Rok blogovania - čo mi dal a čo mi vzal

18:30

Písal sa rok 2013, keď som spoznala čaro blogov. Zapáčili sa mi tak veľmi, že som začala uvažovať nad vlastným. Vždy som mala doma viac kozmetiky. Rada som skúšala, porovnávala a do malého zápisníka zapisovala poznámky, čomu sa vyvarovať a čo si opäť kúpiť. Počas rokov sa mi zápisníček zaplnil a mohla som tak kamarátkam poradiť, čo sa oplatí skúsiť, čo je vhodné na ten ktorý problém, čo by som si už nikdy viac nekúpila. Vtedy sa zrodila myšlienka písať blog. Bol august, horúci, slnečný, sedela som v kancelárii na ministerstve, kde som stážovala a premýšľala nad detailmi. Za pár dní som  blog vytvorila, doladila detaily. V nedeľu 8.9.2013 som napísala prvý článok na blogu Byť ženou je úžasné!



Blogovanie mi dalo veľmi veľa:
  1. splnila som si sen denne písať. Chcela som byť žurnalistka, ale okrem toho som mala aj iné záľuby, nakoniec som vyštudovala politológiu a písanie sa stalo jedným z mojich najväčších koníčkov. Po práci sa vždy teším na to, ako pustím počítač, prejdem si články na blogoch, ktoré sledujem a napíšem príspevok.
  2. naučila som sa nenakupovať bezhlavo kozmetiku. Kedysi dávno som nakupovala vo veľkom, bez rozmyslu, aby som toho skúsila čo najviac. Dnes si dobre premyslím, čo sa mi zíde, prečítam si zloženie, hľadám najlacnejšiu ponuku, šetrím, ak sa dá
  3. Zaujímam sa o zdravý životný štýl. Vďaka iným blogom som našla prírodnú a vegánsku kozmetiku, zdravé recepty a rada nakupujem v malých bio obchodíkoch, ktoré ponúkajú veľké lahôdky
  4. spoznala som skvelých ľudí. Nielen vás, moje zlaté čitateľky, ale aj majiteľky obchodíkov, ktoré sú naozaj šikovné ženy. Baška z Biobeauty, Gabika z Naturalisvita, Katka z Biokrásy, Lucka a Vierka z Idunnashopu, dievčence zo Soaphorie - ony a ďalší úžasní ľudia mi ukázali mnohé skvosty prírodnej kozmetiky, vždy mi ochotne poradili, keď som nakupovala. Cením si priateľstvá, ktoré vďaka blogu vznikli.
  5. Našla som veľa zaujímavých obchodíkov, kde rada nakupujem. Keď sa tak na to pozerám, do drogérie už takmer nechodím. Všetko si objednávam na internete, vďaka čomu sa mi zväčšuje zbierka prírodnej kozmetiky, ktorá sa bežne v drogérii kúpiť nedá. 
Mnohí si myslia, že blogovanie je jednoduché. Že niečo dostaneme, niečo odfotíme, niečo napíšeme. Dovolím si nesúhlasiť. Blogovanie zaberá veľa času. Spolupráce si veľmi vážim, ale väčšina produktov, o ktorých píšem, nie je zo spoluprác, ale kupujem si ich. Fotenie je niekedy  náročné. Je potrebné dobré svetlo, aby vynikli odtiene, snaha zachytiť podstatu výrobku, ukázať jeho charakteristickú vlastnosť. Pre mňa je najťažšie odfotiť mňa samú :) Od malička utekám preč, keď vidím fotoaparát a táto vlastnosť mi ostala dodnes. Napriek tomu sa snažím zlepšovať, skúšam fotiť aj make up, riasenky či rúže a verím, že časom to bude tip top. Písanie článku mi dlho netrvá. Článok mám napísaný do pol hodiny, niekedy to dlho trvá len preto, že neviem nájsť všetky informácie alebo sa dlho nahrávajú fotky. Písanie mám v génoch. V rodostrome máme spisovateľa či textára. Láska k písaniu a knihám je vo mne hlboko zakorenená a neviem si predstaviť, že by som sa jej mala kvôli niečomu vzdať. 
Najťažšie boli začiatky. Dnes je veľa blogov a ja som sa bála, či ten môj bude niekto čítať :) S každým jedným čitateľom rástla moja radosť a chuť tvoriť. Rovnako vidím aj pokrok v písaní. Na začiatkoch som nevedela písať kritiku. Ale časom to prišlo a dnes sa nebojím otvorene povedať si svoj názor. Bez ohľadu na to, či si výrobok kúpim, dostanem na zrecenzovanie alebo ako darček, poviem svoj názor. Lebo o tom blogovanie je. Články sú dlhšie, kvalitnejšie (dúfam!), hľadám zloženie, rôzne zaujímavé informácie a pikošky. 
Vzal mi rok blogovania niečo? Nie. Všetok čas, ktorý tu s vami strávim, nie je stratený. Naopak, pre mňa je naozaj zmysluplný, pretože blog je moje malé útočisko, kam utekám každý deň. Keď som smutná, nadšená, uplakaná, rozhnevaná či unavená - tu nájdem všetko, čo potrebujem, aby mali moje dni zmysel - vás a písanie. Chcem sa vám veľmi poďakovať za to, že môj blog čítate. Ďakujem za každý jeden komentár, každú jednu správu, ktorú ste mi poslali. Posúva ma to ďalej, snažím sa byť lepšia a lepšia a prinášať vám články, ktoré vás zaujmú, pomôžu vám vo výbere alebo vás rozosmejú. 

Dúfam, že takto o rok sa tu objaví podobný článok, pretože sa budem snažiť zo všetkých síl, aby ste sa sem stále rady vracali :)

You Might Also Like

25 Vaše komentáre

  1. Len v tom pekne ďalej pokračuj :) Máme ťa radi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak teda veľa ďalších, úspešných blogovacích rokov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tvoje recenzie na výrobky sú také skvelé, že sa čudujem, že bloguješ iba rok. :) Písanie ti vážne ide a recenzuješ super produkty. Dúfam, že tu pre nás budeš ešte dlho a budeš nám naďalej podávať samé dobré rady. :) Gratulujem a prajem všetko dobré dobudúcna, nech sa ti takto stále darí a nech ti to hlavne prináša veľa radosti. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Luci sledujem ťa od začiatku a myslím si že si vždy vedela dobre písať :) Prajem ti veľa dobrých čitateliek a chuť písať ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikol, veľmi ma to teší a dúfam, že na blogu vždy nájdeš niečo, čo ťa zaujme :)

      Odstrániť
  5. Krásny článok :)
    Až mám slzy na krajíčku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gratulujem k prvému roku. Ani mne netrvá písanie postov dlho, píšem rada a baví ma to. Tvoj blog sa mi páči hlavne tým, že tu nájdem kopec kozmetiky, ktorú bežne v obchodoch nevidieť, píšeš veľa aj o prírodnej kozmetike a keď už sme pri nej prosím o radu, chcem si kúpiť nejaký telový olej od Saloos, oleje sa mi začali páčiť, hlavne tie na telo, ale moja pokožka je skôr taká normálna a neviem, ktorý by bol ten naj pre mňa, aby sa rýchlo vstrebal a ak by pekne voňal tak by som sa potešila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď to človeka baví, ide to rýchlo, ľahko a od srdca :) Telové oleje? Ja som mala zatiaľ Antistri a Celulinie, oba sú veľmi dobré. Inak si myslím, že je jedno, aký si vyberieš, lebo sa vstrebávajú zhruba rovnako, stačí si len vybrať svoju obľúbenú vôňu.

      Odstrániť
  7. Pekny clanok. A ver - MY TA BUDEME CITAT!! :-D :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super, gratulujem k podľa mňa veľmi úspešnému prvému roku, nech to ide tak i naďalej!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ela ďakujem :) Od mojej obľúbenej blogerky sa tieto slová čítajú krásne :)

      Odstrániť
  9. Gratuluem aj ja k 1. rôčiku. :-)
    Pousmiala som sa pri tychto vetách "Najťažšie boli začiatky. Dnes je veľa blogov a ja som sa bála, či ten môj bude niekto čítať :) S každým jedným čitateľom rástla moja radosť a chuť tvoriť. " Toto vystihuje aj mňa a môj eshop. :-) tesim sa s tebou a teším sa na tvoje články

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Gabi :) Ja sa teším na novinky v tvojom eshope, brúsim si zuby na Akamuti oleje :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe