Čajovníková pleťová voda

18:58

Pleťových vôd miniem ročne niekoľko litrov - micelárnych na odličovanie, čistiacich, toník, kvetových vôd. Sú úžasné do prachových masiek, niektoré brilantne odličujú, iné krásne čistia, osviežujú, hydratujú. Skrátka, plnia si svoje úlohy. Stojí to síce dosť, ale pleť sa mi poďakuje. Keď je čistá, je bez nedokonalostí a ten pocit je na nezaplatenie. Preto stále hľadám nové a nové druhy, značky, vône a hlavne, snažím sa pozerať najmä po prírodných vodách. Nedávno som si kúpila čajovníkovú pleťovú vodu a skamarátili sme sa po prvom použití. 







O čajovníkovej pleťovej vode si môžete prečítať:

       "Tea tree - čajovníková - voda vzniká ako vedľajší produkt počas výroby esenciálneho oleja. Perfektná pre problémovú pleť, pre tínedžerov a na použitie pre rýchle osvieženie a prírodnú, nechemickú antibakteriálnu ochranu. Šikovné balenie vhodné do kabelky. Veľmi užitočná pleťová voda má antibakteriálne a antimykotické vlastnosti, regulujú tón pleti. Vôňa čajovníkovej vody je unisexová a obľúbená najmä mužmi. Používa sa najmä po holení namiesto alkoholových prípravkov.
Botanický názov: Melaleuca alternifolia
Extrakčná metóda: Parná destilácia
Krajina pôvodu: Austrália"


Čajovníkový olej sa vyznačuje pomerne výraznou vôňou, ktorá môže byť pre niekoho rušivá. Tak, ako môže liečiť, môže byť aj alergénom, najmä ak používate čistý olej. Je pravda, že túto vôňu veľmi nemusím, ale neprekáža mi. Najmä preto, lebo čajovníkový olej je naozaj poklad, ktorý by nemal v domácej lekárničke chýbať. Keďže viem, ako veľmi pomáha mojej problematickej pleti, veľmi rada som si kúpila aj pleťovú vodu. Má 100 ml, je v malom milom plastovom obale a dnes viem, že časom si kúpim aj ďalšie kvetové vody tejto značky. Obal je ľahký a malý, dobre sa uprace kamkoľvek v kúpeľni a vďaka svojej veľkosti môže pokojne aj cestovať, nezaberá veľa miesta. Vôňa je, na moje prekvapenie, veľmi jemná a len čiastočne pripomína výraznú čajovníkovú arómu. Dosť ma to potešilo, pretože je príjemná a pri používaní ju je cítiť len minimálne. Táto voda je ideálna pre mastnejšiu a problematickú pleť, pretože má antibakteriálne vlastnosti. Pokožku upokojuje, ak je zapálená alebo začervenaná. Zároveň ju dočistí a osviežuje ju, celkom sa mi pozdáva na leto a horúce počasie. Nájdem si obal s rozprašovačom a bude dobrým pomocníkom, keď bude v lete pleť trpieť horúcim a suchým počasím. Okrem nej je v ponuke aj ružová, levanduľová a hamamelisová pleťová voda a rada by som ich časom skúsila všetky. Na stránke je tiež levanduľová ♥ sekcia, z ktorej si plánujem kúpiť  pleťový peeling, krém na ruky, šampón, kondicionér a pleťový krém.
Plusy:
  • malé, šikovné balenie
  • jemná, nie výrazná čajovníková vôňa
  • bez alkoholu, nedráždi pokožku
  • čistí, upokojuje a osviežuje pleť
  • šikovná na cesty
Mínusy:
  • nenašla som
Za 3,70 kúpite 100 ml veľmi vydarenej pleťovej vody a mám ju z eshopu www.aryor.sk, ktorý je u nás v Piešťanoch, takže som si po nákup mohla zájsť aj osobne a ušetrila som na poštovnom :)

Patrí čajovníková kozmetika k vašej obľúbenej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe