Oreganový olej

14:11

Celkom presne neviem, čo ma viedlo k nákupu tohto oleja. Asi snaha urobiť pre moje choré telo zasa niečo dobré a pomôcť mu, aby lepšie fungovalo. Po večeroch si sadám k mojim prírodným knižkám a učím sa. O bylinkách, sile olejov, vplyve umelej kozmetiky na naše zdravie. Veľmi ma to chytilo. Nečakala som, koľko pokladov z prírody prehliadame a nahrádzame ich chémiou. Chémiou, ktorú firmy pchajú bez výčitiek do kozmetiky pre najmenšie detičky. Je mi z toho zle a zároveň smutno, koľko dobrého je v úzadí len preto, že to umelé je lacnejšie, rýchlejšie a hlavne dostupnejšie. Aj to ma viedlo k tomu, aby som sa viac zaujímala o dary prírody. Keď sme boli zjari zbierať medvedí cesnak, rozhliadla som sa okolo seba. Ticho, pokoj, zeleň. Žiadna stopa po civilizácii. Stačilo sa zohnúť a nabrať si z darov matky prírody. Jeden taký som si vzala. Oregánový olej.








O oreganovom oleji som si načítala viacero článkov, nech viem, do čoho idem. Prvým krokom bol výber značky a tiež toho, či si kúpim čistý alebo zriedený. Oreganový olej je veľmi silnou esenciou. Pred použitím je nevyhnuté zriediť ho, inak môžete pocítiť bolestivé pálenie a organizmu môže uškodiť. Preto sme sa s maminou zhodli, že už si kúpime zriedený olej. Potom sme išli aj podľa rôznych stránok, značiek a odporúčaní. Nakoniec sme skončili na stránke www.feelgood.sk, kde si o oregánovom oleji môžete prečítať:


     
"Silný antioxidant, ktorý chráni bunky pred voľnými radikálmi.

  • Účinný pri kvasinkových ochoreniach, proti plesniam a baktériám - býva považovaný za alternatívu antibiotík.
  • Podporný prostriedok pri liečbe helicobactera pylori, candida albicans a staphylococcus aureus.
  • Uvoľňuje a pomáha vylučovať hlien z dýchacieho traktu.
  • Tlmí silný kašeľ, pomáha pri infekciách dýchacích ciest, alergiách a astme.
  • Zmierňuje nafukovanie, stimuluje tvorbu žlče.
  • Pomoc pri uvoľňovaní kŕčov /žalúdočné, črevné, menštruačné/.
  • Pri zápche a pri infekčných hnačkách.
  • Pomáha pri kožných ochoreniach - ekzém, lupienka, akné, kožné plesne.
  • Zlepšuje náladu, navodzuje "dobrú myseľ"
  • Výborný v kuchyni!  
250ml, sklo

Dávkovanie:
- dvakrát denne pol kávovej lyžičky ráno a večer.
- nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy a ani pre deti."


Ako som sa dočítala, mnohí z nás nevedia, že majú parazity alebo plesne vo svojom tele. Sú zákerné a číhajú na okamih, kedy udrú v plnej sile. Známy je svojimi antimykotickými, protizápalovými, antivírusovými, antiparazitickými, antiseptickými, antimikrobiálnymi a mnohými ďalšími účinkami. Olej patrí k najsilnejším prírodným antibiotikám a môže predstavovať účinnú liečbu proti baktériám rezistentným na antibiotiká. Účinný by mal byť v boji s kožnými problémami ako je akné a ekzém, preto som si ho vzala ja. Mamine sa zasa páčil pre jeho schopnosť pomáhať pri alergiách a astme. Každá sme si našli dobrý dôvod vyskúšať ho. Je v sklenej fľaši, má 250 ml a pekne vyzerá. Vonia silno po oregane, čo je pre mňa trochu rušivé, ale nie tak, aby ma to odradilo od používania. Chutí hnusne, ale na druhej strane, nevyrovná sa hnusnému kalciovému sirupu, cibuľovému čaju a kvapkám železa, ktoré som pri anémii užívala a mala som z nich depresie. Ok, nechutí, ale vôbec mi to neprekáža. Dva razy denne tú trochu oregana prežijem. Jeho nespornou výhodou je to, že okrem vnútorného použitia sa môže používať aj zvonka. Môžete ním natierať plesne, akné, ekzém. Veľmi mi pomohol s mojím trávením, ktoré je kvôli histamínu úplne rozvrátené. Cítim sa lepšie. A nie je to len placebo efekt. Lebo niektoré rozdiely vidím a cítim. Keď ma prestalo nafukovať, vedela som, že si nič nenahováram. Keď sa zmiernili kŕče, ktoré ma ohýbali a od bolesti som lapala po dychu, nevedela som zakryť nadšenie. Viem, že nie je určený na histamínovú intoleranciu (pozor - označuje sa ako antihistaminikum, to znamená, že je účinný pri alergiách, ale nie pri histamínovej intolerancii), ale mierni príznaky, cítim sa dobre a kožné problémy ustupujú. Odporúčam ho každému okrem tehotných a dojčiacich mamičiek a detí (nesmú ho užívať). Liekom sa vyhýbam. Antibiotiká som nemala roky a teraz užívam maxilmálne tabletku proti migréne, lebo migréna ma občas vyradí z normálneho života. Myslím si, že je to rozumná investícia do tela, ktoré sa vám poďakuje. Nie je to úplne najlacnejší špás, ale stojí za to.


Môj olej má 250 ml, stojí 10,40 a kúpite ho, ako som už spomenula, v eshope www.feelgood.sk.



Mali ste oreganový olej? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ahoj, chcela by som sa ta opytat, ze neriedeny olej sa s cim odporuca zriedit?
    Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe