Dvojtýždňová kúra pre krajšiu, pevnejšiu a štíhlejšiu pokožku

16:33

Posledný rok a pol bol v mojom živote ako na horskej dráhe. Už to bude rok, čo som sa dozvedela, že musím na dve operácie kolien a od toho okamihu som ich nesmela takmer vôbec zaťažovať. Povolené som mala prechádzky, na ktoré som ale pre istotu nechodila sama, pretože hrozilo, že niekde sa mi podlomí koleno a došla som. Bolo to ťažké, frustrujúce a neznášala som to. Nemohla som cvičiť, dlhé výlety v prírode neprichádzali do úvahy a musela som len čakať, kedy sa to skončí. Po prvej operácii som začala bicyklovať (zatiaľ len na rotopede, ale aj to je úspech), trošku viac cvičiť a po druhej som tempo znásobila. Spomalil ma pomerne ťažký priebeh covidu, ktorý spôsobil zápal chrupaviek. no opäť som na sebe začala pracovať. Na Instagrame som videla dva zaujímavé produkty - jedným bola 2-týždňová zoštíhľujúca kúra, druhým bahenný zábal (o ňom napíšem čoskoro, mám ho ešte radšej ako tie od Guam). Rozhodla som sa, že moja celulitída ma nebude (toľko) rozčuľovať a išla som na nákup.


Bema Bio Body Cell Program - 2-týždňová zoštíhľujúca kúra

Bema Bio Body Cell Program - 2-týždňová zoštíhľujúca kúra

V prvom rade, už dlho hovorím, že produkty na zoštíhlenie/spevnenie/proti celulitíde môžu byť vynikajúcimi pomocníkmi. Dôležité však je, že sa nemôžete spoliehať iba na kozmetiku, inak by to bolo proklete ľahké :) Treba sa o seba starať, viac chodiť (tých 10 000 krokov denne možno znie nesplniteľne, ale dá sa to), cvičiť, dopriať si dostatok spánku, čistej vody a zdravšieho jedla. Aj ja milujem pizzu, dám si rada cestoviny a pohár vínka, koláčik alebo zmrzlinu. Všetko treba s mierou a vyvážiť to zdravším jedlami. Bema Bio Body Cell Program - 2-týždňová zoštíhľujúca kúra mi padla do oka pred pár týždňami a keďže sa necítim momentálne úplne vo svojej koži, kúpila som si ju. 

Obyčajne mám v živote dve fázy - cítim sa krásna a hrdo ukazujem svoje strie, jazvy alebo celulitídu a poviem si, že ma nič nerozhodí. Tá druhá je, že si ani za svet neoblečiem mini, lebo to nie je pekné. Teraz, keď mám každú nohu inak zjazvenú (minulý rok som pred operáciou navyše spadla zo schodov a tak mám niekoľko nových jaziev a bledých miest, ktoré musím po "cestných lišajoch" opáliť), sa cítim strašne nesvoja. Moja celulitída nie je taká hrozná (podľa toho, čo som sa dočítala, druhý stupeň zo štyroch), ale som vo fáze, že mini ani omylom. No a teraz sa poďme pozrieť, čo kúra obsahuje. Na fotke vidíte, že je toho celkom dosť.

Bema Bio Body Cell Program - 2-týždňová zoštíhľujúca kúra termoaktívne ampulky

Bema Bio Body Cell Program - 2-týždňová zoštíhľujúca kúra termoaktívne ampulky - zloženie

Súčasťou balenie sú termoaktívne ampulky, je ich 5 a sú v plastovom obale. Používajú sa spolu s bahenným krémom - vtedy sa robí zábal. Hoci som minula všetky, výraznejší termo efekt som si nikdy nevšimla.

Spevňujúci krém

Spevňujúci krém zloženie

Bema Cosmetici Spevňujúci krém

Spevňujúci krém má 150 ml a používa sa tri dni po sebe, potom nasledujú termoaktívne kapsule s bahenným krémom.

Bahenný krém

Bahenný krém zloženie

Bema Cosmetici Bahenný krém

Bahenný krém sa používa s termoaktívnymi kapsulami a má 250 ml. 

Bema nohavičky

V balení sú aj dva páry Bema nohavičiek, ktoré sa používajú, keď sa robí zábal. Mne vôbec nevyhovovali, takže som používala klasickú fóliu, do ktorej som zabalila nohy. 


Nechýba (našťastie) ani podrobný popis, v ktorý deň čo použiť, môžete si tam značiť dni, ktoré už máte za sebou. No a teraz hurá na to, ako sa kúra používala a aké priniesla výsledky.

Produkty nemajú výraznejšiu vôňu, voňajú len veľmi jemne a nenápadne. Spevňujúci krém má dobrú konzistenciu, ľahko a rýchlo sa vsiakne do pokožky a tá neostáva mastná ani lepkavá. Bahenný krém, ktorý slúži ako zábal, sa potom zotrie špongiou alebo osprchuje. Ani jeden z ich neštípal, nedráždil pokožku a rovnako ani nespôsobil jej zahriatie, takže nepálila.

Kúra je minimálne 14-dňová, no bahenný aj spevňujúci krém mi vydržali ešte na pár použití. Prvý deň sa požije jedna termoaktívna ampulka (aplikuje sa na najviac postihnuté miesta) a na ňu aplikujete bahenný krém. V letáčiku sa uvádza tak 1 mm vrstva, čiže úplne tenučká. Potom si oblečiete Bema nohavičky alebo použijete fóliu. Takýto zábal môžete mať 30 minút až 2 hodiny. Po uplynutí tejto doby (ja som si zvykla na hodinu) umyjete nohavičky i seba :) A je to.

Ďalšie tri dni používate spevňujúci krém, ktorý som si zvykla aplikovať na pokožku masážou (sú rôzne hlavice, ktoré sa dajú kúpiť, prípadne aj banky). Je to príjemné, rýchlo som si na to zvykla a pokožka tiež, pretože som ju po dlhom čase začala rozmaznávať. Keď som po operácii riešila iné veci, bola som rada keď som sa trochu ponatierala telovým mliekom, teraz je to fajn zmena. Po troch dňoch spevňujúceho krému zasa nasleduje zábal s ampulkou, zasa tri dni spevňujúci krém a takto dookola. Keď sa mi minuli ampulky, začala som si dávať bahenný krém samostatne (a pridala som aj bahenný zábal od Bema Cosmetici, ktorý je skvelý a je asi najlepší, aký som mala). 

Čo sa výsledkom týka, snažila som sa nemať veľké očakávania, aby som neostala nešťastná, že ako to dopadlo. Výrobca sľubuje zoštíhlenie maximálne o 2 cm a redukciu celulitídy. Čo som si všimla ja? V prvom rade už po prvom použití bola pokožka omnoho jemnejšia a príjemnejšia na dotyk. Pravidelne používam aj peeling, no takú jemnú pokožku som nemala ani po ňom. Nemerala som si stehná (ak nechcem mať depku, nerobím to), takže neviem, o koľko cm menej mám, no je na nich vidieť zmenu k lepšiemu. Pokožka je skutočne pevnejšia - túto zmenu som si všimla ako druhú. Niektoré miesta, ktoré boli postihnuté najviac, sú krajšie, no ešte potrebujú viac starostlivosti - to už bude úloha bahenného zábalu Bema Cosmetici, o ktorom vám poviem pár slov už čoskoro. 

Nebudem klamať, nezdokumentovala som to fotkami, lebo ešte stále na tom pracujem a nie som spokojná. Táto kúra však naštartovala ďalšiu zmenu k lepšiemu a teším sa z nej. Už viackrát som písala o značke Guam, ktorá mi s celulitídou pomáhala dlhú dobu. Bema Cosmetici ju však predbehla a som ochotná do nej investovať opakovane. Pokožka je pružnejšia, pevnejšia, krásne jemná a celkovo omnoho krajšia na pohľad  - hlavne vnútorná strana stehien. Premýšľam aj nad maderoterapiou, vraj sa dajú dosiahnuť výborné výsledky, tak keď si nájdem prácu, idem asi aj do toho. Robím to pre svoj dobrý pocit, pretože ten je na nezaplatenie :)

Plusy:
  • výhoda je v troch kozmetických výrobkoch, ktoré sa synergicky kombinujú
  • nemajú výraznú vôňu
  • fajn konzistencia
  • máte presné inštrukcie, kedy čo používať
  • kúra je minimálne na 14 dní, produkty však vydržia trošku dlhšie
  • pokožku nedráždili, nepálila
  • postupne vidno výsledky, pokožka je jemná, príjemná na dotyk, pevnejšia, pružnejšia, hydratovaná a prejavy celulitídy sú iné, miernejšie, všimla som si aj zoštíhlenie
Mínusy:
  • ak očakávate, že za dva týždne budete bez celulitídy, sklamem vás. Potrebuje to viac času a starostlivosti, kozmetika je však dobrým pomocníkom
Kupovala som ju v eshope Bior, kde je jej cena 52 eur. Vystihla som však 15% akciu, takže som bola dosť spokojná :) 


Veríte takýmto kúram alebo nemáte dobré skúsenosti? Skúšali ste už škoricový zábal proti celulitíde? :)



 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe