Keď potrápi začervenanie

18:30

Začervenaná pleť vôbec nie je sranda. Povedzme, že kým som nalíčená, až tak nad tým neuvažujem, lebo make up to trápenie zakryje. Horšie ale je, keď ho dám dolu a musím sa na seba pozerať v zrkadle. Červené líčka, kde tu žilka. V priebehu roka sa to mení, niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Niekedy kozmetika zaberie a mám sa dokonca aj celkom rada. Ale potom sa to zasa vráti a som tam, kde som bola. Našťastie, za posledné roky som našla niekoľko dobrých krémov, ktoré dokážu pomôcť. Viac či menej, ale dokážu to.








O Sensibio AR kréme si môžete prečítať:

       "V súlade s biologickými faktormi zodpovednými za vazodilatáciu znižuje Sensibio AR začervenanie. Jeho exkluzívne, inovatívne patentované zloženie Rosactiv® priamo pôsobí na VEGF, jeden z hlavných faktorov, ktorý je zodpovedný za dilatáciu a oslabenie kožných kapilár (zdrojov začervenania).  Alantoín a repka, kombinácia intenzívnych upokojujúcich látok, okamžite zmierňujú pocity napínania pokožky.  Patentovaný prírodný komplex D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) zvyšuje prah znášanlivosti pokožky. Glycerín a repka hydratujú, posilňujú funkciu bariéry a poskytujú pokožke komfort.
Návod na použitie Ráno a/alebo večer – 7 dní v týždni.
Aplikujte Sensibio AR na očistenú pokožku.
V prípade veľkého pálenia sa môže Sensibio AR, starostlivosť proti začervenaniu, príležitostne skombinovať so Sensibio Forte, ktorý okamžite upokojuje pokožku.
AQUA/WATER/EAU, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, ARACHIDYL ALCOHOL, CANOLA OIL/HUILE DE COLZA, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCOL DISTEARATE, OZOKERITE, PEG-100 STEARATE, SODIUM PCA, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, ALLANTOIN, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN. [BI 527]"

To, že moja pleť je červenšia akoby sa patrilo, viem vlastne odkedy sa pamätám. Keď sa pozriem na fotky malej Lucky, som ako Marfuška, líčka červené a bacuľaté (teraz sú už len červenšie). Dlho som sa o to nezaujímala, proste to tak bolo, patrilo to ku mne. Až niekedy v puberte a hlavne na vysokej som sa na to začala dosť jedovať. Načítala som si o tomto probléme na internete a pomaly som začala skúšať rôzne krémy, vody, masti... Posledné mesiace používam Sensibio AR krém, ktorý som mala v hľadáčiku dlho. Je v tube, ktorá má 40 ml a je z dobrého materiálu - ľahko sa stláča aj vtedy, keď je krému už málo. Nesie sa v červených farbách a keďže je štíhly, nosím ho so sebou aj keď idem preč. Na kréme sa mi páči, že je taký bledozelený :) Ale keď ho nanesiete na pleť, pekne sa vstrebe a vôbec nevidno, akej nezvyčajnej farby je. Farba však má svoj dôvod. Jeho zelené dúhové perly prirodzene znižujú začervenanie. Nemá nijakú výraznejšiu vôňu, takmer ho nie je cítiť. Nie je veľmi hustý, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastný film. Preto je celkom vhodný aj ako podkladová báza pod make up. Ja ho používam najmä večer, keď sa odlíčim, ale aj niekedy ráno, predovšetkým cez víkendy, keď sa nelíčim a nechávam pleť voľne dýchať. Na pleti neštípe a nespôsobuje mi ani žiadne podráždenie. Pri pravidelnom a dlhodobom používaní sa dá docieliť viditeľné zlepšenie pleti, líčka mám menej červené a menej citlivé na tepelné prechody a žilky sú tiež jemnejšie, hoci ich stále vidno. Krém celkom dobre hydratuje, preto je pre mňa aj šikovnou náhradou za denný, prípadne nočný krém. Jediným mínusom sú niektoré látky v zložení.

Plusy:
  • malá šikovná tuba
  • takmer nevonia
  • zelené perly znižujú začervenanie
  • hustý, ale dobre sa vtiera, vsiakne bez mastnéhopocitu
  • hydratuje, vhodný aj ako podklad pod make up
  • krém redukuje začervenanie, zjemňuje žilky, pleť je menej citlivá na prechody z tepla do zimy a naopak
Mínusy:
  • zloženie
Krém zoženiete v lekárni a na internete, ceny sa pohybujú od tých 13 eur.


Ako bojujete so začervenaním pleti? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Já mám na začervenanou pleť krém od Yves Rocher a fakt mi pomáhá.. Třeba ale jednou taky vyzkouším tento :)

    --eL

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Yves mám krém na zmiešanú pleť a ten je fajn tiež :)

      Odstrániť
  2. Tento krém patrí medzi mojich favoritov. Mala som ho už niekoľkokrát, ale nikdy som si nevšimla nezvyčajné sfarbenie. Má naozaj zelený podtón?

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taktiež používam tento krém poslednú zimu kvôli červenaniu pokožky. S červenaním si síce poradí, ale mne osobne moc nesadol a upcháva mi póry... :-/

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho používam len na líčka, kde sa mi póry neupchajú, ale všimla som si, že je mastnejší, asi by som mala taký istý problém.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe