Čistiaca pleťová pena od Holika Holika, ktorá zatočí s akné

18:34

Môj boj s akné trval dlhé roky. Začalo sa to na strednej škole a pokračovalo to aj na vysokú. V prvom ročníku som stretla kamarátku, ktorá mala podobné problémy, vďaka nej som spoznala novú kozmetiku, naučila sa nové triky a pleť sa začala liečiť. Krok za krokom, pomaly, ale isto. Dnes viem, že aj vďaka tejto skúsenosti sa pleti dôkladne venujem, starám sa o ňu a viem, že nie je samozrejmosťou to, ako pekne teraz vyzerá. Ako sa zbaviť akné? Otázka je veľmi jednoduchá, ale odpoveď už nie. Ak by som to mala stručnejšie zhrnúť, základom je čistenie, tonizácia a hydratácia tými správnymi produktmi. Tiež som sa naučila zdravšie stravovať, vyhýbať sa cukru, čokoláde (tej občas neodolám), veľa piť (čistú vodu, čaj, minerálku), nevytláčať vyrážky, nedotýkať sa stále pleti, mať uteráčik vyčlenený len pleť, pravidelne meniť obliečky. A pokiaľ nič nepomáha, navštíviť odborníka, aby zistil, čo je v neporiadku. Naozaj, ale naozaj veľmi dôležitý je výber správnej kozmetiky. Aby čistila, ale nevysušila, neupchávala póry, nezaťažovala pleť. K mojim najobľúbenejším produktom na čistenie pleti (čistenie je alfa a omega), patria čistiace pleťové peny, ktoré nájdete v ponuke kórejských značiek. Dnes by som vám rada predstavila moju obľúbenú penu od Holika Holika. 


Holika Holika Daily Fresh Green Tea čistiaca pena vyrovnávajúca tvorbu kožného mazu so zeleným čajom zloženie

Holika Holika Daily Fresh Green Tea čistiaca pena vyrovnávajúca tvorbu kožného mazu so zeleným čajom ingrediencie

Holika Holika Daily Fresh Green Tea čistiaca pena vyrovnávajúca tvorbu kožného mazu so zeleným čajom

Holika Holika Daily Fresh Green Tea čistiaca pena vyrovnávajúca tvorbu kožného mazu so zeleným čajom

Kórejská kozmetika má v mojej poličke čestné miesto niekoľko rokov a vždy sa teším z každého nového úlovku. Za tú dobu, čo sa kamarátime, mi rukami prešlo veľa produktov a takmer všetky by som odporučila všetkými desiatimi. Dnes by som vám rada ukázala čistiacu penu, ktorá vynikajúco čistí pleť, čím pomáha predchádzať vzniku nových nedokonalostí a dokonca si poradí aj s čiernymi bodkamiHolika Holika Daily Fresh Green Tea čistiaca pena vyrovnávajúca tvorbu kožného mazu so zeleným čajom možno na prvý pohľad vyzerá celkom nenápadne, ale jej sila ma dosť milo prekvapila. 

Čistiace peny ma nadchli pomerne nedávno, teda, tieto kórejské. Ich tajomstvo tkvie v tom, že vyzerajú ako hustý čistiaci gél, no vytvoria mega bohatú penu, ktorá sa nedá porovnať so žiadnym čistiacim gélom. Momentálne mám doma 4 a už mám v hľadáčiku ďalšie :) Ale teraz sa poďme venovať tejto kráske. Čistiaca pena od Holika Holika je v bielo modrej tube, zdobí ju zelený čaj. Vrchnáčik na nej drží a má 150 ml. Objem je taký štandard, no na jedno použitie stačí použiť penu vo veľkosti hrášku - výborne napení a vydrží naozaj dlho.

Pri každom použití sa teším na jemnú, peknú vôňu, ktorá ma obklopí ako voňavý obláčik. Ako som spomenula vyššie, konzistencia je ako hustý gél (pôsobí tak tuho a hutne). Po pridaní vody vzniká bohatá voňavá pena, ktorá bez problémov vyčistí pleť. Treba sa však vyhnúť očiam, pretože tam ozaj dosť štípe. Po použití je pocit na pleti príjemný, ale musím pleť pomerne rýchlo hydratovať, inak sa občas objaví pocit pnutia. Nie je výrazný, ale občas tam je. Používam ju spolu so sonickou kefkou a aj vďaka nej dosahujem výborné výsledky. 

Zvykla som si používať ju večer, niekedy každý, niekedy každý druhý. Dokáže viditeľne vyčistiť pleť tak, že je svieža a žiarivá. Pomáha odstraňovať aj niektoré čierne bodky a pleť je úplne jemná. Pri pravidelnom používaní sa vyrážky takmer neobjavia a ak náhodou áno, rýchlejšie zmiznú bez červených fliačikov. Póry sú stiahnuté, pleť matná a pekná. Čistenie pleti posúva na vyšší level a som rada, že som si nakoniec vybrala túto penu. So značkou Holika Holika mám nejaké skúsenosti a obyčajne to je hop alebo trop - buď ten produkt zbožňujem, alebo neznášam. Tento milujem a objednám si aj ďalšie balenie, lebo zatiaľ patrí k najlepším penám, aké som mala. 

Plusy:
  • šikovný obal
  • krásne vonia
  • dobrá konzistencia
  • výborne pení
  • na jedno použitie jej stačí máličko, dlho vydrží
  • môže sa používať denne
  • vynikajúco čistí pleť, ostáva hodvábne jemná, matná, póry sa sťahujú, pomáha odstraňovať aj čierne bodky a nové vyrážky sa netvoria
Mínusy:
  • v očiach štípe
  • občas sa objaví pnutie pleti, treba ju hneď hydratovať
Nájdete ju v eshope Notino


Kórejské peny na čistenie sú moji favoriti. Obľubujete ich aj vy? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe