Bergamotové mydlo

17:40

Milujem citrusy. Aj na tanieri, aj v kozmetike. Svieža vôňa je potešením zmyslov a navodí dobrú náladu. Bergamot som relatívne dlho prehliadala. Spoznala som ho v Earl grey čaji, vedela som, ako vonia, ale to bolo tak všetko. Potom som ale  dostala od kamarátky éterický olej a ocitla som sa v siedmom nebi - tá nádherná vôňa je úplným antidepresívom, ktoré rozjasní deň. Tak som si o ňom načítala viac a dozvedela som sa, aký dobrý je na mastnejšiu a problematickú pleť. Preto som sa rozhodla skúsiť mydielko s bergamotom.




O bergamotovom mydle si môžete prečítať:

       "Bergamot pôsobí ako antidepresívum, antiseptikum a antispasmatikum. Bojuje s oparmi, podporuje hojenie. V kozmetickej starostlivosti je vhodný na akné, nečistú a mastnú pleť (hojivé pôsobenie), vhodný tiež po holení. Má osviežujúcu citrusovú vôňu. Mydlo je vhodné aj pre citlivú pokožku, pre telo aj tvár. Vôňu mu dodávajú esenciálne oleje a to dlhodobo. 100% prírodné mydlo bez parabénov, farbív, EDTA. Netestované na zvieratách. Obal mydla je z recyklovaného papiera a potom je mydlo z hygienických dôvodov zabalené do celofánu.

Zloženie: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Parfum, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, CI 77891, D-Limonene, Linalool, Eugenol, Geraniol.

Certifikované Ecocert. 99,5% zložiek je prírodného pôvodu; 83,34% z ekologického poľnohospodárstva."
Milujem mydlá a ich zbierka sa mi utešene rozrastá. Naposledy som si dokúpila ďalšie Carbone mydlo a prvý raz som vybrala ichtamolové. Bergamotové som si kúpila ešte minulý rok, keď som objednávala nejaké životne dôležité drobnosti. Oléanat je prírodná značka kozmetiky, ktorá mi je známa vďaka úžasnému balzamu na pery. Veľmi sa mi páčil a časom si ho zadovážim zasa. Aj preto som sa na mydielko tešila. Bolo zabalené  v papierovom obale, má 100 gramov a dojem z neho bol na prvý pohľad veľmi dobrý. Bolo nielen oku lahodiace, ale aj voňavučké. Svieža a optimistická vôňa bergamotu prevoniavala vzduch a môj deň, zlepšila náladu a prinútila ma sústrediť myšlienky na niečo pekné. Mydlo je klasické, tuhé a pri jeho používaní vzniká jemná krémová pena. Je ľahučká, nevysušuje pokožku a nespôsobuje začervenanie. Možno ho použiť aj na telo, aj na tvár, ale u mňa bodoval najmä na tvár. Bergamot má nielen antidepresívne, ale aj antiseptické účinky, vďaka čomu je vhodný  na akné a mastnú pleť. Pokožku dôkladne čistí a zabraňuje vzniku nových nedokonalostí. Na červené miesta a zapálené vyrážky pôsobí upokojujúco  a pomáha ich hojiť. Pleť ostáva jasná, matná a vyzerá sviežo, oddýchnuto. Aj ako sprchový gél sa doma nestratí, pretože pokožku umyje bez vysušenia, jemne ju prevonia a kúpeľ zmení na pôžitok. Balenie vydrží dlho, či miesto pleťového gélu, či miesto sprchového gélu, takže investícia je to rozhodne dobrá.
Plusy:
  • recyklovateľný pekný obal
  • krásna vôňa
  • pri umývaní vzniká jemná pena, ktorá nevysušuje pokožku
  • vhodné na telo aj na tvár
  • čistí, zmatňuje, upokojuje zapálenú pokožku
  • úžasné antidepresívum

Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo kúpite na internete, stojí 2,99.

Máte rady bergamot? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Krásna recenzia... mydlá mám veľmi rada a aj bergamot a jeho vôňu (:
    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bergamotové mýdlo? To chci! Miluji bergamotový čaj a mít i mýdlo by bylo super.
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe