Zdravé okienko - vegánske nátierky

17:40

 Byť vegetariánom nie je až taká veda. U mňa fakt, že nechcem jesť mäso, prišiel postupne. Už ako malé decko som nechcela jesť ryby. Starký bol rybár, takže som videla, ako sa chytajú, ako sa pitvú a ako sa mrazia. Keď sa varili, smrdel celý dom a dodnes sa mi z toho dvíha žalúdok. Ani mäso som veľmi jesť nechcela. Musela som, deti predsa musia poslúchať, ale vždy to bol boj, dlho trval a aj tak som ten rezeň nezjedla celý. Teraz, o pár rokov neskôr, si už sama môžem zvoliť cestu, ako chcem ísť. Choroba mi značne urobila škrt cez rozpočet, nemôžem jesť, čo chcem, len to, čo môžem. A ak to poruším, bez servítky môžem povedať, že skapínam - nemôžem dýchať, mám zrýchlený tep, neskutočnú arytmiu a niekedy sa pridá migréna, kŕče a závraty. Nejem, čo nesmiem, lebo cítim, že moje srdiečko už dostalo tak veľmi zabrať, že ho nechcem vystavovať ďalšej záťaži. Ešte nie. A tak nejak som vyradila mäso. Aj preto, že nie vždy ho môžem a aj preto, že raz som videla malinké prasiatko, ako bolo celé upečené. No a ja som si len so slzami povzdychla, že mi ho je ľúto. Nikomu neberiem jeho spôsob života. Nikomu nehovorím, že ži a nechaj žiť. Každý má právo výberu. Ja som si vybrala, mäso jednoducho nechcem jedávať. Kým ma histamín nejedoval tak ako teraz, obľubovala som vynikajúce vegánske nátierky Patifu.










O nátierkach si môžete prečítať:
      "Prémiová tofu paštéta vyniká veľmi jemnou konzistenciou a výbornou, vyváženou, mierne slanou chuťou. Praktické balenie v ALU miske možno ľahko otvoriť a paštétu pohodlne naberať. Ďalšou výhodou paštét PATIFU ​​je dlhá trvanlivosť pri teplote 25 ° C. Táto trvanlivosť je dosiahnutá len vďaka sterilizovania (tzn. zahriatie výrobku na cca 120 ° C). Paštéty PATIFU ​​neobsahujú žiadne konzervanty! Paštéty PATIFU ​​nemusí byť v chladničke, a preto sa ponúkajú ako zdravá desiata na výlety, do školy či práce, na dovolenku apod

Zloženie: Voda, tofu 22% hm. (sója, nigari), rastlinný (repkový) olej, zemiaky, droždie, paprika 3%, extrakt z droždia, korenie, zahusťovadlá: Karagénan, guma guar.

Neobsahuje: Konzervačné, chemické farbivá, arómy, lepok, živočíšne suroviny, mliečnu bielkovinu, laktózu, cholesterol

Nutričná ​​a energetická hodnota vo 100 g: Energia 768 kJ, bielkoviny 4,4 g, uhľohydráty 4,4 g, tuky 16,3 g

Tento výrobok je vhodný pre: Vegetariánov, vegánov, diabetikov, redukčné diéty, zdravý životný štýl, fitness výživu, bezlepkovú diétu."
My histaminici by sme tofu až tak nemali. Môže ohroziť pokojnú hladinu histamínu. Ako som ale zistila, táto nátierka mi neškodí, nepociťujem žiadne príznaky a navyše, jedno balenie mi vydrží na tri razy, preto ho naraz nezjem veľa. Takže na tri dni by na raňajky bolo vystaráno :) Paštéty majú 100 gramov a sú šikovné aj ako desiata do školy alebo na výlet, pretože paštéta nemusí byť v chladničke. Po otvorení ich síce nechávam v chladničke, ale pred otvorením ich mám normálne v komore, kde je v zime celkom chladno a v lete zasa neskutočne teplo. Paštéty som skúsila už takmer všetky (okrem tej s hlivou ustricovou, ja na hríby veľmi nie som) a sú to zaujímavé chute - patifu delikates, gourmet, orient, rajčiny a olivy, bazalka a cesnak, bylinky, hliva, hokkaido, toskánske. Vyzerá to celkom ako klasická paštéta, ale svojim zložením je vhodná aj pre vegánov a na svoje si prídu aj celiatici alebo diabetici a všetci tí, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl. Každému chutí niečo iné, paštéty sa vyznačujú rôznorodosťou chutí a všetky, ktoré som mala, boli vynikajúce. Či na bezlepkovom chlebíku, toaste, hrianke, je to delikatesa. Je pravda, že k nátierkam by som sa asi nedostala nebyť toho, že som sa rozhodla žiť trochu inak. Lebo bežne v obchode ich nekúpite. Musíte zamieriť do predajní so zdravou výživou alebo nakúpiť na internete. To preferujem, lebo nátierky sa dajú kúpiť oveľa lacnejšie. Ja moje bionákupy rada realizujem v eshope http://www.bionatura.sk, kde stoja 1,09.
Poznáte Patifu? Obľubujete ich? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já je zahlédla v letáku dm drogerie. Je fajn, že mají tolik druhů, určitě nějakou vyzkouším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadají zajímavě, někdy vyzkouším, díky za tip! :)
    corculum.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe