Vanilkový olej

13:43

Vanilka je obľúbenou nielen v kuchyni. V kozmetike je využívaná vďaka tomu, že hydratuje, vyživuje a povzbudzuje pokožku celého tela a je vhodná pre všetky typy pleti. Podľa niektorých výskumov zabraňuje aj nadmernému  poteniu. Obľúbená je najmä pre jej krásnu vôňu. Evokuje pocit pohody a bezpečia, má výrazné antidepresívne účinky a potláča stres, napätie, či úzkosť. Keď som videla v ponuke Soaphorie vanilkový olej, veľmi som sa potešila. Nuž, olej je fajn. Ale nie tak fajn, ako som si myslela. 









O oleji si môžete prečítať: 

     "Vanilkový olej- macerát, má príjemnú a sladkú vôňu. Tento olej sa  využíva najme na relaxačné masáže. Vanilka nám pomáha v boji proti únave, upokojuje našu psychiku a taktiež podporuje činnosť mozgu a má taktiež afrodiziakálne účinky.  Celkové povzbudenie tela a príjemný relax Vám ponúka masáž s vanilkovým olejom."


Olej je v sklenej fľaštičke, ktorá má 50 ml a dobre sa uzatvára. Nezavadzia a nezaberá veľa miesta. Podobne ako iné sklené obaly Soaphorie, aj obaly od oleja si odkladám, lebo sa do nich dajú prelievať iné oleje či masky, aj keď niečo potrebujem preniesť či darovať na skúšku.  Olej je jedným z tých redších a nie mastných. Je to macerát v bio slnečnicovom oleji a musím skonštatovať, že po vanilke vonia minimálne, skoro vôbec. To je asi to najväčšie sklamanie.  Veľmi som sa tešila na vanilkovú vôňu, nemusela by byť ani veľmi výrazná, stačil by aspoň jej náznak. Čo už, veľmi nevonia a to mi je ľúto. I keď oleje sú vynikajúce na pleť i na telo (miesto pleťových a telových krémov), tento olej je určený predovšetkým na relaxačnú telovú masáž. Nie je mastný ani veľmi hustý a dobre sa rozotiera po pokožke. Celkom rýchlo sa do nej vsiakne a nezanechá na nej lepkavý ani mastný film. Pokožku hydratuje, zjemní a povzbudí. Hoci po vanilke veľmi nevonia, pokožku rozmazná a vďaka tomu vyzerá krajšie a jemnejšie. 

Plusy:

  • Šikovný sklený obal
  • Olej nie je veľmi hustý ani mastný
  • Vhodný na telové masáže
  • Pokožku hydratuje, zjemňuje a vyživuje

Mínusy:

  • Prijala by som výraznejšiu vanilkovú vôňu
Olej kúpite v eshope Soaphorie alebo v partnerských predajniach za 7,90.

Máte rady vanilkovú vôňu? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Vanilkovou vůni mám docela ráda a oleje taky. Škoda, že nevoní více po vanilce, jinak bych asi neváhala a koupila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škoda tej vône :/ ty musíš mať už doma veľkú zásobu olejov :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nie, zmenšuje sa, lebo ich používajú mamina aj sestra :( :D

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe