierne uhlie pracuje ako magnet, ktorý vyťahuje z pokožky prebytočný maz, nečistoty a toxíny. Čajovník austrálsky pôsobí antibakteriálne a antisepticky. Dokonalá kombinácia v boji proti akné.
Mydlo je vyrobené ručne, v malých dávkach, metódou za studena. Keďže ide o čisto prírodný produkt, môžu sa vyskytnúť mierne rozdiely vo farbe a vôni. Zabalené je do recyklovaného papiera. Neobsahuje palmový olej, živočíšne tuky, umelé vône a farbivá.
Medzi používaním mydlo uchovávajte v suchu.
INGREDIENTS (ZLOŽENIE): Olea Europaea Oil (olivový olej), Aqua (voda), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Butyrospermum Parkii Fruit Butter (bambucké maslo), Sodium Hydroxide*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej zo sladkých mandlí), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové maslo), Melaleuca Alternifolia Oil (e. o. čajovník austrálsky), Activated Charcoal (100% rastlinné aktívne uhlie), Limonene**.
*potrebný na saponifikáciu olejov, v konečnom výrobku sa nenachádza.
**zložky prirodzene sa vyskytujúce v e. o.
e. o. - esenciálny olej"
Ak máte problematickú pleť a vaše problémy pretrvávajú, skúste sa pozrieť po čiernom mydle. Obsahuje totiž aktívne čierne uhlie, ktoré vyťahuje z pokožky toxíny a nečistoty, vďaka čomu dokáže bojovať s akné a krásne čistiť pleť. Obsahuje aj čajovníkový olej, ktorý ani nie je veľmi cítiť /teda vôňu, lebo jeho účinky vidieť rozhodne je. Mydielko je, ako už z názvu vyplýva, čierne. Je zabalené do recyklovateľného papiera, čiže po odbalení je dobré uložiť ho do nejakej nádobky, kam sa bude odkladať po každom použití (odkladať sa ale musí suché, treba ho vždy na nejakom teplom mieste nechať uschnúť). Je čierno čierne s pekne vyrytým názvom Mylo (milé mydlo). Ako som už spomenula, čajovníkom veľmi nevonia (čo je aj celkom dobre, lebo viacero ľudí považuje túto vôňu za rušivú a výraznú), ale nevadí. Aj tak vonia pekne. Tak mydlovo, jemne a nie rušivo. Pení dobre a hoci ono je čierne, pení buď na bielo, alebo na sivo. Výhodou mydiel je, že dlhšie vydržia. Keď si porovnám 100 g mydlo a 150 ml gél/peny, mydlo vydrží podstatne dlhšie. Keď ho vždy necháte dobre vysušiť a nerozmáča sa, má predpoklad vydržať naozaj dlho. Pekne čistí pleť, po každom umytí to je vidno. Dokáže odstraňovať aj čierne bodky (nie všetky, ale niektoré idú preč), zmatňuje a detoxikuje. Upokojuje zapálenú pokožku, urýchľuje hojenie vyrážok a pomáha prechádzať vzniku nových. Je to ručne robené prírodné a preto sa jednotlivé kusy môžu od seba trochu odlišovať. Preto sa nemusíte báť, ak je vaše a kamarátkine mydlo trochu odlišné :) Ponuka Myla je pomerne bohatá, okrem mydiel v nej nájdete aj séra, krémy či výrobky pre vašich štvornohých miláčikov.
Plusy:
  • obal z recyklovaného papiera
  • pekná vôňa
  • mydlo dlho vydrží
  • má čistiace, antibakteriálne a hojivé účinky
  • pleť čistí, zmatňuje, odstraňuje čierne bodky
Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo Čierna ovca kúpite za 4 eurá na stránke https://www.krasnakazdyden.cz/.
Máte skúsenosti s čiernym mydlom? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Mydla sa nelisia kvoli tomu, ze ide o prirodny produkt, ale kvoli tomu ze su vyrabane rucne pomerne komplikovanym sposobom, kde zmena hoci aj teploty pri ktorej mydla zreju sa moze prejavit na zmene vlastnosti. Pri mydlach je kazda varka jedinecna. O prirodnosti mydiel tiez mozno vzhladom na pouzitie hydroxidu sodneho velmi dlho diskutovat. To vsak nic nemeni na tom, ze tieto rucne vyrabane mydla metodou za studena su neporovnatelne lepsie ako to co nam ponukaju v drogeriach za 30 centov. O mydlach s obsahom uhlia som uz citala vela pozitivneho, takze snat ich niekedy vyskusam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na toto mýdlo už jsem se dívala a pořád přemýšlím jestli koupit. Děkuji za recenzi.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad takýmito mydielkami určite neváhaj :) Na problematickú pleť sú perfektné.

      Odstrániť
  3. Ahoj, keby si mala určiť poradie, ktoré z týchto čiernych mydiel sa ti zdalo najlepšie (najučinnejšie a zároveň k pleti najšetrnejšie): Mydlo z farmy, Mylo, Sopahoria? Ďakujem a pekný deň prajem. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Evka, mne úplne najviac vyhovovala Soaphoria :) Mylo a Mydlo z farmy boli asi na rovnako, ale Soaphoria mala niečo, čo mi úplne super sadlo.

      Odstrániť
  4. Po tomto mydle som na krasnakazdyden.cz pokukoval aj ja. Až dopoužívam prípravky, ktoré mám v kúpeľni na čistenie pleti aktuálne, asi doňho pôjdem!

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Patrik, vrele odporúčam :) Aj priateľa presviedčam, že by ho mohol skúsiť, lebo je naozaj veľmi dobré. Asi ako všetky čierne mydielka, ktoré som doposiaľ mala.

      Odstrániť
  5. mne je táto značka tak sympatická :)
    čiernu ovcu už pomaly míňam (výdrž naozaj chválihodná!), mala som aj iné mydielka, dokonca aj psíka umývam mydlom tejto značky a musím ich len odporučiť :)krásna vôňa, skvelý účinok, milá majiteľka a len prírodné zloženie... pri najbližšom nákupe sa chystám na sérum pre suchú a citlivú pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe