Pôžitok z granátového jablka a santalového dreva

19:01

Občas sa aj na mňa usmeje šťastíčko a niečo pekné vyhrám. Inokedy sa šťastena unaví a nech sa snažím ako sa snažím, nepodarí sa to. Naposledy som vyhrala sprchovaciu emulziu granátové jablko, ktorá už dlhšie figurovala na mojom zozname vecí, ktoré si chcem kúpiť a vyskúšať. Granátové jablko si  užíva slávu už úctyhodných päťtisíc rokov. Jeho kolískou je pravdepodobne Perzia, pestovalo sa v Iráne, Afganistane, Palestíne či Egypte. Grécka mytológia tvrdí, že po tom, čo urazená Afrodita odišla z Olympu, usadila sa na Cypre, mieste svojho zrodenia, a zasadila tam prvý granátovník. Ten sa stal symbolom celého ostrova a dodnes je súčasťou každej svadby. Vďaka obsahu kyseliny citrónovej a jablčnej sa osvedčilo pri zápaloch hltana, lebečných dutín a jeho účinky v prípade chronických hnisavých zápalov ucha sú mimoriadne. Je to pravdepodobne jediný prírodný prostriedok s trvalým účinkom na tieto problémy. Má vysoký obsah antioxidantov, azda najvyšší zo všetkých potravín. Tie objavil kozmetický priemysel a firmy zaoberajúce sa prírodnou kozmetikou. Olej zo semienok s pridávajú do výrobkov, ktoré majú vďaka tomu intenzívne regeneračné účinky, sú ideálne pre suchú a starnúcu pokožku.










O sprchovacej emulzii si môžete prečítať:

     "Jemná sprchovacia emulzia s výťažkami zo semien granátového jablka podporuje regeneračné procesy pokožky, chráni ju pred vysychaním. Po použití získate pocit jej zamatovej hebkosti. emulzia je dermatologicky testovaná a priateľská pH pokožky, vhodná na každodenné použitie. Obsah kyseliny mliečnej ju robí mimoriadne vhodnou i pre intímnu hygienu. Rozjasní deň inšpirujúcou vôňou zmesi santalového dreva, červeného pomaranča a davany.

Zloženie (úplná deklarácia):
voda, cukrový tenzid, sezamový olej, alkohol, mytieaktivujúca aminokyselina, slnečnicový olej, glycerín, zmes prírodných éterických olejov, karagénan, olej z makadamových orechov a semien granátového jablka, výťažok z prosa a okvetných lístkov slnečnice, xantán, kyselina mliečna"

Emulzia má 200 ml a je v milej červenej tube so zlatým písmom, ktoré jej dodáva šmrnc a eleganciu. Spomedzi všetkých sprchových gélov vyniká, vždy si ju všimnem ako prvú a vždy si poviem, aká je pekná. Navyše sa perfektne otvára, nič sa nešraubuje, preto sa nemusím báť, že budem vrchnáčik hľadať vo vani alebo po kúpeľni. Jej vôňu som si zamilovala okamžite. Granátové jablko v nej necítim. Úplne ma opantala vôňa santalového dreva, ktorá ma okamžite prenáša do ďalekých orientálnych krajín a na malý okamih sa ocitám v rozprávkach tisíc a jednej noci. Je omamná a sladká, jemne korenistá a nedá sa nemilovať ju. Vznáša sa okolo mňa pri sprchovaní a zlepšuje náladu. Hlavne kvôli nej som sa tešila na sprchu. Veľmi si ju obľúbila aj moja sestra, dôsledkom čoho je už takmer prázdny obal. Konzistencia je veľmi zaujímavá. Je ako telové mlieko. Hustejšia, nerozteká sa. Nepení, ale vytvára na koži jemný povlak, ktorý na pokožke celkom slušne drží a nedá sa zmyť jedným ťahom. Spomínam si, že ako malá som mala veľmi rada všetko, čo penilo. Predstavovala som si, že z tej peny mám utkané krásne biele šaty, som ako princezná, ktorá sa vznáša na obláčikoch :) Pri tejto emulzii mi to, že nepení, vôbec nevadí. Podstatná je vôňa a účinky. Pokožku nevysušuje, naopak, vyživuje ju, hydratuje a chráni. Je hodvábne jemná, hladká a príjemne vonia.

Plusy:

  • pekný, pútavý obal
  • nádherná vôňa santalového dreva
  • dobrá, nie veľmi riedka konzistencia
  • nepení, ale vytvára jemný povlak, ktorý pokožku čistí
  • hydratuje, vyživuje, zjemňuje pokožku
  • zlepšuje náladu
Mínusy:
  • nenašla som
Sprchovaciu emulziu kúpite v každom dobrom obchode s prírodnou kozmetikou, jej cena je okolo 8,75. 

Mali ste tento voňavučký poklad? :)



You Might Also Like

6 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe